reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dagamit gratuluję wizyty, ja nie ma na razie mieć ktg robionego, ruchy już od ostatniej wizyty obserwuję czyli od 22 kwietnia, ale obserwuję tylko bez liczenia w porach aktywności małej. KTG będę miała regularnie robione dopiero po terminie, tak mi położna powiedziała, ale to w poradni przyszpitalnej więc za free - mam nadzieję, że rozpakuję się wcześniej. Wizytę u gin mam we wtorek, może ona mnie wcześniej skieruje. Masz jakieś wskazania do ktg czy tak po prostu?
Misia współczuję wyników siuśków, ale dobrze, że zdążysz bakterie wypędzić przed porodem. Ja dziś byłam na badaniach, wieczorem wyniki. Dobrze, że Truskaweczka do gigantów nie należy, łatwiej będzie Ci urodzić. Ja też się cieszę, że moja kruszynka ok 3kg będzie ważyć:tak:Z furaginem gdzieś mi się o uszy obiło, że nie można w 3 trymestrze, więc dobrze, że odstawiłaś. Pij duuuuuuuuuużo, głównie wody mineralnej, to szybciej bakterie wypłukasz. A jak się czujesz? Masz jakieś objawy od tych bakterii?

reklama
Mrsmoon...boli przy sikaniu i latam do wc jak nakręcona...jedynie to nie mówię już że nogi mam jak balony ale to chyba nie od siuśków

mrsmoon co do ktg to rutynowo mój gin zleca 2 tyg przed terminem, ale tylko raz w tygodniu - no chyba że coś się dzieje niepokojącego, to wtedy można przyjść częściej, ale tak to powiedział, że raz w tygodniu warto sprawdzić tętno małej i skurcze

Michalinka, Dagamit poza siuskami dobre wiadomosci, gratuluje :-)
Staram sie dzisiaj lezec i nic nie robic, bo czuje skurcze co jakis czas (mozliwe, ze rozwarcie mam dopiero od wczoraj i dalej postepuje). W najblizszych dniach musze jednak spakowac torby, wyprasowac ubranka, lozeczko i wozek tez nie gotowe, zakupy tez nie zrobione do konca, aaaaaaaaaaa.... ja nie chce jeszcze rodzic. Co do obiawow ostatnio to czesto czulam ciagnienie i taki nacisk na krocze - tak wiec tak wyglada rozwieranie.
Dzieki dziewczyny za dobre slowa i kciuki!

Misia to tym bardziej duuuużo pij, ogromne ilości, ja miałam zapalenie pęcherza z bakteriami w 10tc, latałam co 10-15 min do wc i dosłownie po parę kropel sikałam a ból nie do wytrzymania. Od razu poszedł w ruch sok żurawinowy do wody i żurawit, sama woda też. I po niecałej dobie tego ciągłego picia i sikania ból i parcie na pęcherz przeszło. A furagin 10 dni brałam, ale już bez tych okropnych objawów zapalenia pęcherza. Trzymam kciuki. A nogi, to raczej nie od tego, pewnie od tego lekkiego zatrucia. Bidulka....

Anapi odpoczywaj ile się da, nie wstawaj niepotrzebnie..

Dagamit super, że wszystko dobrze u ciebie

Misialina pij sikaj i dbaj się o siebie, wytrzymaj jeszcze trochę, będzie dobrze!!!

Ostatnia edycja:
Anapi, ja czuję ból w kroczu ale tak jakby to był ból kości miednicy, nie wiem czy to ten sam ból, ale chodzić muszę wolno, bo inaczej strasznie boli. I czasem jak młoda kopnie to strasznie mnie po lewej stronie zaboli, ale to pewnie w pęcherz trafia i dlatego.
Nie szalej z tymi przygotowaniami, jak nie ma Ci kto pomóc to jakoś rozłóż sobie pracę w czasie

dagamit super wieści i takie kg u dziecka to jak dla mnie ideał;-)

misialinka szkoda tych siuśków twoich-ja też mam bakterie,ale dostałam urosept 3x dziennie tylko. lecz kochana lecz te siuśki.

Anapi, o kurczę :szok: uważaj na siebie i jak najdłużej wytrzymaj w dwupaku.

Misialina, wyleczysz siuśki i wsio będzie ok :) A malutka chyba ma zamiar oszczędzić mamusię, skoro do kolosów się nie zalicza :)

Dagamit, gratuluję udanej wizyty i wzorowych wyników badań :)

reklama
Anapi staraj się odpoczywać! Choć przypuszczam, że może być ciężko...

Misialina- 3mam kciuki za Twoje siuśki! Będzie dobrze! :tak:

Dagamit gratuluję wizyty!

Mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam... Gratuluję WSZYSTKIM udanych wizyt!

& za kolejne Ciężaróweczki :-)

Do góry