reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
No to juz wrocilam. Krew, mocz, cisnienie, ctg - ok. Niestety jedna niespodzianka - szyjka, a raczej jej brak. Mam juz rozwarcie na ok 2cm :szok::szok: Ginka byla niezle zaskoczona, a ja juz nie mowie. Jezeli chce jeszcze troche pochodzic w ciazy to mam sie oszczedzac (przy 5-letnim dziecku troche trudno) i brac duzo magnezu. Stwierdzila, ze moge nawet wytrwac 4 tyg, ale moge tez zaczac rodzic w kazdej chwili. Maly wazy ok 2200g, wiec lepiej jakby troche poczekal i podrosl.

Ostatnia edycja:
ojej Anapi to rzeczywiście musiało być zaskoczenie:szok:nie ma rady, oszczędzaj się i tyle, niecały miesiąc wystarczy. A swoją drogą, to chyba lepiej jak szyjka stopniowo zaczyna się skracać i otwierać, a nie tak, że jedziesz na porodówkę i masz skurcze, a szyjka zamknięta? Chyba większy ból wtedy?

Oj anapi to lezakuj jak najwiecej!
&&&& dla mamus wizytujacych dzisiaj

ja wczoraj mialam wizyte. Oczywiscie trwala ona jak zwykle jakies 5 min. Pomiar macicy, tetno maluszka (145),pomiar cisnienia 110/70, I siuski. Kiedy sie spytalam o pomiar dzidzi powiedziano mi, ze najlepszym pomiarem technologicznym jakim dysponujemy dzis jest centymetr, ktorym oczywiscie mierzymy dlugosci macicy bo zaden sprzet nie jest w stanie dokladnie okreslic wagi ani nawet dlugosci maluszka. Dziwne :((((

Anapi, to miałaś lekkiego kopniaka od lekarza ;) oszczędzaj się, małą wysyłaj do przedszkola a sama jak najwięcej leż. Mąż po drodze do domu niech kupuje coś do jedzenia i jakoś to będzie :D Mały ma jeszcze czas na wychodzenie.

Nadzieja, to akurat prawda :) nie ma sprzętu, który dokładnie określi wagę dziecka, to jakieś wyliczenia w przybliżeniu na podstawie obwodów i długości kości udowej. Co do długości dziecka to maluch jest tak pozwijany w brzuchu, że zmierzyć dokładnie też się nie da :)

Anapi to malutka:) Rzeczywiście lepiej powstrzymaj się od rodzenia przez 2-3 tygodnie:)
Co do pięcioletniego dziecka to nigdy nie miałam ale takiemu znacznie łatwiej wytłumaczyć że mama musi poleżeć niż dwulatkowi. Pięciolatek umie już sporzeć poza czubek własnego noska, na co rozwój nie pozwala raczej dwulatkowi, więc korzystaj z dużej mądrej córki:)

agabre to nie tak latwo u mnie. Mloda jest w przedszkolu do 12.30. Slubny pracuje od 10.30 do 23.00, wiec nie jest latwo, w sumie to jestem ciagle sama.

reklama
Ojej Anapi rzeczywiście szok, postaraj się jak najwięcej odpoczywać, kiedy tylko możesz to leż i broń Boże się nie przemęczaj.każdy dzień się teraz liczy, trzymam kciuki &&&&&&&&

Do góry