reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Też uważam, że obowiązkowe, jest w karcie ciąży, ja tam się nie pytam jakie badania mam robić ;) I tak skierowanie na badania od prywatnego gina nic mi nie dają i muszę płacić za wszystkie badanka, więc sama chodzę.. Mam już zapełnione wszystkie pola prócz tej glukozy i HIVa - i zrobię je jutro (o ile wstanę o 6ej rano) razem z morfologią i moczem jak zwykle :D
Cytrynkę już mam i postaram się od 20-21ej nic już nie jeść, żeby nie mieć czym haftować w razie czego ;) Najbardziej się boję, że się shaftuję na podłogę :p

reklama
a jak nie zrobię badania obowiązkowego, to coś się stanie? :p no wiem, dziecinne pytanie, ale jak czytam jak się męczycie... To skoro między 24-28tc się robi, to może wreszcie ginka każe mi powtórzyć wszystkie badania...

No dobra,poczytałam sobie o tej cukrzycy ciążowej... Tak czy siak, dobrze, że zrezygnowałam ze słodyczy ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No i jestem po wizycie:)
Wszystko w jak najlepszym porzadku,rozmiar brzusia idealny jak na 24tydz,słuchalismy serducha-biło jak szalone;) Badania morfologia i tarczyca całkiem ok,duzo białych ale w ciazy moze tak byc,troche spadły czerwone ale ze mam apetyt to za miesiac skontrolujemy i jak spadna jeszcze to właczymy zelazo,oczywiscie tabsy na tarczyce zwiekszona dawka.
Nastepna wizyta za miesiac i powtorka morfologi i test obciazenia glukoza i powtorka tokso i cytomegali,usg dopiero po nowym roku po 30tyg.
A i wazne info dla zmagajacych sie z zaparciami -dostałam syropek bezpieczny dla ciezarnych Lactulosum,pic rano przed sniadaniem jedna łyzke stołowa,zobaczymy czy pomoze;)

ja też po wizycie:-) wszystko dobrze... w sensie dobrze tyle ile da się wymacać:-) bo USG będę miała w środę i wtedy to będzie połówkowe:-)

a skierowanie na glukozę dostałam... tak więc muszę dokładnie poczytać o tym bo widzę że marcjankom to badanie nie przypadło do gustu:-)

oluś - gratulacje dobrych wieści:-)

Lokata- słodkie zdjęcia i to ziewanie a ten dowód kobiecości- niezłe:):) :-D:-D Ciesze się ze u Was wszystko oki;)

Ola-
gratuluje dobrych wieści:) Tez mialam taki syropek- dostałam go w 12 tygodniu jak mi się jelita zapychały.

Futrzaczku-
w takim razie czekamy również na relacje z usg. Ja na test glukozy idę w przyszłym tygodniu:)

Oluś dobre wieści;) daj znać czy syropek działa

futrzaczku tobie też gratuluję pozytywnych wiadomości!:D

malinka nie haftuj nie haftuj, da się to przeżyć, choć lekko nie jest:D

lokata gratuluję córci!!!!

Ostatnia edycja:
Hej, byłam dzisiaj na usg 3d. Potwierdzony chłopak (widziałam jajka i siusiaka ;)). Mały waży 470 gram. Wszystko jest ok, łożysko się podniosło. Nie dał sobie tylko dobrze zbadać serduszka, bo był ułożony tyłem do mojego brzucha, jednak z tego co było widać to wszystko jest ok. Wkleję to też na wątku z wizyt, żeby nie robić bałaganu.

reklama
Do góry