reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dzięki dziewczyny :)

Doggi, no ja Ci życzę z całego serducha, żeby tam się mocno ruszyło do porodu, bo Ty się tak męczysz bidaku.

Aaaa ginka jeszcze pytała jak chcę rodzić, no więc mówię, że sn. No więc wskazania jako takiego do cc nie ma, ale na siłę rodzić naturalnie nie będę. Po pierwsze muszą uważać z oksytocyną, no i nie przedłużać na siłę porodu. Zobaczymy którą stroną mała wyskoczy ;)

reklama
blusia dziękuję :)

Jak na moje, obojętnie jaką stroną wyskoczy byle silne i zdrowe bobo :) Bo my szybko dojdziemy do siebie po porodzie czy sn czy cc a taki maluszek nie ma tyle sił i motywacji co taka mamuśka :)

dziewczyny wiem, że ten temat już był wiele razy poruszany ale powiedzcie jeszcze raz, co to oznacza jeśli jedna stopa puchnie znacznie bardziej druga? Zawsze miałam obie spuchnięte jednakowo, a dziś lewa noga wygląda jak balon!!! Kurcze, ja już nie mam wizyty u lekarza i nie wiem za bardzo co z tym zrobić.

Trasiu, ja wiem, że moja ginka to taka trochę przewrażliwiona, ale mi też bardziej puchnie jedna strona i ona mi każe to obserwować. Ja wiem, że teraz ciepło się robi i dodatkowo się puchnie(sama dziś ledwo zdjęłam obrączkę :( ), ale jeśli ta opuchlizna się utrzymuje i jest znaczna różnica to może podjedź do szpitala. Niech obejrzą a Ty będziesz spokojniejsza.

Dzisiaj bylam na wizycie - na szczescie jest calkiem dobrze. Rozwarcie postapilo, ale nie duzo, ginka pochwalila mnie za lezenie :-). Na ctg zapisaly sie lekkie skurcze, chociaz ja w tym czasie zadnego nie poczulam. Kolejna wizyta w czwartek - u mojej i u ginekologa ze szpitala, gdzie bede rodzic.

Ja odebrałam wyniki z moczu, morfologii, kreatyniny, poziomu białka i alloprzeciwciał. I na szczęście wszystko ok, poza moczem :-( Wyszło mi białko i krew w moczu :-( Do lekarza dopiero koło 20-21 pojadę, nie chcę mi się siedzieć w poczekalni... Zobaczymy co mi powie. Ciotka, pielęgniarka, powiedziała,że to najprawdopodobniej zapalenie nerek :-( i,że jakby mnie gin słał do szpitala, to żebym się nie wahała. Sama nawet o to spytam. Zobaczymy co mi powie...
Ciekawe co mi się jeszcze przytrafi...

Blusia, dobre wiadomości :-) Nic tylko się cieszyć...
Trasia, ja mam teraz też taki problem. Tylko mi puchnie tylko prawa noga. Byłam na razie tylko w aptece, to babka mi powiedziała, że w ciąży tak się może dziać, ale spytam dzisiaj gina.

Ostatnia edycja:
Saffi nie powiem faktycznie dorodna córcia :) Super, że cała reszta ok.

Jol ja też chce kudłacza a nie łysolka, ale zgodnie z przesądami jak sie nie ma zgagi to łysol :sorry2:a ja nie miałam ani razu
Icak jakbym miała wierzyć w te przesądy odnośnie zgagi to zaczęłabym się bać, że małe gorylątko urodzę :D Skoro nie miałaś zgagi ani razu to jesteś szczęściarą, wierz mi i nie tylko ja Ci tego zazdroszczę.

Blusia rozwarcie ma jeszcze czas na postępowanie i nie ma się czym martwić, że teraz nie idzie do przodu, bo czasem dzieje się too przeciez bardzo szybko. Widzę, że kolejna z Ciebie babka która dostała zielone światło na świńtuszenie. Oj będzie się działo ... :D

Oj Asinka nie najlepiej z tym moczem, kurcze trzymam kciuki za wizytę. Koniecznie napisz jak wrócisz, co Ci lekarz powiedział.

Anapi super wieści. Czyli posłuszna z Ciebie pacjentka i tak trzymać, bo z pewnością się opłaci.

Ostatnia edycja:
saffi gratuluje udanej wizyty, widzę, że "malutka" w wagowej czołówce :-)
Anapi super wieści!
Blusia super, że wszystko ok z córcią.
asinka daj znać po wizycie. Trzymam kciuki, żeby było ok.
icak ja w pierwszej ciązy miałam zgagę raz po plackach ziemniaczanych i synek urodził się prawie łysy. Do tej pory do kudłatych nie należy ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny wiem, że ten temat już był wiele razy poruszany ale powiedzcie jeszcze raz, co to oznacza jeśli jedna stopa puchnie znacznie bardziej druga? Zawsze miałam obie spuchnięte jednakowo, a dziś lewa noga wygląda jak balon!!! Kurcze, ja już nie mam wizyty u lekarza i nie wiem za bardzo co z tym zrobić.
Traschka u mnie odkąd stopy zaczęły puchnąć, to zawsze tylko prawa bardzo puchnie, lewa dużo mniej. Gin nie kazała mi się tym przejmować.

Do góry