reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
doris już pisałam ,że kciuki zaciskam :) powtórzę się i na tym wątku &&&&&&&&&&&&&&&

Za resztę dzisiejszych wizyt też trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&

Madzioolka no zleciało nam...mój gin na ostatniej wizycie też mówił ,że ta w maju 16-tego będzie ostatnia.

Ja też mam dzisiaj wizytę, ale następną za 2 tygodnie i moja ginka powiedziała, że po tej następnej będziemy się widzieć nawet co tydzień do porodu. Czyżby to tylko u mnie tak było?
Oprócz tego chodzę jeszcze do gina do szpitala, w którym będę rodzić. Jeszcze nigdy nie odwiedzałam tyle razy lekarzy co teraz ;-)

kciukasy za wszystkie wizyty :tak:
Aestima mam nadzieję, że ciśnienie się wyrówna i się troszkę uspokoisz i nie będzie potrzeby odwiedzać IP.

Wczoraj miałam wizytę na nfz i liczyłam na usg, ale niestety lekarz nie chciał zrobić i odesłał dopiero na za miesiąc i jedynie przyłożył trąbkę do brzucha aby posłuchać serducha :szok::-D wizyty na nfz nie przestają mnie zadziwiać...Mała nadal główką w dół, szyjka zamknięta, więc oby tak przez najbliższy m-c!
Całe szczęście jutro mam prywatną wizytę u mojej pani doktor, więc jestem spokojna że podglądniemy co tam u Hanuli i jak rośnie.

Dziś miałam w końcu obciążenie glukozą robione od razu 75, niezbyt to dobre ale 2h czekania i te mdłości do przyjemnych nie należały.Powtórzyłam od razu toxo i wątrobowe - jutro wyniki.

Juz się nie mogę doczekać jutrzejszego usg :-)

Doris, Saffi, Icak trzymam kciuki za wizyty i czekam na dobre wieści :)

Saffi, ja miałam wizytę w zeszłym tygodniu i jutro znów idę. Więc też poproszę o kciuki, zwłaszcza za moją szyjkę :)

A więc tak w małym skrócie o dzisiejszej wizycie:
- Mati waży 2061 g i wszystkie wymiary ma prawidłowe :))
- ilość wód, łożysko, przepływy w naczyniach w porządku,
- moja szyjka 25mm i mam więcej odpoczywać i obserwować wydzielinę.
Ogólnie mam się pilnować bo mogę urodzić wcześniej. Od razu mi tętno przyspieszyło, ale jestem dobrej myśli :)

icak - ciesze się że u Ciebie wszystko dobrze i trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze usg oraz wyniki, ja też miałam od razu 75 glukozy, ale na czczo nie miałam krwi pobieranej tylko od razu po 2h wyszło mi moim zdaniem bardzo mało bo tylko 69 a lekarz powiedział że mogę być z siebie dumna

reklama
Ja już po wizycie, co prawda bez usg, ale serduszko słyszałam. Moja szyjka się chyba wydłużyła - 3cm, a ostatnio miałam 2, twarda zamknięta. Poród wcześniejszy mi nie grozi, brzuch wysoko, ilość wydzieliny odpowiednia, kolor rownież. Mialam pobrany posiew na paciorkowce, ale zapomniałam się zapytac kiedy będą wyniki. Dobrze, że wiem że przez internet to mogę sobie sprawdzić. Następna wizyta za 2 tyg. Pytałam o te moje pobolewania brzucha, ginka mówiła, że to na tym etapie ciąży normalne, macica już się przygotowuje do porodu. Cieszę się, że wszystko z małą w porządku. Trzymam kciuki za pozostałe wizyty &&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Do góry