reklama
papcia
Mamunia Lenuśki
Ola no właśnie kazali mi kupić samemu a kwas foliowy ginka każe cały czas łykać bo nie mam łykać witamin bo mam bardzo ładną morfologie podobno i stwierdziła że witaminy są mi nie potrzebne bo tylko będe niepotrzebnie od nich tyła a w zamian nich mam łykać kwas foliowy.
papcia
Mamunia Lenuśki
tak mówił mi i gin 1 i gin2 więc chyba cos w tym jest ja sobie łykam taka witaminke jak np jem mało owoców i warzyw w dany dzień a tak to sobie leża w szufladzie a jak wyszłam ze szpitala i bylismy w aptece to dostałam gratis opakowanie witaminek dla ciężarówek aż mi sie miło zrobiło
Ja tez łykam Falvit Mame- ale od sierpnia mamy +14kg..o ile teraz juz nie wiecej bo to dane z ostatniego ważenia z 23.11a i morfo mi strasznie leci- ale wiemy przez kogo ;-):-)Ja jakos szczegolnie duzo nie przytyłam i dziecko tez nie jest za wielkie a jem MamaFalvit od chyba pazdziernika i tez do tej pory cały czas miałam dobre wyniki To wszystko jest bardzo indywidualne.
K
koncia
Gość
Od witamin się niestety tyje, a ja je biorę od początku :-) jak dzidzia będzie nienormalnie wielka na 3 USG, to może odstawię ;-) Stwierdziłam, że zimą będę brała, bo przynajmniej żadne choróbsko mnie nie łapie (tfu tfu) i po co mam się potem faszerować antybiotykami. Wyniki mam właściwie wzorcowe, ale ginka zaleca i brać będę. Czytałam właśnie, że po niektórych witaminach tak dzieci tyją, ja biorę feminatal N i akurat o tych słyszałam dobre opinie, bo chyba dawka nie jest taka "przesadzona". Z drugiej strony nie zawsze mam czas zjeść coś wartościowego, no i apetyty też dają o sobie znać, więc moja dietka w ciąży niestety jest chyba zbyt uboga. Jakbym miała czas, to pewnie bardziej bym o to dbała Tak se wmawiam. Kuzynka M np., wcale nie brała witamin, tylko książkowo jadłam, jak trzeba było jeść warzywa strączkowe, to jadła. Ale ona na dupsku siedziała, a i tak utyła z 30kg...
reklama
Ja łykam Feminata z DHA i przytyłam całe 1,5 kg więc chyba nijak sie maja witaminy do tycia, a nawet do wagi dziecka bo w pierwszej ciąży też jadła całą ciążę feminatal i maternę i młody urodził sie 3150 g a ja przytyłam 7 kg