reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

siuski oddane wizyta na 16 wskoczyłampo drodze do przychodni do ginki bo brzuch bolał w nocy i rano a jak weszłam to oczywiście przesta lo chyba ze strachu a pozatym stwierdziłam że chyba jednak bede chodziła do 2 bo w razie w musiałabym pojsc do szpitala 50km od domu a tak szpital mam pod nosem a gdybym chodziła tylko do 1 to nie ma opcji że przyjeli by mnie do tego szpitala nie daleko domu bo oni nie toleruja pacjentek ginów z innych miast a jak juz je przyjma to traktuja jak nie napisze brzydko co. No wiec tak dzidzius fikał jak szalony raczkami nózkami urusł ma juz 6,3cm niestety tetno badaja dopiero po30tyg na pecherz mam odebrac te wyniki i brac ten antybiotyk od rodzinnego a bóle brzucha są prawdopodobnie od pęcherza uff troszke spokojniejsza jestem tym bardziej że w środe nie bede miała raczej usg. Aha 1 rzecz która mnie zmartwiła to to że zobaczyłam że coś tam frówa koło małego a ona mówi że albo to błony od łożyska? albo 2 blixniak który sie wchłania!!! masakra przeciez to było4 usg i nikt by wczesniej niczego nie zauwarzył? co jeden lekarz to bardziej mnie rozwala
Co do tematu lekarzy to ja tez miałam dwóch- każdy pracował w innym szpitalu i miałam taka sama syt.jak Ty- jeden szpital bliżej za to chce rodzic w innym bo tu bliżej nie maja opieki dla wcześniaków- ale w nim już leżałam 3 razy i dobrze o nas dbali:):)
Nie martw się- może lekarz ma kiepskiej jakości usg i nie umie sie dopatrzyć co tam jest. Jakbyś mogla to wrzuć fotkę z usg- to może Ci coś pomogę:)

Cliford- słodziak na zdjęciu- nie ważne z jakiego dnia- ważne że Twoje maleństwo które mamy okazje choć trochę bliżej poznać:):)

Ostatnia edycja:
reklama
Cliford słodziutkie maleństwo :)
Ruda gratuluję synka
Ola a Ty jakie masz problemy z tarczycą - nadczynność czy niedoczynność ? Ja się trochę przestraszyłam, ale jutro idę na badnie i zobaczymy co wyjdzie. Mam nadzieję, że tylko profilaktycznie dostałam to skierowanie i się okaże, że wszystko jest ok, tylko skoro to takie ważne dla dziecka, to czemu nie dostałam tego skierowania wcześniej ...
Ola a jakie niebezpieczeństwo dla dziecka niesie ze sobą chora tarczyca ?

Milenko ja mam niedoczynnosc hashimoto,to jest choroba autoimmunologiczna tzn ze tarczyca wydziela przeciwciała ktore same ja niszcza,walcze juz od kilkunastu lat a własciwie dopiero od paru lat mam wyrownane wyniki.Nawet jak wyniki nie beda w normie to nie przejmuj sie na zapas bo znam wiele osob ktore maja kiepskie wyniki ale nic im nie dolega bo tarczyca to bardzo skomplikowana ''rzecz''.Dzidzius w brzuszku sam nie wytwarza hormonow tarczycy wiec pobiera je od matki,jesli matka ma ich za mało to dzidzius nie ma ich skad brac.Hormony tarczycy maja wpływ na włosy,skore,serce,problemy z innymi hormonami np problem z zajsciem w ciaze,brak miesiaczki,brak owulacji.Jesli chodzi o wpływ na dziecko to w skrajnych przypadkach brak hormonow tarczycy moze prowadzic do kretynizmu.O ile mi wiadomo to juz od kilku lat kazdemu noworodkowi pobierana jest krew po urodzeniu min na tarczyce wiec sie nie martw bo nawet gdyby cos byłlo nie tak to u dzidziusia szybko to wykryja.
Trzymam kciuki,bedzie dobrze :)

baby.jpg
A to moje " bejbi" z poprzedniego piatku, cale 4 na 4 mialo. Zobaczymy co jutro USG pokaze- mam nadzieje ze troche podroslo i da sie pomierzyc karczek

Załączniki

• baby.jpg
    baby.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 84
Ostatnia edycja:
Clifordzik i Tulipku
sliczniutkie Wasze malenstwaaaa, juz są pewnie duzoo wiekszeee:-):-):-):tak:
Slodziaki małe ;))):happy:

Olcia kochana to my znowu razem na 11tego hehe ;))) ja mam znowu na 8:00 :p moze do konca ciazy bedzie tak samo :-p hehe

reklama
Do góry