reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Ona- jak to dobrze ze u Was wszystko jest oki. Teraz dużo odpoczywaj i będzie dobrze:);-)

Koncia- aż ci brzydko zazdroszczę tej wzorowej morfo:) i ciesze sie ze u Was wszystko w porządku:)

Ola
- to czekam na wieści o płci:)

Futrzaczku- aj jak Ci zazdroszczę takiego małego przybrania na wadze:)...ciekawe ile mi waga pokaże w czwartek:)

reklama
Dziewczyny ja w weekend upiekłam mkowce bo taką dziką chęć miałam, od razu opędzlowałam jeden cały sama...:zawstydzona/y: po jakiś 2h czółam ze dziscko leży mi na pęcherzu i gniecie, zwsze w takich sytuacjach delikatnie pukałam w miejce gdzie leży i sie przesówał wyżej kopiąc mamę ostro. Ale tym razem tak nie było...zaczełam sie martwić bo całą noc i ranek nie czółam maleństwa...miałam już porządnego strach gdy ok południa na drógi dzień [poczółam kopnięcie:-D potem poczytałam w necie i okazało sie ze mak wciąży jest niewskaxzany bo można uśpić dziecko!!! no i naćpałam moją kruszynkę... Więc uważajcie na makowe potrawy bo to sezon na nie:tak:

A wiec tak (wiem ze sie tak zdania nie zaczyna;-)) odebrałam wyniki i cukier przed glukoza 76 po glukozie (75gr 2godz)99 czyli super:-D,toxo i cmv nadal ujemne,morfologia oczywiscie poleciała ,czerwone w doł ,białe w gore.Zalecone mam juz zelazo 3x1tab.Jesli moj puls nadal bedzie taki wysoki to zmniejszyc dawke eutyroxu bo szkoda serca;-).No i najlepsze to to ze było usg,dzidziol jest dziewczynka raczej napewno:-D,oczywiscie wymiary ma w porzadku ale nadal na tydzien mniejsza niz pokazuje suwaczek w zwiazku z czym termin porodu moze sie przesunac do 18marca.No i nasza corcia wazy 849g:-),ilosc wod w normie i cała reszta tez.Jedno sie zmieniło - ułozenie juz nie jest głowkowe tylko miednicowe i prawdopodobnie juz tak zostanie (dlatego tez ruchy czuje tak nisko) przez co prawdobodobne bedzie cc:tak:.Ogolnie jestem zadowolona,wszystko jest w porzadku a i nawet moj M zdarzył na usg,to jeden plus tego ze było opoznienie u ginka;-)
Dzieki wszystkim za kciuki:-)

Dziękuje Wam Słoneczka za odp :*****

Futrzaczku wiem, czasem sama chce sobie nakopać :p ale te zmartwienia są silniejsze ode mnie....

Olcia świetne wiadomości, i ciesze się ze miałaś na Mikołają tą niespodzianke z USG :))))):tak:

reklama
ola gratuluję 100% zdrowej córeczki:-) co do ułożenia się dziecka to jeszcze przecież dużo czasu i wszystko się może zmienić:tak: w pierwszej ciąży na usg w 28 tyg Hania była głową do dołu i już się cieszyłam że tak zostanie, potem w 31 tyg okazało się że się znowu przekręciła i już zaczęłam panikować, że do porodu już tak zostanie i czeka mnie cc, którego się bardzo bałam, a jakieś 3 tygodnie przed terminem znowu zrobiła fikołka:-)

Do góry