DZastina ja tez mam cykora potwornego, pierwszy mialam porod sn, teraz zaplanowane cc. Boje sie znieczulenia i tego co bedzie poźniej, jak bede sie czula po zzo, jak bedzie sie goiła rana bo z noszeniem bliźniakóe moze byc problem i w ogole wszystkiego sie boje
Nie martw się kochana jakoś to będzie...
Ja już raz cc miałam i w cale nie było tak źle...ale wiadomo strach ma zawsze wielkie oczy
Samo znieczulenie nic nie boli bo zanim sie wkłują w kręgosłup podają znieczulenie miejscowe...jedynie co poczujesz to ukłucie w nodze
Później już nic.... ja np. czułam jak mnie dotykali ale nie czułam bólu... później gdy znieczulenie puszcza to takie dziwne mrowienie w nogach... i to wszystko! Fakt że boli brzuch...a raczej szycie! Tak nie przyjemnie ciągnie ale po tygodniu je lekarz ściągnie i bedziesz mogła smigać jak 16-tka
a sam fakt że dzieciaki bedą przy tobie...da ci takiego powera że zapomnisz o bólu szybko.
Po za tym gdy tylko znieczulenie pusci..przeważnie po 2h to odrazu ci podają kroplówki przeciwbólowe...i dostaniesz bobaski do cycola
Najgorzej jest pierwszy raz wstać... bo kręci się w głowie.. ale to chwilowe bardzo szybko przechodzi. No i masz opiekę położnych cały czas... bedą biegać mierzyć ciśnienie i bedą przykrywać cię kocem... nawet jak ci będzie gorąco
Ja ci w sumie opowiadam na swoim doświadczeniu... bo u mnie tak było
no i może cię pobolewać głowa ale to nie jest nie wiadomo jaki ból! To taki ból przypominający kaca
ale tez nie trwa długo
zobaczysz bedzie git.. a strach to normalne odczucie ludzkie
A na kiedy masz zaplanowaną cesarkę? Znasz już datę?