ruda bardzo dokładnie i przystępnie opisałaś różnicę po między łożyskiem przednim czyli na przedniej ścianie a przodującym. Ważne, że łożysko w czasie ciąży początkowo uznene za przodujące może się podnieść i nie stanowić problemu
reklama
buziaczek1
Fanka BB :)
e tam nie ma sie co martwic na zapas za 6 tyg bedziemy widziec sie z polozna to moze ona nam objasni wyniki usg i co oni tam widza w tym lozysku. dzieki dziewczyny - mam nadzieje ze to tylko przednie lozysko...
buziaczek1
gdyby cos mialo byc nie tak to by nastepne usg zarezerwowali na wczesniejszy termin a nie dopiero na 32 tydz zeby sprawdzic tylko jego polozenie bo tak mam w ksiazce ciazowej napisane ze w 32 tyg usg ma byc aby spwadzic polozenie lozyska i tylko tyle pisze
w 32 tyg RUTYNOWO sprawdza się stan łożyska i ułożenie dziecka oraz szacuje sie jego masę ciała. Po to jest to badaniegdyby cos mialo byc nie tak to by nastepne usg zarezerwowali na wczesniejszy termin a nie dopiero na 32 tydz zeby sprawdzic tylko jego polozenie bo tak mam w ksiazce ciazowej napisane ze w 32 tyg usg ma byc aby spwadzic polozenie lozyska i tylko tyle pisze
buziaczek1
w 32 tyg RUTYNOWO sprawdza się stan łożyska i ułożenie dziecka oraz szacuje sie jego masę ciała. Po to jest to badanie
wiesz tutaj w uk to tak wyglada ze masz 2 scany 1 pomiedzy 11 a 14 tyg a drugi pomiedzy 18 a 20 a potem juz nie ma zadnego chyba ze cos im sie nie podoba to aranzuja podobno nowy tak mi na poczatku moja polozna powiedziala i temu tak sie troche niepokoje bo skoro wszystko z maluszkiem jest ok to po co ten dodatkowy scan ale mam nadzieje ze masz racje ze to tylko rutyna ale teraz to jestem strasznie zakrecona-juz nie wiem o co w tym chodzi
Ruda, dzięki za info o łożysku przednim. Dzięki Tobie już wiem, dlaczego tak słabo czuję ruchy Stellki, bardziej delikatne rozpychanie niż jakiekolwiek kopniaki. M., jak mu powiedziałam, oznajmił, że "on się tak nie bawi", bo on już chce czuć kopniaki Gwiazdy, a tu taka amortyzacja!
buziaczek1
a jesli chodzi o ruchy malenstwa to powiem wam ze dzis to chyba po poludniu poczulam naszego szymonka - to bylo tak jakby mi cos chodzilo po brzuszku ale od srodka i tak przez dobre pol minutki takze nie wiem jak z tym zwiazkiem pomiedzy moim lozyskiem a ruchami maluszka:-)
bosa ja teraz mam lozysko na tylniej scianie i zdecydowanie czuje roznice. Od jakiegos czasu moj m. jak przylozy reke to czuje kopniaki maluszka. Z Bartkiem czulam wlasnie takie rozpychanie od srodka.Choc czasem strzelil mocniej i dalo sie poczuc 'z zewnatrz'. Jak juz byl wiekszy to bylo go widac bo wypychal dupke na jeden bok ,co bylo widac.
Ale mysle ,ze jest tez plus takiego ulozenia lozyska... dodatkowa 'ochrona' przeciw rozstepom Bo jak w pozniejszej ciazy skora jest juz bardzo napieta a dzidzius dodatkowo sie rozpycha i kopie to u osob ze sklonnoscia do rozstepow moga one sie wtedy pojawic a w przypadku lozyska z przodu maluch kopie,ale skora sie tak nie naciaga
Choc to tylko moja teoria
Ale mysle ,ze jest tez plus takiego ulozenia lozyska... dodatkowa 'ochrona' przeciw rozstepom Bo jak w pozniejszej ciazy skora jest juz bardzo napieta a dzidzius dodatkowo sie rozpycha i kopie to u osob ze sklonnoscia do rozstepow moga one sie wtedy pojawic a w przypadku lozyska z przodu maluch kopie,ale skora sie tak nie naciaga
reklama
buziaczek1
wiesz ze chyba masz racje ja mam teraz jprawie 90 w pasie gdzie normalnie mam ok 65 cm wiec jest troszke roznicy i takie wlasnie rozpychanie to jest to co dzis poczulam wiesz takie jakby chodzenie od srodka to byl dzidzius? jestes bardziej doswiadczona wiec moze jestes super osobka na zadanie tego pytanka i mam taka napieta skore ale ani sladow rozstepow nic a nic!bosa ja teraz mam lozysko na tylniej scianie i zdecydowanie czuje roznice. Od jakiegos czasu moj m. jak przylozy reke to czuje kopniaki maluszka. Z Bartkiem czulam wlasnie takie rozpychanie od srodka.Choc czasem strzelil mocniej i dalo sie poczuc 'z zewnatrz'. Jak juz byl wiekszy to bylo go widac bo wypychal dupke na jeden bok ,co bylo widac.