reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
To ja się pochwalę, że byłam dzis na teście glukozowym 75g. Wziełam ze soba cytrynkę i nie było źle. Najgorsze dla mnie to to, że na czczo, bo zanim dojechałam do poradni, to już glodna byłam okrutnie. Wyniki i wizyta u diabetologa we wtorek.

Dziewczyny, a tym co były u lekarzy - gratuluję dobrych wyników i córeczek :)

Trzymam kciuki dziewczyny za wsze wizyty :)

Ja też mam łóżysko na ścianie przedniej, ginek powiedział, że to dobrze.. może być na przedniej, lub na tylniej, byleby nie było przodujące.

Też mam łożysko z przodu. Zaniepokojona spytałam mojego gin czy to źle. On na to odpowiedział żartując, że w domu szafa może być na jednej lub na innej ścianie byle by nie była wywrócona na podłogę - tak samo jest z łożyskiem ;-)

A wiec ja po wizycie - wyniki jak najbardziej ok :) glukoza ok :) łozysko mam na tylnej ścianie a mały za to dzisiaj ganial sie z połozna po brzuchu i nie dawal sobie zmierzyc tętna ale w końcu go położna przydybała :p no i nastepna wizyta za miesiac na poczatku stycznia usg i kolejna wizyta w polowie stycznia :) Pani ginka bardzo zadowolona :)

No i po wizycie ... dziś tylko badanie fizykalne ... wynik krzywej cukrowej ok ale niestety
po raz kolejny w ciąży dokucza mi grzybica :-( Dostałam recepte na Gynazol i Clotrimazolum dopochwowo mam nadzieje że pomoże i nie będzie więcej nawrotów ... chociaż dr stwierdził że taki urok ciąży :eek:

jetsem po wizycie u pana doktora i po usg :) dzidzius ma sie dobrze, wywija w brzuszku rózne wygibasy co juz widać, nie tylko czuć ;) wszystkie parametry ma w normie i pokazał dziś na usg siusiaka :):):):) wiec będzie synus :):):)

ana gratuluje :):):)
lokata wszystko będzie dobrze:) ja na pocztaku ciązy miałam jakies zapaleńsko ktore niechciało odejsc, ale sie unormowalo w koncu

truskawka ... super że wszystko w porządku ... no i gratuluje synusia! :tak:
Nooo mam nadzieje że sie unormuje bo do szału mnie to powoli doprowadza ... a gdzie tam koniec ciąży.

My już w domku- u lekarza wszystko ok. Mamy teraz 12+. Macica i szyjka w porządku. Cieszy mnie to ze wyleczyłam sie z infekcji:):-):-):-) Usg było szybciutkie- maluszki się strasznie wierciły i miały się w porządku:) :-D

Anabella, Truskawka- ciesze sie ze wszystko jest u Was i dzidziusiów oki:-D

Lokata-
głowa do góry ja tez miałam infekcje i za pierwszym razem ja wyleczyłam:)

reklama
Agii podobno najważniesze ,aby nie było przodujące. Gdy jest z przodu ruchy w tym miejscu są mniej odczuwalne.

Oh to dobrze bo już się wystraszyłam:) bardzo dziekuje za odp i pozdrawiam was:)

Do góry