reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Magnolia- no widzisz....a nie mówiłam ze lekarz coś musiał pomieszać albo źle pomierzyć. Ciesze się bardzo razem z Toba i gratulacje córeczki:):)

reklama
Magnolia cóż watre , te pieniądze na USG ?? Nic !!!Ważne ,że malutka jest zdrowa , ja na Twoim miejscu poszłabym chyba do kierownika tej przychodni i złożyła skarge na tego konowała , który Ci tyle stresu przez własną niekompetencję przyprawił.

Magnolia ja to wiedzialam ze napewno z Twoim maleństem jest wszystko w porządku :) mam nadzieje ze my z naszego usg 4D 2.11 tez wyjdziemy tacy zadowoleni i z tyloma dodatkowymi waznymi pomiarami :)

Witajcie :D

Musiałam trochę dojść do siebie po wczorajszej wizycie, bo nam nasz aniołek sprawił niezłą niespodziankę - Julka pokazała armatkę :D
Co prawda lekarz nie był w stanie na 100% określić, bo nie widział jąderek (niby schodzą dopiero po 20ym tygodniu), ale coś na kształt prącia wytropił i powiedział, że dawno nie miał takiego przypadku, że nie jest tak pewien ;) Musimy poczekać do następnej wizyty 15ego listopada.. Zażartował sobie, że obiecuje, że do końca ciąży jeszcze mi powie płeć ;)

Nasz Aniołek rozwija się prawidłowo, wszystko jest w normie itd.
Waży już dokładnie 467g - to przecież prawie pół kilo :D
A pozostałe wymiary:
BPD - szerokość główki od ciemienia do ciemienia -- 5,20 cm (21w5d)
HC - obwód główki -- 19,44 cm (21w5d)
FL - długość kości udowej -- 3,78 cm (22w1d)
AC - obwód brzuszka -- 17,07 cm (22w0d)

A to nasza śliczna buźka

Zobacz załącznik 293321

Co do filmiku, to pan dr poradził jeszcze poczekać, będzie więcej widać :)

Malinka- buźka prze kochana..........ale szok- że niby Julka jest Julkiem???????? O kurcze....no to chyba już żadna z nas nie może być niczego pewna co nie?????? Ale super ze wszystko u niej/ niego dobrze:)

reklama
Do góry