reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Witam wszystkie dziewczyny piszę bo mam takie pytanko i niewiem gdzie je kierować a do lekarza ide dopiero za 3 tygodnie w pierwszej ciąży zrobił mi się żylak na nodze i teraz się troche powiększył doktor dał mi maść na to smaruje ale i tak boli najgorzej w pozycji stojącej strasznie ciągnie mam pytanko czy w ciąży można bandażować nogę bandażem elastycznym bardzo proszę o odpowiedź pozdrawiam

Dziewczyny mam pytanko w którym tygodniu ciąży doktor robi już takie normalne USG i może poznać płeć dziecka bo ja jestem w 14 tygodniu i jak narazie miałam robione za każdym razem USG ale to dopochwowe bardzo proszę o odpowiedź pozdrawiam

MariWi z tego co wiem, to w ciąży nie zaleca się zakładania niczego uciskającego. Lekarze nawet zalecaja zamianę pończoch na rajstopy. Tak więc bandaz elastyczny to raczej nie jest dobry pomysł. Musisz swój problem skonsultowac z lekarzem.
A jeśli chodzi o usg, to ja miałam do tej pory dwa dopochwowe. Kolejne będzie juz przez brzuch w 21 tc (tzw. połówkowe) i mam nadzieję wtedy własnie poznać płeć.

Firfronka ma racje z tym bandażem.

Co do usg to można przez brzuch juz od 12 tyg, ale wszystko zależy od sprzetu jaki ma ginekolog jak i od tego czy moze przez usg brzuszne zobaczyć wyraźnie dzidzie. Ja pierwsze przez brzuch miałam w 13 tyg.i było juz widac wszystko wyraźnie:)

aneta Gratuluję córeczki:-)
papciarkowa super że udało Ci znaleźć innego lekarza i okazał się kompetentny i konkretny! oby tak dalej:tak:
MariWi ja byłam ostatnio na wizycie w 17 tyg. pytałam o płeć, lekarz szukał ale nie dojrzał na razie nic, bo dzidziuś ruchliwy był, za to kilka dziewczyn z tego co pamiętam dowiedziały się o płci wcześniej, nawet i w 14 tygodniu, więc wszystko pewnie zależy i od umiejętności lekarza i samego dzidziusia który albo pokaże co kryje między nóżkami albo nie:-D

patik80 ...
za to kilka dziewczyn z tego co pamiętam dowiedziały się o płci wcześniej, nawet i w 14 tygodniu, więc wszystko pewnie zależy i od umiejętności lekarza i samego dzidziusia który albo pokaże co kryje między nóżkami albo nie:-D
my sie dowiedzieliśmy już w 12t.c ... lekarz który wykonywał USG jest specjalistą w określaniu płci nawet we wczesnej ciąży i ma bardzo mały % pomyłek. Ale my póki co nie nastawiamy sie na dziewczynkę ...
... kolejne badanie - USG połówkowe - 02 listopad ... cena 250,- płyta+fotki ... o ile dobrze pamiętam to jeszcze chyba foto 3d i filmik 4d ...jeszcze tyle czasu czekać :eek:

No to tak po wielkim skrócie co się dowiedziałam w sobotę na wizycie;-)
1. Będę miała na 99% SYNKA :-)
2. Ma on teraz 19cm.
3. Waży 258 g.
4. Serduszko bije jak dzwon.
5. A cała reszta jest w porządku!!!!

Ależ jest szczęśliwa!!!!!:tak::tak:;-);-);-)

reklama
No to tak po wielkim skrócie co się dowiedziałam w sobotę na wizycie;-)
1. Będę miała na 99% SYNKA :-)
2. Ma on teraz 19cm.
3. Waży 258 g.
4. Serduszko bije jak dzwon.
5. A cała reszta jest w porządku!!!!

Ależ jest szczęśliwa!!!!!:tak::tak:;-);-);-)

Clifordzik i ja jestem razem z Tobą takaaaa szcześliwaaaa, ciesze sie ze wsioooo oki ;)))) i cudnie ze znasz juz praktycznie płec :))))))

Do góry