reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

łał dziewczyny piekne zdjecia maleństw!!! Ja chyba założę sobie dodatkowy profil, bo na swoim mam zablokowane załączniki i wtedy będę mogła i ja się pochwalić fotkami ;)

futrzak - Gratulacje!!!

....ale znów to cisnienie mam dziś niskie 100/70 i słaba jestem....

alexiaa - głowa do gory, wypij kawkę i będzie lepiej. Ciśnienie nie jest zle, ja mam 90/70 standardowo, a teraz w ciąży u gina jak się pobudzę po usg to 100/40 a normalnie to 85/48, 90/50 itp. i żyję choć rzeczywiście spać się chce i weny tworczej brak. Pocieszeniem niech będzie to, że niskie ciśnienie nie jest groźne w ciąży, gorzej jak jest za wysokie to wtedy grozi przedwczesnym porodem... więc ciesz się z niskiego i pij kawki więcej ;p

reklama
Hej dziewczyny, witam wszystkie i gratuluję dobrych wieści :)
Miałam dać znać co z tym moim bólem w prawym boku i okazuje się że to nerki dają o sobie znać, że może piasek mi schodzi i promieniują one do moczowodu na dół (a ja myślałam że to może ślepa kiszka albo jajnik...). Czyli nie że mi się tam coś rozciąga tylko nerki :/ Pić pić i jeszcze raz pić... Wodę Jana najlepiej. Najwyraźniej to zaniedbałam deczko :(
Poza tym badania w porządku a za trzy tygodnie obciążenie glukozą. Jak to dobrze, że wiele z Was już ma to za sobą. Dzięki temu mam jakieś rozeznanie. Mi lekarz podpowiedział, że po tym jak się wypije można mieć woreczek z plasterkiem cytryny i sobie tak wdychać ten zapach z woreczka, to nie powinno być odruchów wiadomo jakich :)
No a co do grzybka (Milutek23 i madzikm - dziękuję za Wasze odpowiedzi na "Marcóweczki 2010") to dostałam tym razem Natamycynę. Tego jeszcze nie miałam, ale jest całkowicie bezpieczna w ciąży i potem w czasie karmienia.
Pozdrawiam

Gorące gratulacje dla wszystkich Marcóweczek szczęśliwych po wizytach i spotkaniach z Bąbelkami :-) no i cierpliwości dla Mamuś których dzieciaczki skutecznie się ukrywają;-)
ja też po wizycie, ale bez usg więc nie widziałam naszej Lili:-( niestety wyniki morfologii się pogorszyły, test obciążenia glukozą wyszedł nie najlepiej - 163 po godzinie od wypicia, przy normie 140, więc już jestem umówiona na 19 listopada do diabetologa, na częste bóle brzucha i przez to że robi się twardy dostałam leki, więc pomału moja apteczka robi się pokaźna, robiłam też dzisiaj KTG na szczęście wyszło prawidłowo... jakoś smutno mi że znowu ta cukrzyca się przyplątała:-( 23 listopada kolejna wizyta i wtedy mam mieć połówkowe

Dziewczynygratuluję wszystki zdrowych córeczek i syneczków:) Futrzakowa już dawno napisała a ja na głównym na nią czekam i pośpieszam hehe a tu już dawno wiadomo że synio:)

Papciarkowa- no to zdrowa dziewuszka:):) :-):-):-)

Barbra- nerki to nie żarty- raz miałam przed ciążą z nimi kłopoty-nie pozostało mi nic tylko życzyć Ci zdrówka;-);-). To dobrze ze upewniłaś się iż te leki są zdrowe i można się nimi leczyć do skutku:)

Patik- ale testu na glukoze nie robi się tak szybko jak u Ciebie- dopiero miarodajny wynik jest po 24 tygodniu!!!!!!!! A połówkowe robi się od 18-22 tyg. Ale masz ciekawego lekarza- wszystko na opak...wybacz za szczerość ale nawet w necie o tym piszą (o takich terminach odpowiednich badan) Morfologia to ogólnie ciężki temat- nasze maluchy zżerają z nas teraz wszystko wiec chyba z tego co kojarzę każda z nas ma z nia jakieś problemy:)takze się nie martw:):-)nie jesteś sama:)

Ja też już po wizycie. Wszystko ok, wyniki takie dobre jakich w życiu nie miałam:-) USG takie szybciutkie, żeby tylko sprawdzić serduszko i ułożenie. Ale nawet te 2 minuty patrzenia na młodego bezcenne:tak:

reklama
Magdzior- miło się czyta takie wiadomości- masz racje nawet 2 minuty obrazu swojej dzidzi zawsze jest bezcenne....a i gratuluje super wyników- tylko pozazdrościć:)

Do góry