reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Też uważam, że obowiązkowe, jest w karcie ciąży, ja tam się nie pytam jakie badania mam robić ;) I tak skierowanie na badania od prywatnego gina nic mi nie dają i muszę płacić za wszystkie badanka, więc sama chodzę.. Mam już zapełnione wszystkie pola prócz tej glukozy i HIVa - i zrobię je jutro (o ile wstanę o 6ej rano) razem z morfologią i moczem jak zwykle :D
Cytrynkę już mam i postaram się od 20-21ej nic już nie jeść, żeby nie mieć czym haftować w razie czego ;) Najbardziej się boję, że się shaftuję na podłogę :p

reklama
a jak nie zrobię badania obowiązkowego, to coś się stanie? :p no wiem, dziecinne pytanie, ale jak czytam jak się męczycie... To skoro między 24-28tc się robi, to może wreszcie ginka każe mi powtórzyć wszystkie badania...

No dobra,poczytałam sobie o tej cukrzycy ciążowej... Tak czy siak, dobrze, że zrezygnowałam ze słodyczy ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No i jestem po wizycie:)
Wszystko w jak najlepszym porzadku,rozmiar brzusia idealny jak na 24tydz,słuchalismy serducha-biło jak szalone;) Badania morfologia i tarczyca całkiem ok,duzo białych ale w ciazy moze tak byc,troche spadły czerwone ale ze mam apetyt to za miesiac skontrolujemy i jak spadna jeszcze to właczymy zelazo,oczywiscie tabsy na tarczyce zwiekszona dawka.
Nastepna wizyta za miesiac i powtorka morfologi i test obciazenia glukoza i powtorka tokso i cytomegali,usg dopiero po nowym roku po 30tyg.
A i wazne info dla zmagajacych sie z zaparciami -dostałam syropek bezpieczny dla ciezarnych Lactulosum,pic rano przed sniadaniem jedna łyzke stołowa,zobaczymy czy pomoze;)

ja też po wizycie:-) wszystko dobrze... w sensie dobrze tyle ile da się wymacać:-) bo USG będę miała w środę i wtedy to będzie połówkowe:-)

a skierowanie na glukozę dostałam... tak więc muszę dokładnie poczytać o tym bo widzę że marcjankom to badanie nie przypadło do gustu:-)

oluś - gratulacje dobrych wieści:-)

Lokata- słodkie zdjęcia i to ziewanie a ten dowód kobiecości- niezłe:):) :-D:-D Ciesze się ze u Was wszystko oki;)

Ola-
gratuluje dobrych wieści:) Tez mialam taki syropek- dostałam go w 12 tygodniu jak mi się jelita zapychały.

Futrzaczku-
w takim razie czekamy również na relacje z usg. Ja na test glukozy idę w przyszłym tygodniu:)

Oluś dobre wieści;) daj znać czy syropek działa

futrzaczku tobie też gratuluję pozytywnych wiadomości!:D

malinka nie haftuj nie haftuj, da się to przeżyć, choć lekko nie jest:D

lokata gratuluję córci!!!!

Ostatnia edycja:
Hej, byłam dzisiaj na usg 3d. Potwierdzony chłopak (widziałam jajka i siusiaka ;)). Mały waży 470 gram. Wszystko jest ok, łożysko się podniosło. Nie dał sobie tylko dobrze zbadać serduszka, bo był ułożony tyłem do mojego brzucha, jednak z tego co było widać to wszystko jest ok. Wkleję to też na wątku z wizyt, żeby nie robić bałaganu.

reklama
Do góry