reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
To ja się pochwalę, że byłam dzis na teście glukozowym 75g. Wziełam ze soba cytrynkę i nie było źle. Najgorsze dla mnie to to, że na czczo, bo zanim dojechałam do poradni, to już glodna byłam okrutnie. Wyniki i wizyta u diabetologa we wtorek.

Dziewczyny, a tym co były u lekarzy - gratuluję dobrych wyników i córeczek :)

Trzymam kciuki dziewczyny za wsze wizyty :)

Ja też mam łóżysko na ścianie przedniej, ginek powiedział, że to dobrze.. może być na przedniej, lub na tylniej, byleby nie było przodujące.

Też mam łożysko z przodu. Zaniepokojona spytałam mojego gin czy to źle. On na to odpowiedział żartując, że w domu szafa może być na jednej lub na innej ścianie byle by nie była wywrócona na podłogę - tak samo jest z łożyskiem ;-)

A wiec ja po wizycie - wyniki jak najbardziej ok :) glukoza ok :) łozysko mam na tylnej ścianie a mały za to dzisiaj ganial sie z połozna po brzuchu i nie dawal sobie zmierzyc tętna ale w końcu go położna przydybała :p no i nastepna wizyta za miesiac na poczatku stycznia usg i kolejna wizyta w polowie stycznia :) Pani ginka bardzo zadowolona :)

No i po wizycie ... dziś tylko badanie fizykalne ... wynik krzywej cukrowej ok ale niestety
po raz kolejny w ciąży dokucza mi grzybica :-( Dostałam recepte na Gynazol i Clotrimazolum dopochwowo mam nadzieje że pomoże i nie będzie więcej nawrotów ... chociaż dr stwierdził że taki urok ciąży :eek:

jetsem po wizycie u pana doktora i po usg :) dzidzius ma sie dobrze, wywija w brzuszku rózne wygibasy co juz widać, nie tylko czuć ;) wszystkie parametry ma w normie i pokazał dziś na usg siusiaka :):):):) wiec będzie synus :):):)

ana gratuluje :):):)
lokata wszystko będzie dobrze:) ja na pocztaku ciązy miałam jakies zapaleńsko ktore niechciało odejsc, ale sie unormowalo w koncu

truskawka ... super że wszystko w porządku ... no i gratuluje synusia! :tak:
Nooo mam nadzieje że sie unormuje bo do szału mnie to powoli doprowadza ... a gdzie tam koniec ciąży.

My już w domku- u lekarza wszystko ok. Mamy teraz 12+. Macica i szyjka w porządku. Cieszy mnie to ze wyleczyłam sie z infekcji:):-):-):-) Usg było szybciutkie- maluszki się strasznie wierciły i miały się w porządku:) :-D

Anabella, Truskawka- ciesze sie ze wszystko jest u Was i dzidziusiów oki:-D

Lokata-
głowa do góry ja tez miałam infekcje i za pierwszym razem ja wyleczyłam:)

reklama
Agii podobno najważniesze ,aby nie było przodujące. Gdy jest z przodu ruchy w tym miejscu są mniej odczuwalne.

Oh to dobrze bo już się wystraszyłam:) bardzo dziekuje za odp i pozdrawiam was:)

Do góry