reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Tez sie dolaczam do tych, ktore boja sie drugiego porodu. Przed pierwszym nawet sie zbytnio nie zastanawialam jak to bedzie, czy to juz itp. Teraz te ciagle napiecie, stres, bolu sie nie boje, ale mam jakis podswiadomy niepopkoj.
No ale zgadzam sie z tym, ze po porodzie wszystko sie zapomnia i ma sie niesamowity zastrzyk energii.

reklama
ufff...młoda jest raczej średniaczkiem, waży 3080, główka już bardzo nisko(spodziewałam się, bo do toalety biegam co godzinę), obwód główki 33cm. Lek. obstawia poród pod koniec przyszłego tygodnia, przybierze jeszcze ze 100g do tego czasu. Poza tym wszystko w porządku. Nerek niestety nie udało się sprawdzić, bo już strasznie ciasno...Buzi też nie udało się obejrzeć, bo wciśnięta w macicę. Biedactwo moje, taki ścisk tam ma, niech już wychodzi!!!
Dziękuję Wam za kciuki, jak zawsze się przydały:tak:
A teraz będę nadrabiać co dziś zdążyłyście naskrobać

Doggi jak do wtorku nie urodzę to idę na wizytę, bo teraz na samym usg byłam, ale ze względu na tą główkę lekarka obstawiała, że jeszcze z tydzień

mrsmoon ja sie zastanawiam jak ze mną będzie... u mnie też główka bardzo nisko jest, tak lekarz powiedział i tez się spodziewałam bo tez latam na siusiu często co 30-40 minut no jak sa skurcze to tez mi się chce ale wtedy nie siuśkuję bo tam nie ma co tylko taki ucisk daje uczucie pełnego pęcherza... no ale wracajac do sedna... Mi lekarz powiedział "główka już bardzo niziutko się znajduje" a jak zapytałam co to może oznaczac, czy moze coś sprorokowac to się uśmiechnął tylko i powiedział "no wie pani, może się zacząc za godziną, może za tydzień albo za dwa trudno przewidziec, każda kobieta inaczej" więc w sumie to co powiedzieli Anapi w szpitalu...

reklama
Do góry