reklama
dubeltówka86
Mama Emilki i Joasi
Misia ja też paluchy zaciskam za Was, napewno wszystko będzie dobrze, powodzenia kochana
AAGA ukl. Krzepniecia i elektrolity oznacza się bardzo szybko, jesli zrobisz je rano to po południu masz wynik. Elektrolity czyli sod i potas sa nam potrzebne do tego zeby sprawdzić czy sa w normie, dlatego żebyś w trakcie zabiegu niedostala zaburzeń rytmu, jesli wynik bedzie za niski to dostaniesz kroplowke z potasem i sodem. A jesli chodzi o układ krzepniecia to prawidłowy wynik jest potrzebny tez do znieczulenia, jesli wysokie sa D- dimery i wskaźnik krzepniecia to na dwa trzy dni przed planowana Cesarka dostaniesz zastrzyki podskorne z Clexanu lub Fraxiparyny( rozrzedzaja krew); podaje sie je w celu lepszego ukrwienia lozyska naczyniowego, generalnie chodzi o to żebyś zabieg przeszła bez problemów a po zabiegu żeby zminimalizować ryzyko powikłań.
AGATA a czy te badania trzeba robić na czczo?
dubeltówka a jak u Ciebie jak ty się czujesz? Bo miałas moment ze bardzo osłabiona byłas, potem cie nie widziałam na BB i chciałam dziś wieczorkiem pisac esa do Ciebie jak sie masz, ale widze że jestes wiec postanowiłam zagaic Wszystko się unormowało?
traschka
Mama Marysi
Misia bidulko, wyobrażam sobie jak ci ciężko. Pozostaje trzymać kciuki, żeby Malwinka sama chciała opuścić swój dotychczasowy domek jak najszybciej. A powiedz mi, czy o wcześniejszym porodzie zadecydowało zatrucie ciążowe w połączeniu z ciśnieniem czy ciśnienie samo w sobie? Bo ja mam takie normalnie jak piszesz i zastanawiam się czy to nie dziwne, że mam brać tylko te leki które biorę i trwać tak sobie dalej...
dubeltówka86
Mama Emilki i Joasi
Doggi dzięki za troskę:-) ja troszkę zwolniłam tempo i jest już lepiej fizycznie, ale z kolei nudzę się jak mops,pogoda typowo irlandzka, nawet nosa z domu nie można wynurzyć, pada, wieje i tylko 10 na plusie Dni strasznie mi się dłużą, Emila spokoju nie daje, a znaków o zbliżającym się porodzie żadnych. No i taka jakaś dobita jestem........BB daje mi trochę pozytywnych wrażeń szczególnie jak maluszki wyskakują:-)
kasiawilde
Fanka BB :)
Misia na pewno będzie dobrze najważniejsze, że wiesz co i jak, masz 3 dni na rozpakowanie, a jak nie to też na pewno wszystko się ułoży tylko będzie troszkę trudniej, ale dacie radę z Malwinką na pewno!!! &&&
reklama
Ivona83
Fanka BB :)
Misia - trzymam kciuki za was dwie, może mala nie da tak męczyć się mamusi i sama wyjdzie na światek. Trzymam mocno Kciukasy&&&&&&&&&& !!