reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
w związku z moją wizytą na usg przed wczoraj, pochwalę się moją dzidzią
(Piszę dopiero teraz bo się przeziębiłam i czuję się fatalnie a katar to mnie dobija)

IMG_0004.jpgIMG_0003.jpgIMG_0007.jpg

Co do płci to zbyt nieśmiałe mam dziecko aby się pokazywało z tej strony. Pani ginekolog sądzi, że to raczej dziewczynka bo nic tam zbytnio nie widać ale powiedziała, że nie potwierdzi tego i może na następnym badaniu będzie widać coś lepiej. Następne mam zaplanowane na połowę listopada wtedy ma zrobić "połówkowe" bo wg niej to najlepiej robić w 22 a nawet 23 tc tak więc wybraliśmy tę drugą opcję.

załączę również filmik który dostaliśmy
[video=youtube;Q32rhCqsZkk]http://www.youtube.com/watch?v=Q32rhCqsZkk[/video]

Najważniejsze że dzidzia dobrze się rozwija i wygląda, że jest zdrowa w przeciwieństwie do mamusi.
A szpiczastą bródkę i wkładanie palucha do buzi to ma po tatusiu :-D

Futerkooo i Megpl gratuluję dziewczynkiii dobrych wieści ;))) Jak miło słyszeć ze u wszystkich wszystko ok ;)))

Tak sie zaczełam zastanawiać... czy moj dzidziuś nie wazy za duzo:/ 188 g?? jak Twoj futrzaczku 120g. i teraz bede sie glowic... a jeszcze sprawdzam mniej wiecej wage na Moj tydzien to 150 g. :/ hmmm...

ona nie masz się czym martwić , moja dzidzia waży 258g (na moim etapie niby powinno być 260g) ale jak czytałam w internecie i na usg też było napisane że to tylko orientacyjna waga. Ważne że waga oscyluje wokół prawidłowej i że stale rośnie to znaczy że wszystko ok.

reklama
Futrzaczku- super wieści z wizyty:-):-):-) a i dodam że tez brałam do nie dawna to samo żelazo ale profilaktycznie- jak pisze na ulotce co drugi dzień;-)

Megpl- świetne zdjęcia i filmik...na moje oko to będzie dziewczynka:) może się mylę ale napatrzyłam się na moje obie damy -na trzech usg była stwierdzana pleć tak więc kto wie...:-)

Do góry