reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Scarletko - dokładnie drapie się bardzo, juz paznokietki obcięłam mozliwie jak najkrócej, ponoć jak swędzi skóra brzucha i piersi to Ok, bo takiej jej prawo przy rozciąganiu, ale mnie swędzi wszystko, zwłaszcza nogi, mozna zwariować czasami.

Zrobili mi testy, mam za wysoki poziom kwasów żółciowych, ale nie na tyle wysoki aby na tym etapie ciąży dać jakieś leki (przynajmniej tu w kanadzie), lekarz powiedział, że bardzo często tak wyglądają poczatki cholestazy, która tak naprawde rozwija sie ok.30 tyg ciąży i wtedy podaje się leki i często trzymaja kobiete w szpitalu, bo jest bardzo niebezpieczne dla Maluszka (nie leki tylko choroba).

Trzymam trochę dietę i codziennie sie kąpię w takiej specjalnej oliwce. Kupiłam tu w aptece, dla suchej, swędzącej, skłonnej do egzem skóry. Ma mało przyjemny zapach, ale jest z mentolem, nawilża skórę i całą noc moge przespać:) Oprócz tego zrobili mi krem na hydrokortyzonie, aby sie smarować w miejscach, gdzie bardzo swędzi.

Powiedz koniecznie lekarzowi i podpytaj się w aptece, na pewno cos mają do kapieli, naprawde to przynosi ulgę:)

reklama
no właśnie mnie nie drapią ani piersi, ani brzuch, tylko najbardziej ręce i nogi:/ mam nadzieję, że czasem wydrapię sobie dziurę w skórze
i na pewno powiem o tym lekarzowi
dziękujęci za wyjaśnienie

Ostatnia edycja:
Witam:-)

Po USG więc płód pojedynczy w położeniu poprzecznym, łożysko w ścianie przedniej, serce 4 jamowe, uwidoczniony żołądek, nerki, pęcherz moczowy , Zarys czaszki i kregosłupa prawidłowy.Pępowina 3 naczyniowa, wody w normie.:tak:

BPD 58mm 22/23 tyd
FL 44,3mm 24 tydzień
Hc 205mm
AC 183mm

I będzie druga Córeczka:tak:

Fifronka- morfo jest tak samo słaba jak w październiku- mój lekarz mnie ostatnio pocieszał ze et normy są dla ludzi w normalnych stanach a nie kobiet w ciąży i kazał dodatkowo wziasc poprawkę ze spodziewam się bliźniaków:):tak:

Ola, Scarletka- słodycze to ja bym mogła pochłaniać jak powietrze :-p:-p:-p. Panie się dziwiły ze nie mam w związku z tym kłopotów właśnie z cukrzycą:)

Patik- bo z racji tego ze lekarz nie zapisał mi po jakim czasie ma być badanie przeprowadzone to Panie podjęły decyzje ze po 2 godz.jeśli wytrzymam będzie najlepszy wynik:)

Kasienka- super wieści i moje ogromne gratulacje córeczki:):-)

Hej laseczki-marcóweczki
Dziekuję za gratulacje wszystkim i każdej z osobna. Juz troszkę ochłonełam, bo nie ukrywam że moje przeczucia mówiły mi że będzie drugi chłopak a tu taka niespodzianka!
Mój synek wciąz jeszcze ma nadziej że może jajka się jeszcze pokarzą, ale myśli tez już nad imieniem dla siostry.
Milutku-jesli morfologia sie nie pogarsza to juz jest dobrze, mnie wciąz leci mimo brania żelaza. Nie martw się, a lekarz na pewno weźmie poprawdę na ciążę bliźniaczą

reklama
Do góry