reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Ogitu, Aneczka, Marta gratuluje wizyt :-)

U mnie wszystko ok.
Odebrałam wyniki z moczu a tam - nic :-) zero bakterii, czy jakichś leukocytów :-)
Gin z tego powodu zadowolony ja jeszcze bardziej :-):-):-)
Dziś nie było usg, ale szyjka twarda i zamknieta i jak to określił bardzo długa (badał na fotelu), dziecko nadal główką w dole, jego serducho bije jak szalone :-)

Nastepna wizyta 26 maja - jak to określił gin: "ostatnia mam nadzieje"
Acha zaskoczył mnie pozytywnie bo kazał mi przyjść do przychodni przyszpitalnej i dostane skierowanie na badania i wymazy - za darmo :-):-)

kazał dużo odpoczywać z nogami w górze i tyle (a za wizyte tym razem wziął mi 50 zł a nie tak jak zawsze 70 :-))

Ostatnia edycja:
reklama
oj dzastina az mi sie milo zrobilo:-)cinamon ale lekarz ma tupet, ja pierdziele.....bardzo ci wspolczuje i wierze ze wszystko sie ulozy

Ogitu, Aneczka, Kati super wieści i oby tak dalej! :-D
Cinamon matko co za lekarz, tak wprost o takiej kasie mówić! Masakra! Dla mnie taka kasa dla lekarza za poród to jakiś kosmos! Dobrze, że z maluszkiem wszystko ok.

Ogitu super wieści z wizyty i zazdroszczę Ci tego ,że znasz już datę porodu...Tym właśnie różni się komfort wiadomej z CC od niewiadomej z SN...

aneczka1526 super wieści a czerwonym światłem się nie martw mi też się zdarza.

Marta super wieści i dobrze ,że malutki jest już główką do dołu.Z tym terminem przesuwanym z USG to tak trochę jak z wymiarami dziecka jest...Mój termin też niby z 3 czerwca na 25 maja mi lekarz przesuwa ale tak czy siak chyba nie ma się co nastawiać bo dziecko ma swój zegarek i wie kiedy będzie mu się chciało wyjść.

cinamon kurcze współczuję Ci trochę...ja nie wiem czy bym chciała poddać się w łapy lekarzowi który podchodzi w ten sposób do porodu...Przeraża mnie to ,że za poród chce taką kasę :szok::szok: Nie masz innego szpitala w okolicy gdzie możesz rodzić jak każda kobieta za darmo??

Katamisz no właśnie ja wybrałam sobie szpital który oddalony jest od mojego domu o 5 minut. Rodziłam tam 4 lata temu.Warunki są straszne ale czy o to chodzi?Chodzi chyba o to żebym normalnie urodziła jak każda inna kobieta zdrowe dziecko .Ja tak chciałam ale ten debil mnie już tak nastraszył bo on wie że podczas pierwszego porodu nastąpiły komplikacje i teraz powiedział że może być tak samo więc dla własnego spokoju żebym rodziła z nim. Powiedział że w końcu nie rodzi się w życiu 10 razy tylko raz czy 2 i na taki wydatek można sobie pozwolić. Ja wszystko rozumiem ale nie dam się robić w konia i on niestety się na mnie nie wzbogaci. Pójdę i urodzę normalnie i nie zamierzam za to zapłacić nawet złotówki!!!!!!

Ech się zdenerwowałam no! Ale czy nie mam racji?

Katamisz no właśnie ja wybrałam sobie szpital który oddalony jest od mojego domu o 5 minut. Rodziłam tam 4 lata temu.Warunki są straszne ale czy o to chodzi?Chodzi chyba o to żebym normalnie urodziła jak każda inna kobieta zdrowe dziecko .Ja tak chciałam ale ten debil mnie już tak nastraszył bo on wie że podczas pierwszego porodu nastąpiły komplikacje i teraz powiedział że może być tak samo więc dla własnego spokoju żebym rodziła z nim. Powiedział że w końcu nie rodzi się w życiu 10 razy tylko raz czy 2 i na taki wydatek można sobie pozwolić. Ja wszystko rozumiem ale nie dam się robić w konia i on niestety się na mnie nie wzbogaci. Pójdę i urodzę normalnie i nie zamierzam za to zapłacić nawet złotówki!!!!!!

Ech się zdenerwowałam no! Ale czy nie mam racji?

Masz rację!!Ja bym w życiu się nie zdecydowała na poród za 5 tysięcy zł...choćby dlatego ,że poród porodowi nie jest równy i to ,że wtedy były komplikacje nie przesądza ,że teraz też muszą być prawda??A on to świadomie chce wykorzystać i opowiada Ci bajki.Jaką daje Ci gwarancje ,że za 5 tys które mu zapłacisz nie będzie komplikacji czy problemów??

Cinamon też nie zapłaciłabym ani grosza. Bez przesady. Wychodzę z założenia, że skoro chodzę całą ciążę prywatnie i kosztuje mnie to (jak ostatnio wyliczyłam) grubo ponad 2 tysiące, to nie będę jeszcze dodatkowo nakładać na siebie kosztów asysty lekarza. To mi się należy! A ten Twój to po prostu tupet ma niesamowity!

Cinamon nie martw si ei nie denewuj się !! Kazdy lekarz bedzie mówił o swoim szpitalu jak najlepiej, tym w ogole potem wymyslaja cuda wianki, zeby im placic by byli przy porodzie... BZDURA !! Wszedzie jak cos sie dzieje dadza ci najlepsza opieke na jaką zasługujesz !! Sranie w banie !!!

reklama
Do góry