reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Ogitu, Aneczka, Marta gratuluje wizyt :-)

U mnie wszystko ok.
Odebrałam wyniki z moczu a tam - nic :-) zero bakterii, czy jakichś leukocytów :-)
Gin z tego powodu zadowolony ja jeszcze bardziej :-):-):-)
Dziś nie było usg, ale szyjka twarda i zamknieta i jak to określił bardzo długa (badał na fotelu), dziecko nadal główką w dole, jego serducho bije jak szalone :-)

Nastepna wizyta 26 maja - jak to określił gin: "ostatnia mam nadzieje"
Acha zaskoczył mnie pozytywnie bo kazał mi przyjść do przychodni przyszpitalnej i dostane skierowanie na badania i wymazy - za darmo :-):-)

kazał dużo odpoczywać z nogami w górze i tyle (a za wizyte tym razem wziął mi 50 zł a nie tak jak zawsze 70 :-))

Ostatnia edycja:
reklama
oj dzastina az mi sie milo zrobilo:-)cinamon ale lekarz ma tupet, ja pierdziele.....bardzo ci wspolczuje i wierze ze wszystko sie ulozy

Ogitu, Aneczka, Kati super wieści i oby tak dalej! :-D
Cinamon matko co za lekarz, tak wprost o takiej kasie mówić! Masakra! Dla mnie taka kasa dla lekarza za poród to jakiś kosmos! Dobrze, że z maluszkiem wszystko ok.

Ogitu super wieści z wizyty i zazdroszczę Ci tego ,że znasz już datę porodu...Tym właśnie różni się komfort wiadomej z CC od niewiadomej z SN...

aneczka1526 super wieści a czerwonym światłem się nie martw mi też się zdarza.

Marta super wieści i dobrze ,że malutki jest już główką do dołu.Z tym terminem przesuwanym z USG to tak trochę jak z wymiarami dziecka jest...Mój termin też niby z 3 czerwca na 25 maja mi lekarz przesuwa ale tak czy siak chyba nie ma się co nastawiać bo dziecko ma swój zegarek i wie kiedy będzie mu się chciało wyjść.

cinamon kurcze współczuję Ci trochę...ja nie wiem czy bym chciała poddać się w łapy lekarzowi który podchodzi w ten sposób do porodu...Przeraża mnie to ,że za poród chce taką kasę :szok::szok: Nie masz innego szpitala w okolicy gdzie możesz rodzić jak każda kobieta za darmo??

Katamisz no właśnie ja wybrałam sobie szpital który oddalony jest od mojego domu o 5 minut. Rodziłam tam 4 lata temu.Warunki są straszne ale czy o to chodzi?Chodzi chyba o to żebym normalnie urodziła jak każda inna kobieta zdrowe dziecko .Ja tak chciałam ale ten debil mnie już tak nastraszył bo on wie że podczas pierwszego porodu nastąpiły komplikacje i teraz powiedział że może być tak samo więc dla własnego spokoju żebym rodziła z nim. Powiedział że w końcu nie rodzi się w życiu 10 razy tylko raz czy 2 i na taki wydatek można sobie pozwolić. Ja wszystko rozumiem ale nie dam się robić w konia i on niestety się na mnie nie wzbogaci. Pójdę i urodzę normalnie i nie zamierzam za to zapłacić nawet złotówki!!!!!!

Ech się zdenerwowałam no! Ale czy nie mam racji?

Katamisz no właśnie ja wybrałam sobie szpital który oddalony jest od mojego domu o 5 minut. Rodziłam tam 4 lata temu.Warunki są straszne ale czy o to chodzi?Chodzi chyba o to żebym normalnie urodziła jak każda inna kobieta zdrowe dziecko .Ja tak chciałam ale ten debil mnie już tak nastraszył bo on wie że podczas pierwszego porodu nastąpiły komplikacje i teraz powiedział że może być tak samo więc dla własnego spokoju żebym rodziła z nim. Powiedział że w końcu nie rodzi się w życiu 10 razy tylko raz czy 2 i na taki wydatek można sobie pozwolić. Ja wszystko rozumiem ale nie dam się robić w konia i on niestety się na mnie nie wzbogaci. Pójdę i urodzę normalnie i nie zamierzam za to zapłacić nawet złotówki!!!!!!

Ech się zdenerwowałam no! Ale czy nie mam racji?

Masz rację!!Ja bym w życiu się nie zdecydowała na poród za 5 tysięcy zł...choćby dlatego ,że poród porodowi nie jest równy i to ,że wtedy były komplikacje nie przesądza ,że teraz też muszą być prawda??A on to świadomie chce wykorzystać i opowiada Ci bajki.Jaką daje Ci gwarancje ,że za 5 tys które mu zapłacisz nie będzie komplikacji czy problemów??

Cinamon też nie zapłaciłabym ani grosza. Bez przesady. Wychodzę z założenia, że skoro chodzę całą ciążę prywatnie i kosztuje mnie to (jak ostatnio wyliczyłam) grubo ponad 2 tysiące, to nie będę jeszcze dodatkowo nakładać na siebie kosztów asysty lekarza. To mi się należy! A ten Twój to po prostu tupet ma niesamowity!

Cinamon nie martw si ei nie denewuj się !! Kazdy lekarz bedzie mówił o swoim szpitalu jak najlepiej, tym w ogole potem wymyslaja cuda wianki, zeby im placic by byli przy porodzie... BZDURA !! Wszedzie jak cos sie dzieje dadza ci najlepsza opieke na jaką zasługujesz !! Sranie w banie !!!

reklama
Do góry