reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
hihihi płacz jak to z radosci to nawet trzeba;)
ja tez na poczatku nie byłam pewna ale jak trzy razy poczułam to samo to juz wiedziałam;) a wczoraj pierwszy raz moj M poczuł musniecie na swojej dłoni,to dopiero cieszy:)

ja tez wlasnie to juz 3 raz poczulam od ok godz 17 i juz teraz to jestem pewna niesamowite! strasznie sie rozkleilam!jedne=ak to lozysko niczemu nie przeszkadza-kurcze znowu placze:)

Ostatnia edycja:
buziaczek oj ciezko komus powiedziec czy to ruchy, bo kazda z nas czuje to po swojemu ;) ale takie rozpychanie to moze byc wlasnie 'to' :) niedlugo bedziesz juz tego pewna na 100%
a lozysko z przodu nie przeszkadza az tak,zeby ruchow nie czuc. Mama bedzie je czuc i napewno maz tez dostapi tego zaszczytu wczesniej czy pozniej. Ale moze nie byc to takie 'widowiskowe' jak przy lozysku na tylniej scianie. U mnie poprzednio nie bylo widac kopniakow i rozciagania sie dziecka po calym brzuchu,a u niektorych znajomych widzialam ruchy dziecka w pozniejszej ciazy nawet przez bluzke ;)
co do rozstepow to czesto pojawiaja sie dopiero pozniej,a czasem juz przy samej koncowce. Mam nadzieje,ze mnie omina. Chyba tego boje sie najbardziej, bo kg mozna zgubic a z rozstepami to juz gorsza sprawa...

Ostatnia edycja:
magnolia - nie załamuj się tylko idź do innego lekarza; jak płeć w tym wieku może byc nie wykształcona? oczywiście ze jest wykształcona tylko kwestia tego czy da się podejrzeć czy nie/czy lekarz potrafi dojrzeć czy nie. Wiesz... powiem ci co moja koleżanka miała za przeboje...jej też wychodziło że ma za krótką nóżkę... ale z lekarzem nie dali za wygraną i przychodziła do niego co parę dni i czekali na "idealne" ułożenia dziecka by wtedy się upenić i ostatecznie wyszło że wszystko jest dobrze;-)

Witam moje drogie - ja dzisiaj mialam usg połowkowe i lekarz powiedzial ze wszystko jest super a moje wymiary podczas usg sa takie:
BPD: 51mm (21,1hbd)
HC: 177mm (20,2hbd)
AC: 150mm (20,2hbd)
FL: 31mm (19,4hbd)
Wiek ciązy według usg zgodny co do dnia z wiekiem ciąży czyli 20,3 tyg.
Masa szacunkowa płodu: 350g
Łożysko sciana tylna, poza ryzykiem przodowania w 0 stopniu dojrzalosci.
Szyjka macicy 43mm

Widziałam dokladnie cała buzie mojej małej istotki - oczka, nosek i górna warge ustek :)))))))) widok cudowny :)))))))) a tatus wychodzil z gabinetu jak Pudzian taki dumy - ledwo sie zmiescil w drzwiach :DDDDDDDDDD

reklama
Do góry