reklama
Witam wszystkie dziewczyny piszę bo mam takie pytanko i niewiem gdzie je kierować a do lekarza ide dopiero za 3 tygodnie w pierwszej ciąży zrobił mi się żylak na nodze i teraz się troche powiększył doktor dał mi maść na to smaruje ale i tak boli najgorzej w pozycji stojącej strasznie ciągnie mam pytanko czy w ciąży można bandażować nogę bandażem elastycznym bardzo proszę o odpowiedź pozdrawiam
Dziewczyny mam pytanko w którym tygodniu ciąży doktor robi już takie normalne USG i może poznać płeć dziecka bo ja jestem w 14 tygodniu i jak narazie miałam robione za każdym razem USG ale to dopochwowe bardzo proszę o odpowiedź pozdrawiam
MariWi z tego co wiem, to w ciąży nie zaleca się zakładania niczego uciskającego. Lekarze nawet zalecaja zamianę pończoch na rajstopy. Tak więc bandaz elastyczny to raczej nie jest dobry pomysł. Musisz swój problem skonsultowac z lekarzem.
A jeśli chodzi o usg, to ja miałam do tej pory dwa dopochwowe. Kolejne będzie juz przez brzuch w 21 tc (tzw. połówkowe) i mam nadzieję wtedy własnie poznać płeć.
A jeśli chodzi o usg, to ja miałam do tej pory dwa dopochwowe. Kolejne będzie juz przez brzuch w 21 tc (tzw. połówkowe) i mam nadzieję wtedy własnie poznać płeć.
Firfronka ma racje z tym bandażem.
Co do usg to można przez brzuch juz od 12 tyg, ale wszystko zależy od sprzetu jaki ma ginekolog jak i od tego czy moze przez usg brzuszne zobaczyć wyraźnie dzidzie. Ja pierwsze przez brzuch miałam w 13 tyg.i było juz widac wszystko wyraźnie
Co do usg to można przez brzuch juz od 12 tyg, ale wszystko zależy od sprzetu jaki ma ginekolog jak i od tego czy moze przez usg brzuszne zobaczyć wyraźnie dzidzie. Ja pierwsze przez brzuch miałam w 13 tyg.i było juz widac wszystko wyraźnie
patik80
Fanka BB :)
aneta Gratuluję córeczki:-)
papciarkowa super że udało Ci znaleźć innego lekarza i okazał się kompetentny i konkretny! oby tak dalej
MariWi ja byłam ostatnio na wizycie w 17 tyg. pytałam o płeć, lekarz szukał ale nie dojrzał na razie nic, bo dzidziuś ruchliwy był, za to kilka dziewczyn z tego co pamiętam dowiedziały się o płci wcześniej, nawet i w 14 tygodniu, więc wszystko pewnie zależy i od umiejętności lekarza i samego dzidziusia który albo pokaże co kryje między nóżkami albo nie
papciarkowa super że udało Ci znaleźć innego lekarza i okazał się kompetentny i konkretny! oby tak dalej
MariWi ja byłam ostatnio na wizycie w 17 tyg. pytałam o płeć, lekarz szukał ale nie dojrzał na razie nic, bo dzidziuś ruchliwy był, za to kilka dziewczyn z tego co pamiętam dowiedziały się o płci wcześniej, nawet i w 14 tygodniu, więc wszystko pewnie zależy i od umiejętności lekarza i samego dzidziusia który albo pokaże co kryje między nóżkami albo nie
lokata
patik80 ...
... kolejne badanie - USG połówkowe - 02 listopad ... cena 250,- płyta+fotki ... o ile dobrze pamiętam to jeszcze chyba foto 3d i filmik 4d ...jeszcze tyle czasu czekać
my sie dowiedzieliśmy już w 12t.c ... lekarz który wykonywał USG jest specjalistą w określaniu płci nawet we wczesnej ciąży i ma bardzo mały % pomyłek. Ale my póki co nie nastawiamy sie na dziewczynkę ...za to kilka dziewczyn z tego co pamiętam dowiedziały się o płci wcześniej, nawet i w 14 tygodniu, więc wszystko pewnie zależy i od umiejętności lekarza i samego dzidziusia który albo pokaże co kryje między nóżkami albo nie
... kolejne badanie - USG połówkowe - 02 listopad ... cena 250,- płyta+fotki ... o ile dobrze pamiętam to jeszcze chyba foto 3d i filmik 4d ...jeszcze tyle czasu czekać
cliford
No to tak po wielkim skrócie co się dowiedziałam w sobotę na wizycie;-)
1. Będę miała na 99% SYNKA :-)
2. Ma on teraz 19cm.
3. Waży 258 g.
4. Serduszko bije jak dzwon.
5. A cała reszta jest w porządku!!!!
Ależ jest szczęśliwa!!!!!;-);-);-)
2. Ma on teraz 19cm.
3. Waży 258 g.
futrzakowa
yea! to ja!
Clifordzik gratulacje szczęścia jak fajnie
reklama
ona1986
No to tak po wielkim skrócie co się dowiedziałam w sobotę na wizycie;-)
2. Ma on teraz 19cm.
3. Waży 258 g.
Clifordzik i ja jestem razem z Tobą takaaaa szcześliwaaaa, ciesze sie ze wsioooo oki ))) i cudnie ze znasz juz praktycznie płec )))))