reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Ola, z tego co ja wiem, to można po 19 tyg i najdalej do 25. Lepiej wcześniej, bo kosteczki nie zasłaniają narządów.
Znalazłam coś takiego. Można po 18tyg., ale nie u każdej kobiety dobrze widać, dlatego lekarz decyduje, musisz mu zaufać :)

http://www.usgecho4d.pl/usgpolowkowe.php

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.Ja mam takie terminy wizyt bardziej pod długosc L4 niz pod tygodnie ciazy,wydaje mi sie ze ginek nie bardzo sie nad tym zastanawia.No ale na drugim usg ,tym co sie robi pomiary niby byłam w dobrym terminie ale usg pokazało ze dzidzia jest o tydzien młodsza czyli był 10tydz z kawałkiem i mimo to ginek stwierdził ze pomierzy co trzeba,musiał tylko troche czekac bo babel sie nie chciał ustawic.Moze tym razem tez powie ze jest w stanie wszystko pomierzyc,tym bardziej ze on nie robi 3\4d tylko 2d i twierdzi ze juz na tym widac co potrzeba.Musze mu wierzyc na słowo bo nie chce przekładac wizyty,juz tak długo nie miałam usg.

Aneta- mega gratulacje córeczki i super że wszystko jest ok:)

Ola- połówkowe robi sie pomiędzy 18-20tyg.Wszystko zalezy od lekarza i jakim operuje sprzętu- tak jak pisały wyżej dziewczyny! Ja byłam w 18 i powiedział ze zrobimy w 21 tyg.

wizyta u nowego gina dość konkretna i w końcu konkretne usg dzidziuś ma 9cm i jest na15t+5d czyli 4 dni do przodu ma sliczne paluszki zreszta później wkleje wam zdjatko to same ocenicie pytałam o moja piers i nic nie pow a na kłocie w szyjce pow że szyjka to narzad bezbolesny wiec to napewno nie ona czyli wychodzi na to że kłocie w środku też jest normalne wział moja karte ciązy i odrazu zapytał czy na te leukocyty brałam antybiotyk czyli tamta franca zezwała mnie bo niechciała sie przyznac do błedu a najlepsze jest to że jak wychodziłam to na poczekalni czekała do niego położna z przychodni od francy ciekawe czemu u niej sie nie leczy?!
a na moje pytanie czy już coś widac kto to pan doktor zaczał hihrać sie pod nosem spojrzał 3 razy na monitor i stwierdził że dzidzia jest jeszcze za malutka a mnie sie wydaje że widział tylko niechciał na 1 wizycie mi powiedziec a mnie sie cos wydaje że jest dziewusia bo naprawde nic na tych zdjatkach nie widać żeby odstawało emek mówi że chłopak jak sie patrzy ale jak mu pow że nie ma żadnego pisiorka to mu mina zrzedła kazał mi przyjsc 28 ale ja sobie przesune tak czy siak tą wizyte o tydz żeby posc w 20tyg bo dzisiaj nie mogłam sie na później zapisac bo na nastepny miesiac nie mieli grafiku

Papciarkowa- w końcu normalny lekarz- gratuluje i ciesze się razem z Toba:-):-). Na pleć przyjdzie czas- ja tez narazie staram sie być cierpliwa mimo ze niby jedna dziewuszka a drugie pól na pól:-D

Ola ja mam polowkowe w 22tyg tak mniej wiecej bo narazie mojego lekarza nie ma i nie wiem kiedy ono w koncu bedzie i tez mam wizyty pod l4 w sumie to latwiej niz gdybym miala latac dwa razy raz po zwolnienie a pozniej za tydzien na wizyte

Papciarkowa dobrze ze ginek podpasowal i z dzidzia wszystko ok ja czuje ze u mnie chlopak ale zobaczymy:)

Milutek fajnie by bylo miec parke:)

reklama
Dziewczyny ja wyczytałam że połówkowe usg robi sie miedzy 18-22 tyg. ciąży i moja ginka na skierowaniu na usg wpisala usg ciąży w terminie 8-29.10 czyli sie zgadza. Ja jestem umowiona na 18.10 to bedzie 21tc :) a narazie jeszcze ruchow nie czuje ale za to czasami a zwlaszcza w ciazgu dnia jak jestem w pracy takie łaskotanie od srodka w oklicach pępka :)

Do góry