reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

traschka fajnie, ze wszystko ok, rusza się mniej bo ma ciasno na pewno.....no a z tym, ze ostatnia wizyta to tak bardziej psychicznie działa, bo niektóre jeszcze nie wiedzą, ze na ostatnią wizytę idą i tak nieswojo się nie czują...a do następnej mogą nie dotrwać...

reklama
traschka ekstra wieści a Marysia już duża babeczka:) Pamiętajmy ,że zawsze jest +/- 500 g do wagi z usg a więc może ważyć już 3,5 kg nawet i przez to kochana możesz czuć rzadziej ruchy.Z resztą z tego co pamiętam Marysia nigdy do tych nad aktywnych dzieciaczków na forum nie należała więc przypuszczam ,że będzie z niej spokojne bobo i tyle :tak: i tego życzę.To ostatnia wizyta Twoja nie przejmuj się sama nie jesteś :) Moja ostatnia będzie w poniedziałek 16-tego i lekarz otwarcie mi o tym mówi,że do kolejnej nie dotrwam bo skoro ta wypada na 16 to kolejna byłaby za miesiąc(chyba ,że prywatnie to wtedy mogę przyjść)
Nic się nie martw najważniejsze ,że wszystko w porządku:)

Traschka ale super wieści! Twoja Marysia rośnie dokładnie w takim tempie jak moja Lena :-) No i z aktywnością widzę, że mamy podobnie - ruszają się kiedy chcą. Szczerze mówiąc ja się tym w ogóle nie martwię - mój gin mi powiedział, że jak przez cały dzień nie wyczuję żadnego ruchu, to mam jechać na ip. I tak też do tego podchodzę. Zresztą od początku mam leniwe dziecko, więc przywykłam, że czasem wiele godzin nie daje znaku zycia. Nie martw się - u Ciebie też na pewno wszystko będzie ok do samego końca.
Uwielbiam czytac takie wiadomości - od razu usmiecham się sama do siebie :-)

Trasia, super wieści :-) Nic tylko się cieszyć. Szkoda tylko,że to Wasza ostatnia wizyta... Ale z drugiej strony teraz, to już masz z górki i zanim się obejrzysz już będziesz trzymała Marysie w rękach. Buziaki :*

Traschka super wiadomosc! Nie przejmuj sie, ze to ostatnia wizyta, w koncu jak Cie cos zaniepokoi mozesz pojechac do szpitala. Corcia jest juz duza wiec wszystko bedzie dobrze.

Trasia super wieści, a z tymi ruchami jak masz wątpliwości, to jedź na ip, mi gin powiedziała, że jak coś mnie zaniepokoi to jechać i już!!!po to jest ip, a na naszym etapie ciąży to już szczególnie

Trasiu, super nowiny, a Marysia to już duża panna :) Zgadzam się z dziewczynami, jeśli tylko coś Cię niepokoi od razu do szpitala, zrobią ktg, zbadają.
A z tym stawianiem się na oddział to chyba nie do końca tak, że od razu Cię przyjmą. Z reguły jest tak, że w dniu terminu z OM stawiasz się w szpitalu, robią usg, badają, ktg i wtedy oceniają czy zostajesz czy jedziesz do domu. I wtedy co dzień lub co drugi dzień stawiasz się w szpitalu na ktg.

Blusia normalnie tak jest, ale ja mam problemy z ciśnieniem i moja ginka powiedziała, że akcja się nie rozpocznie do terminu to już mnie w szpitalu zostawi żeby obserwować czy wszystko OK. Jestem na lekach na nadcisnienie a mimo to zdarzają się skoki, dlatego powinnam być jeszcze bardziej wyczulona na wszelkie niepokojące sygnały.

reklama
Traschka - trzymaj rękę na pulsie jak coś to na IP, nie masz się co martwić bo Marysia to już duża pannica i nawet jakbyś teraz urodziła to by nic się nie stało ale wiadomo jak to jest im dłużej przetrzymasz tym lepiej

Do góry