reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

ja mam róznie zazwyczaj koło 135/80 ale zdarzaja sie dziennie takie skoki że mam 140/89 i teoretycznie jak bedzie wiecej niz 140/90 to mam do szpitala gnać :( dlatego pilnuje i jem 4 razy dziennie dopegyt

reklama
To dziwne, bo ja mam takie ciśnienia, a nie biorę żadnych tabletek. Chodzę do kardiologa i ona mi powiedziała,że gdybym miała cały czas powyżej 140/90, to można by było wtedy włączyć tabletki. Mój gin się o to czepia, bo zawsze jak do Niego przychodzę, to mam 140 parę/80 parę i chce mi tabletki włączyć. a w książeczce ciśnień mam zazwyczaj od 115/70 do 138/86, nigdy więcej. Nie chciałabym,żebym mój gin mi napisał,że muszę mieć cc :dry:

hm no to rzeczywiście dziwne asinka, ale ja bym bardziej ufała ginekologowi niż kardiologowi bo tak mi sie wydaje nie wiem moze sie nie znam, ale on ma chyba wieksza swiadomość jakie moga być powikłania przy wysokim ciśnieniu np odklejenie się łożyska, problemy z oczami (odklejenie sie siatkówki) itd itp... ja nie chodze do kardiologa gin mi zapisał dopegyt :)

Hej dziewczyny melduje się po wizycie. Oczywiście zdenerwowana powiedziałam że polecialo mi trochę wód płodowych. Wizyta była następnego dnia i już po wodach ani śladu. Okazało się że to nic poważnego, ale żadnego cięższego wysiłku mam nie wykonywać. Moja malutka jak na 32 tydzień waży 1700g. Ale mam niestety zakażenie grzybem i dostałam mega pakę globułek.
U mnie też leci krew z nosa, często mam skrzepy i do tego pajączki na nogach. Na wzmocnienie naczyń krwionosnych dostałam Cyclo3Forte (zalecany przez lekarza ale bez recepty), zjadłam jedno opakowanie.

Baśka - dobrze że już jest wszystko ok i że Mała jest duża i zadowolona
yes2.gif

Ironia - widzę że Twój Benio też ma dobrze w brzuszku i wcale już nie jest takim maluszkiem to już kawał chłopa z niego :-) a tym badaniem na samolocie to mam podobnie, jak mnie ostatnio wziernikował to myślałam by się zwijać stamtąd taki ból dlatego tak jak Ty też się porodu jeszcze bardziej wystraszyłam, masakra :szok:

Baska - gratuluje udanej wizyty, dzidzi ma ładną wagę :-)

Co do ciśnienia to ja w ciąży mam odwrotnie bo mam niskie, jak mierze ranę to mam ok 100/60 max do 120/80 i muszę się wspmagać kawką

reklama
Baska - gratuluje udanej wizyty, dzidzi ma ładną wagę :-)

Co do ciśnienia to ja w ciąży mam odwrotnie bo mam niskie, jak mierze ranę to mam ok 100/60 max do 120/80 i muszę się wspmagać kawką

IvonkaJa mam to samo ale moje ciśnienie nie sięga wyżej niż 113/64 :/
NIE PIJ KAWY na podwyższenie !! Kawa ma takie coś, że faktycznie podnosi ciśnienie po wypiciu, ale na chwile po czym znów spada i to jeszcze niżej niż wcześniej !! KAWA TO ZDRAJCA !!
Na niskie ciśnienie najlepsza jest mocna herbata z łyżeczką porządną cukru !! Podnosi bardzo ładnie ciśnienie i się ono utrzymuje wyższe, tak że człowiek może funkcjonowac...

Ja jak mam czasem z rana moje 90/56 to wstac z łóżka nie umiem, i wtedy wypijam duszkiem 2 herby (bo ja mam jakos tak ze jak mi cisnienie idzie w dół strasznie mnie suszy) i tak z 10 minutek leżenia i zaraz lepiej i ciśnienie robi się np 105/62 więc to jest takie moje normalne (ale ja przed ciążą też miałam już niskie ciśnienie, podobno przez anemie)

Do góry