reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Dagamit nie bardzo rozumiem magnezu na wywolanie, ja biore na powstrzymanie skurczy i przeciagniecia terminu porodu.
No dziewczynki gratuluje Wam pomyslnych wizyt!
Teraz doczytalam, ze tez zastanawialyscie sie nad tym magnezem.

Ostatnia edycja:
Mi przepisała magnez po wynikach (na granicy normy) i po moich użalaniach się na drętwienie nóg. Niby jest lepiej, chociaż ze stawów ból się przenosi odrobinę na całe nogi, no ale drętwienie jako takie zniknęło.

Dlaczego gin zalecił Ci magnez? Wydawało mi się, że magnez działa przeciwskurczowo? Czytałam, że wapno działa naskurczowo

ja też mam magnez (brałam go na skurcze- to o taki chodzi tak?)

Dagamit nie bardzo rozumiem magnezu na wywolanie, ja biore na powstrzymanie skurczy i przeciagniecia terminu porodu.

dagamit a o co chodzi z tym magnezem??Ja miałam zalecony magnez na skurcze łydek aby te skurcze minęły a na co Tobie teraz lekarz każe brać ten magnez??Na przyspieszenie akcji??

Ten magnez mam zalecony juz od ponad 2 tygodni (zresztą ja go biorę od bardzo dawna, bo miałam skurcze w nogach) - gin mi powiedział, że w jego praktyce doskonale sprawdza się już od lat i żadna z jego pacjentek nie miała problemów z wahaniem tętna u siebie i u dziecka przy porodzie. Zatem nie tak o skurcze tu chodzi, jak o zapewnienie bezpieczeństwa "ciśnieniowego" dziecku.
Stąd powiedzenie mojego gina - 2 tygodnie przed porodem, akcja SMS (seks, magnez, sprzątanie)

mrsmoon super, że wszystko ok i maleństwo pięknie waży
Dagamit dobry ten twój lekarz- akcja SMS :-D
ivonka gratuluje udanej wizyty!
Madzioolka w takim razie trzymamy się razem w dwupaku. Ja muszę jeszcze 2 tyg bo teraz leczę paciorkowca a potem będę czekać na wymaz.
kajt super, że z Nelcią wszystko dobrze, gratuluje!

dziewczyny z tego co czytam zblizamy sie wszystkie do godziny zero;)
ja tez po wizycie. Dzidzia glowa w dol, puls troche wysoki bo wachal sie miedzy 170 a 140 ale lekarz powiedziala, ze to normalne. Ja funta lzejsza I cisnienie ksiaxlowe. Oprocz tego zrobili mi wymaz na bakterie I Dali skierowanie na krew ( HIV). Glupia ja zapomnialam sie spytac jak tam moja szyjka, ale skoro nic nie mowila tzn, ze wszystko sie jeszcze jakos w kupie trzyma.
Apr lekow na przyspieszenie. Slyszalyscie moze o oeparolu I jego skutecznosci?? Zastanawiam sie czy nie zaczac go brac. Tu niestety nikt mi nie odpowie na to pytanie Bo nikt go nie zna.

nadzieja wydaje mi się, że wiesiołek może coś tam podziałać, ale nie musi. Tak samo jak herbatka z liści malin, której niestety nigdzie nie znalazłam...

reklama
Do góry