reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Ha futrzaczku to mamy wizytę tego samego dnia! Ciekawa jestem jaki synuś będzie duży, bo na ostatniej wizycie pierwszy raz zmieścił się w normie.... a tak to zawsze był ponad przeciętną :-)

:-) dobrze go odżywiasz:-D

mi po ostatnim USG wyszło praktycznie idealnie jeśli chodzi o wymiary i wpasowanie się w termin wg OM ...a to znaczy że wszystko jest jak najbardziej ok. zresztą +/- 2tyg to norma więc nie ma co się stresować:-)

Dziewczynki...mam problem....piszecie o wadze swoich dzieciaczków, sporo z nich ma już ok 1 kg:-) mi na USG tydzień temu wychodziło 600g, wiem, że jestem jedną z najmłodszych ciąż bo termin na 29 marzec dopiero ale czy te 3-4 tyg. mogą robić taką niemal pół kilogramową różnicę??? martwię się bo miałam sporo uczniów w ss, którzy w brzuszku byli zdrowi tylko mała waga i potem wychodziły problemy:-(
futrzak Ty chyba wklejałaś gdzieś przyrosty w poszczególnych tygodniach, mogłabyś jeszcze raz poszukać? dziękuję z góry...

a może pamiętaie wagę swoich Maleństw z 24 tygodnia...

madzikm, specjalnie sprawdzilam - moja Gabrysia w 24w2d miała 680 gram i zostało to okreslone jako idealnie zgodne z terminem z OM :tak: Myslę, że nie masz się czym martwić, tym bardziej, że4 sama widzisz jak Milutka księżniczki przybrały w ciągu tygodnia :-)

Dziwewczyny - gratuluję zdrowych dzieciątek i super wyników:)

My tez już po wizycie - Synek waży juz 1200 gram! Przez 3 tygodnie przybrał na wadze 300 gram i ogólnie ma się dobrze, ułożony jest główka do dołu. Lekarz powiedział, ze do końca ciąży potroi swoją wagę.:tak:

Moje wyniki też w końcu sie wykalarowały - najważniejsze NIE MAM CUKRZYCY!, ani cholestazy. Wczorajsze 3 godzinne testy na glukozę to potwierdziły - jejku jaka jestem szczęśliwa:-).

Aha i łozysko się w końcu ruszyło i jest już na bezpiecznej wysokości, szyjka zamknięta (3,5 cm).

Następne spotkanie z Synkiem za 3 tygodnie:-)

reklama
Scarletka...cieszę,się że z maluszkiem wszystko dobrze,że rośnie jak na drożdżach a z płcią - jeszcze trochę i wyjdzie co ma wyjść :tak:;-)

Milka...aż serce rośnie jak się widzi jak ładnie Twoje kruszyny rosną!! Oby tak dalej i oby morfologia była jeszcze lepsza!!:tak::-)

Fifronka
...szybko zleci nie martw się, zaraz święta, po świętach sylwek więc nim się obejrzysz a będziesz u ginka!! A póki co super ,że wszystko oki!!;-)

Trzebiska..ja również za równy tydzień od dziś mam wizytę ;-) 22 grudnia!

Madzkim...spokojnie, jeszcze Twoja Niunia tak urośnie ,że hej!!;-)

Do góry