reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Justysia ... na pewno będzie dobrze, w ciąży zawsze coś wyskoczy.
U mnie wyszło że mam śladowe ilości białka w moczu ... a nie powinno go być wcale :baffled:
Położna kazała mi powtórzyć badanie moczu przed kolejną wizytą.

Justysia śliczna dzidzia, co do leukocytów to w artykule o wynikach badań w ciąży piszą: "Leukocyty (białe krwinki) (WBC) 4,1-10,9 k/ml - w ciąży często wzrastają do kilkunastu, wyższy wzrost może świadczyć o infekcji" więc może dlatego lekarz kazał Ci zrobić jeszcze posiew. Infekcja w ciąży (pęcherza czy narządów płciowych albo po prostu przeziębienie) jest bardzo powszechna i jeśli ją lekarz u Ciebie stwierdzi to na pewno coś Ci na to przepisze i wszystko będzie okej, także nos do góry! ;-)

link do artykułu: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_poro...ania_w_ciazy___I_trymestr.html?as=2&startsz=x

justysia mi się wydaje że twoje leukocyty są w normie .Mi p.doktor powiedziała że dopuszczalna ilość ich to do 10 i ok. tak jak pisze katiusza.Nie martw się na zpas bo będzie dobrze a lekarz może się przestraszył że ogólnie są troszkę koło normy bo zazwyczaj są niższe trochę .:-)

Justyś śliczne bobo!:)
u mnie w moczu wykryto dużo leukocytów i bakterii. słabszy antybiotyk nie dał sobie rady i właśnie przeszłam kurację silniejszym. powiem ci, że czuję różnicę, dyskomfort minął i wiem, że wyniki tym razem będą o niebo lepsze. Rob kochana badania, niczym się nie martw, dostaniesz leki i wszystko ci przejdzie.

No i jestem po wizycie u ginka... dzidzia ruchliwa, rośnie jak należy, serduszko bije jak szalone, tylko szyjka mi się wykrzywiła:-( na razie jest długa 48mm, ale gin stwierdził, że jak będzie się skrzywiać nadal to się skróci:-( no i bóle brzucha i kręgosłupa w odcinku lędźwiowym mogą być od tej nieszczęsnej szyjki...na razie nie chce panikować, ale nie ukrywam że się martwię... dostałam luteinę...aha pytałam o płeć, oglądał oglądał i stwierdził że nic dzisiaj nie powie, dzidzia na sekundkę tyłek wypięła i się obróciła, a mój gin jak nie widzi na 100% to nic nie powie, może następnym razem czegoś się dowiemy

Patik- Kochana nic sie nie martw- na pewno będzie dobrze. Teraz musisz tylko dużo odpoczywać, nie przeciążać sie i nie stresować. Mocno wierze że nie dojdzie do tego skracania!!!!!!!!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&;-)

reklama
Do góry