reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

tez slyszalam ze od witamin szybciej dzidza rosnie i wiecie co...
jeszcze miesiac temu bralam roznie witaminy. Raz bralam raz nie, tak w tyg moze 3 razy wzielam.... poprostu zapominalam... teraz od miesiaca jak choruje biore systematycznie codziennie i mloda zrobila sie wieksza prawie o 2 tyg wieksza wg usg a jeszcze miesiac temu byla co do dnia wg OM duza :tak:

ile wogole wasze dzidzie maja w 32 tyg :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Aestima to chyba kamień z serca Ci spadł? Widać Mieszko postanowić nie męczyć zbytnio mamusi przy porodzie:tak:A z tymi ruchami to źle się wysłowiłam - nie liczyć tylko obserwować właśnie:tak:w porach aktywności
larvunia leż i odpoczywaj!!!

co do witamin - ja cały czas biorę, najpierw femibion a teraz pregnę, ale młoda nie jest duża - taki przeciętniaczek, w 31tc ważyła 1700

Jak zobaczyliśmy z ginkiem, ze taki kolos rośnie, to ustaliliśmy, że będę brać co drugi dzień (czasem brałam nawet co trzeci...)

My dokładnie tak samo.

Nie wiem czy to prawda ale ponoć po feminatalu (femibionie) maluchy rosną jak na drożdżach. Ja się staram dobrze odżywiać, to chyba nie ma co tak szaleć z tą suplementacją... A feminatal biorę od 1,5 roku i może faktycznie to małego napędziło? Bo genetycznych skłonności nie biorę pod uwagę- ja ważyłam 2250, M. 3600 i wszystkie dzieci w rodzinie raczej małe były, a takich powyżej 4 kg w ogóle nie było!

:szok:Ja tez na feminatalu (femibionie). Rany, co to za magiczne witaminy?

Wszystkim gratuluję udanych wizyt...cieszę się że dzieciaczki są zdrowe...a tym które muszą się oszczędzać nakazuję bezwględne leżenie :p...co do tej wagi wg usg...wierzcie mi...często są duże rozbierzności, więc ja bym to traktowało z przymrużeniem oka...lub oceniła +- 500 g

Lavruniu wiem ze leżec nie jest łatwo! Ja jestem tego dobrym przykładem ale LEŻ koniecznie !! Na małą jeszcze jest czas !! Wytrwajmy do tych 38tyg !! Dla dobra śmierdzioszków naszych w brzuszkach !!
Moja mała w 30 tyg miała 1450g, jutro ide znów do ginki (po poniedziałkowej wizycie kazała mi znow w czwartek przyjsc) i zobaczymy jak mała podrosła i zrobimy dokładne pomiary znów.
Aestima gratuluję !! A widzisz mówiłam że mały przystopuje dla spokoju mammi :) :) :)

mamusia super, że z Tymkiem wszystko dobrze.
Zołza super zdjątka i super model!
Traschka super, że Marysia ma się dobrze.
gosiaczek moim zdaniem 1600 to nie jest tak mało.
aneczka gratuluje udanej wizyty!
Ironia dobrze, że z małym ok. Ja w poprzedniej ciąży miałam nadciśnienie późno wykryte, a mały postanowił wyjść 2 tyg wcześniej. Łożysko było już III stopnia.
Baśka super, że wsio ok.
mrsmoon gratuluję udanej wizyty!
larvunia super, że z małą ok. Mój mały ważył 1950g- 30tyg2dni.
Aestima no to faktycznie Mieszko przystopował i dobrze. Lepiej rodzić 3kg bobasa

reklama
Do góry