reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

A co do tych pomylek to ja ze 3 razy pytalam czy na 100% i niby tak bo powiedziala ze bardzo wyraznie widac!!! Jakos nie moglam w to uwiezyc ale mam nadzieje ze macie wszyscy racje i nie bede miala z synka kolejnej coreczki:)

reklama
No to i ja po usg połówkowym.
Dzieciątko jest zdrowe i dobrze się rozwija. Ma ładną, symetryczną buźkę. Wszystkie pomiary są, jak to powiedział lekarz, piękne. Nie mierzył długości dzidzi, a tylko wagę - 325 g.
A teraz... UWAGA, UWAGA...

Przełamuję passę wśród Marcóweczek i dołączam do tych, które będą miały dziewuszki :))))))

Futrzaczku proszę o odpowiedni wpis na liście mam :)

Tatus chciał synka. Niestety nie mógł byc z nami na wizycie, bo dopiero dziś wraca z wawy. Ale myslę, że jak zobaczy nagranie, to już będzie najszczęśliwszym tatą na świecie :)

Fifronka- witam w gronie mamulek dziewuszek:)!!! Superowo że wszystko oki:)

Takie pozycje posypały się mi w morfologi:
WBC 10,3 (4,3-10)
RBC 3,96 (4-5,2)
HGB 11,0 (12-16)
HCT 31,6 (36-46)
MCV 80 (85-95)

w nawiasie mam podane normy- zerknijcie na to i wyraźcie swoja opinie...może któraś z Was miała podobnie:tak::tak:

Ostatnia edycja:
Milutek, bez gdybania, FACHOWA OPINIA analityczki medycznej (podyktowałam Twoje wyniki szwagierce):
jest dobrze!!! Biorąc pod uwagę, że masz bliźnięta, to wyniki i tak całkiem dobre. Dostaniesz żelazo, wprowadź żelazo do diety, wsuwaj czerwone mięso i sok buraczany (zwłaszcza kwaszony). Hemoglobina 11.00 przy ciaży mnogiej to naprawdę niezły wynik.
Delikatne podwyższenie WBC w ciąży, która jest fizjologicznym stanem patologicznym (czyli stan normalny, ale jednak dla organizmu patologiczny trochę, niezwykły) jest absolutnie w normie.
A zmniejszenie HCT i MCV (ilości i wielkości krwinek czerwonych) wynika po prostu ze zmniejszonego nieco poziomu hemoglobiny.

Będzie dobrze kochana, nie martw się i dbaj o Waszą trójeczkę!

reklama
hej :-)

no i jesteśmy już po długo wyczekiwanym USG na którym pokazały się DWIE DZIEWCZYNKI!!!
Obie zdrowe i przepiękne! Każda ma już ponad 320g!

Przyznam, że liczyłam przynajmniej na jednego siurka...
...no ale cóż, w domu będzie rządził róż!!!!!:-D

lecę nadrabiać co tam naskrobałyście bo widziałam, że chyba wszystkie wątki zostały dziś "poruszone"

Do góry