reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

chodzilo mi o mierzenie brzucha lezac na plecach od spojenia do gory do konca brzucha nie w obwodzie
tutaj mierza tak brzuch na kazdej wizycie czy jest dobrych rozmiarow czy nie za maly, hehehe zawsze mnie to jakos bawi bo w sumie ma sie brzuch jaki sie ma po co to mierzyc ale chyba jest jakis sens skoro to robia, powinno sie miec tyle centymetrow ile tygodni w ciazy, jak ja bylam wczoraj w 24 tygodniu to powinnam miec 24centymetry i tyle mialam, gin powiedzial ze wszystko idealnie, ale pamietam w pierwszej ciazy mialam duzo mniejszy brzuch i w 24 tygodniu mialam 21 centymetrow i tez bylo ok poprostu wtedy mialam od razu zrobione usg czy dziecko nie rozwija sie zbyt wolno i czy nie jest za male,
tak Was spytalam bylam ciekawa czy w Polsce tez tak mierza czy to amerykanski wymysl:-)

reklama
eva, czytałam o tym mierzeniu, ale w amerykańskiej książce właśnie heheh:) ja też tak jak traschka, śledziłam rozrost macicy "ręcznie"

a mi się przy porodzie podobało,jak położna podeszła do mnie z taką dziwną miarką i mi zmierzyła brzuch,coś w rodzaju kija do szukania wody:-D,chyba chodziło o to ,czy mi się miednica odpowiednio poszerzyła,żebym mogła sama urodzić.

Dziewczyny normalnie szok. Właśnie sprawdziłam sobie w necie wyniki moich dzisiejszych badań. Morfologia jak zwykle w porządku, toxo- ujemna, TSH w normie, a mocz- bez zmian patologicznych. Jestem normalnie w gigantycznym szoku, bo z moimi siuśkami zawsze było coś nie tak, albo bakterie, albo krew w moczu, ostatnio nawet jakieś kryształki czegoś tam się pojawiły, a dzisiaj normalnie nic, wszystko w normie. Gdybym mogła, to opiłabym dzisiaj taką wiadomość ;-)

reklama
Do góry