reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Zuza- takie badania mozna robic w kazdym momencie ciąży i ejsli lekarz ma ku temu powody lepiej je zrobic...moze chce Cie miec pod kontrola bo ciąza wysoka. hmm
WSKAZANIA DO WYKONANIA BADANIA
[FONT=Arial CE, Arial, Helvetica, Helvetica CE][SIZE=-1]Badanie powinno być wykonywane u wszystkich kobiet - zarówno Rh dodatnich Rh (+), jak i Rh ujemnych Rh (-):
  • jeżeli przeciwciała zostaną wykryte - należy określić rodzaj i miano przeciwciał oraz regularnie kontrolować ich poziom zgodnie z zaleceniami lekarza prowadzącego, zwykle co 4 tygodnie;
  • jeżeli przeciwciała nie zostaną wykryte - należy wykonać ponowną kontrolę między 28 a 30 tygodniem ciąży.
Badanie jest wykonywane na zlecenie lekarza
[/SIZE][/FONT]
Scarletka super ze u Was wszystko dobrze a dzidzia faktycznie zdrowo rośnie:)

Zadowolona jestem również, że nie kazał mi powtarzać tej krzywej cukrowej, której nie przetrzymałam:-) stwierdził, że jak zrobię krzywą cukrową 2 godziny po jedzeniu bez picia czegokolwiek, to wystarczy ufffffffffffff

Druga wizyta dzisiaj zaliczona:) Dziewczynki od zeszłego czwartku przybralyz wagi 1295g i 1309g do 1529g i 1485g:):) Rosna moje kruszynki w tempie ekspresowym:)a mama jest coraz bardziej dumna.
Morfologia sie nam mocno poprawiła i czuje sie spokojniejsza:):-)

:ninja2:

Milutku-to wielkie baby z tych twoich kruszynek, spokojnie mogą się rodzić
Scarletko-z płcia czesem tak bywa, pewne jest dopiero po porodzie

reklama
Milus- to masz kochana głodomory w srodku no hahah tyja jak na drozdzach..............

ciekawa jestem ile mój Nunuś wazy???? mam nadzieje ze w sobote na usg mi powie:laugh2:

Do góry