reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dzsatina czekamy na wieśći wieczorem!!

zolza , iza -dzięki ja też liczę ,że wszystko będzie już do samego rozwiązania dobrze!!
No i nadal się zastanawiam nad tą cytomegalią czy robić??W przyszłym miesiącu pójdę zrobię sobie prywatnie Cytomegalię i toksoplazmozę tak dla własnego spokoju.A robicie wymaz w kierunku chlamydii?? Też bardzo dużo kobiet nie wie ,że to przechodzi...taka głupia choroba u dorosłych w sumie bez objawowa na pierwszy rzut oka.Mi po porodzie wmówili ,że zaraziłam synka rodząc a ja na kilka miesięcy po wyjściu ze szpitala zrobiłam sobie wymaz i wyszło ,że nie choruję na to i nigdy nie chorowałam...:wściekła/y:I teraz chodzi mi po głowie aby znowu dla własnego spokoju zrobić taki wymaz w 34 tyg np.

reklama
Katamisz, ja bym chyba zrobiła - dla własnego spokoju. Teraz poproszę moją gin. o skierowanie na toxo, bo mi nie powtarzała. A chcę powtórzyć. O chlamydii nie słyszałam :eek:

zolza jak ja rodziłam Igora 7 lat temu to nie robiło się badan na toxo, paciorkowce, chlamydie, cytomegalie...nic.A w szpitalu panowała wtedy "moda" na chlamydie i colie...oczywiście wmawiano mamom ,że to one zaraziły dzieci.Nie dość ,że matka z wyrzutami sumienia się zmagała to jeszcze miesiąc czasu z dzieckiem w szpitalu trzeba siedzieć całymi dniami...masakra!!Teraz wolę mieć badanie w garści aby nikt nie gadał mi bzudr i liczę oczywiście ,że tym razem dzidziek mój po porodzie nic nie podłapie w szpitalu!!

wątek się rozbudował, aż Wam zazdroszczę, ja mojej Hanuli nie widziałam od 24 t.c. to już 6 tygodni, pewnie urosła bardzo :) Czasami widzę jak mi taka kulka rośnie z boku brzucha i tylko domyślać się mogę, że pupę wystawiła na wszystkich ;) kopie zazwyczaj na dole albo po środku brzuszka, ale na każdym USG jest ułożona główkowo, więc może to rączki wierzgają bardziej niż nóżki ;)

Gratuluję wizyt, miło poczytać, ze dzieciaczki rozwijają się dobrze i z mamusiami wszystko w porządku :)

Powodzenia na wizytach, trzymam kciuki i czekam jak wszystkie pozostałe na wiadomości :D

Dzięki Dziewczyny :)

Dzastina, Setana, Andariel trzymam mocno kciuki aby i wasze wizyty przyniosły same pozytywne wieści &&&&&&&&&&&&

wątek się rozbudował, aż Wam zazdroszczę, ja mojej Hanuli nie widziałam od 24 t.c. to już 6 tygodni, pewnie urosła bardzo :) Czasami widzę jak mi taka kulka rośnie z boku brzucha i tylko domyślać się mogę, że pupę wystawiła na wszystkich ;) kopie zazwyczaj na dole albo po środku brzuszka, ale na każdym USG jest ułożona główkowo, więc może to rączki wierzgają bardziej niż nóżki ;)
agabre moja akrobatka podciąga sobie nóżki do główki i ssie paluszki u stópek więc wcale nie powiedziane że czujesz rączki :) widziałam te wyczyny na własne oczy i oczom nie wierzyłam że można takie cuda wyczyniać :):):)

Iza, a Ty pisałaś, że masz abonament w Lux Medzie?Ja mam w Enel Med i wszystkie badania zalecone przez moją gin właśnie tam robię, włączając w to usg. Mam bardzo szeroki pakiet i honorują skierowania z zewnątrz
Tak, mam abonament w LuxMedzie. Nie wiem tylko czy tutaj jak u Ciebie, honorują wszelkie skierowania czy tylko od "ich" lekarzy. Moja pani dr przyjmuje również w LuxMedzie i stąd też mój pomysł, żeby się jednak do niej zapisać już na kwiecień. Jeśli będzie chciała porobić jeszcze jakieś badania, które nie są na NFZ, to byśmy zrobiły je już tam.
Teraz muszę sobie zrobić badania na tarczycę a to mi pani dr napisała na kartce, bo i tak stwierdziłam, że muszę iść do jakiegoś lekarza o przepisanie skierowania albo... na własną rękę je zrobić.

Katamisz - ja też o takiej chorobie nie słyszałam. Moja pani dr będzie chciała mi zrobić raz jeszcze posiew, więc myślę, że jeśli coś by się działo nie tak, to wyjdzie...

Iza to idź po skierowanie do endokrynologa z Lux Medu bo hormony do najtańszych nie należą...po co masz płacić jak możesz na co innego kasę przeznaczyć

reklama
Iza, moja lekarka przyjmuje w Polmedzie ale jednocześnie w jednym ze szpitali pracuje na NFZ, więc chodzę do niej z książeczką, dokumentami ubezpieczenia i kartą Polmedu :D Nigdy nie wiadomo, co będzie potrzebne a skoro mam dwa ubezpieczenia, to nie będę płaciła dodatkowo za jakieś badania :)

Do góry