reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Ona- jak to dobrze ze u Was wszystko jest oki. Teraz dużo odpoczywaj i będzie dobrze:);-)

Koncia- aż ci brzydko zazdroszczę tej wzorowej morfo:) i ciesze sie ze u Was wszystko w porządku:)

Ola
- to czekam na wieści o płci:)

Futrzaczku- aj jak Ci zazdroszczę takiego małego przybrania na wadze:)...ciekawe ile mi waga pokaże w czwartek:)

reklama
Dziewczyny ja w weekend upiekłam mkowce bo taką dziką chęć miałam, od razu opędzlowałam jeden cały sama...:zawstydzona/y: po jakiś 2h czółam ze dziscko leży mi na pęcherzu i gniecie, zwsze w takich sytuacjach delikatnie pukałam w miejce gdzie leży i sie przesówał wyżej kopiąc mamę ostro. Ale tym razem tak nie było...zaczełam sie martwić bo całą noc i ranek nie czółam maleństwa...miałam już porządnego strach gdy ok południa na drógi dzień [poczółam kopnięcie:-D potem poczytałam w necie i okazało sie ze mak wciąży jest niewskaxzany bo można uśpić dziecko!!! no i naćpałam moją kruszynkę... Więc uważajcie na makowe potrawy bo to sezon na nie:tak:

A wiec tak (wiem ze sie tak zdania nie zaczyna;-)) odebrałam wyniki i cukier przed glukoza 76 po glukozie (75gr 2godz)99 czyli super:-D,toxo i cmv nadal ujemne,morfologia oczywiscie poleciała ,czerwone w doł ,białe w gore.Zalecone mam juz zelazo 3x1tab.Jesli moj puls nadal bedzie taki wysoki to zmniejszyc dawke eutyroxu bo szkoda serca;-).No i najlepsze to to ze było usg,dzidziol jest dziewczynka raczej napewno:-D,oczywiscie wymiary ma w porzadku ale nadal na tydzien mniejsza niz pokazuje suwaczek w zwiazku z czym termin porodu moze sie przesunac do 18marca.No i nasza corcia wazy 849g:-),ilosc wod w normie i cała reszta tez.Jedno sie zmieniło - ułozenie juz nie jest głowkowe tylko miednicowe i prawdopodobnie juz tak zostanie (dlatego tez ruchy czuje tak nisko) przez co prawdobodobne bedzie cc:tak:.Ogolnie jestem zadowolona,wszystko jest w porzadku a i nawet moj M zdarzył na usg,to jeden plus tego ze było opoznienie u ginka;-)
Dzieki wszystkim za kciuki:-)

Dziękuje Wam Słoneczka za odp :*****

Futrzaczku wiem, czasem sama chce sobie nakopać :p ale te zmartwienia są silniejsze ode mnie....

Olcia świetne wiadomości, i ciesze się ze miałaś na Mikołają tą niespodzianke z USG :))))):tak:

reklama
ola gratuluję 100% zdrowej córeczki:-) co do ułożenia się dziecka to jeszcze przecież dużo czasu i wszystko się może zmienić:tak: w pierwszej ciąży na usg w 28 tyg Hania była głową do dołu i już się cieszyłam że tak zostanie, potem w 31 tyg okazało się że się znowu przekręciła i już zaczęłam panikować, że do porodu już tak zostanie i czeka mnie cc, którego się bardzo bałam, a jakieś 3 tygodnie przed terminem znowu zrobiła fikołka:-)

Do góry