reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Cytologia jest obowiązkowym badaniem wpisywanym do karty ciąży - musi być zrobiona na samym początku, chyba że ktoś je robil niedługo przed zajściem w ciążę.

Co do serduszka to ja w 7tc tylko widziałam, ale już teraz, w 10tc słyszałam i był to najpiękniejszy dźwięk na świecie :-)

Matko, dziewczyny, ale mam zjazd emocjonalny - do tego pogoda za oknem wietrzna, ponura i deszczowa, spać się chce i znów brzuch mnie pobolewa.

reklama
Słyszała w 7 tyg???? Wow dziewczyny gdzie wy chodzicie do lekarza. Mi gin powiedział że usłyszę najwcześniej w 12 tyg.. o ile okaże się że mój maluch się rozwija..
Kiedy ja miałam pierwsze usg, wg lekarza był to 7t5dc i słyszałam serduszko - 160 bpm :)

Swoją drogą, co to za tekst lekarza - o ile się okaże, że się rozwija... :/

Ostatnia edycja:
Jeśli się rozwija dlatego bo na pierwszy usg bąbelek okazał się o 2 tygodnie młodszy niż powinien. Sama tego nie rozumiem. Lekarz powiedział że jest ciąża ale on mi na razie nie będzie zakładał karty ciąży bo jeszcze nie wiadomo jak to się skończy.

Jeśli się rozwija dlatego bo na pierwszy usg bąbelek okazał się o 2 tygodnie młodszy niż powinien. Sama tego nie rozumiem. Lekarz powiedział że jest ciąża ale on mi na razie nie będzie zakładał karty ciąży bo jeszcze nie wiadomo jak to się skończy.

:szok: Szok... A pytał Cię o długość i regularność Twoich cykli? Cholera, mi moja też od razu nie zakładała karty ciąży, ale oszczędziła mi takich komentarzy :/

ja tez jeszcze nie mam książeczki ciążowej, podobno lekarze czekają do końca pierwszego trymestru, ale komentarzy w takim stylu nie było

ja kartę ciąży miałam założoną, jak lekarz usłyszał serduszko, czyli w 7tc - wcześniej też nie chciał założyć; przy zakladaniu karty położna mnie zważyła, zmierzyła ciśnienie, wpisała wszystkie wyniki, jakie już miałam, no i teraz na każdej wizycie uzupełnia o kolejne notatki

Ja będę miała kartę ciąży za 2 tygodnie, najpierw dostałam skierowanie na masę badań, widziałam serduszko, ale nawet zaświadczenia żadnego nie dostałam. Moja siostra miała kartę już chyba w 7 czy 8 t.c.

Hej. wczoraj byłam na wizycie - lekarz swietrdził ciąże - 7 tydz. ale też nie załozył książeczki- powiedział że założy na nastepnej wizycie tj. 24.11. jak przyjdę z wynikami. Nie komentował ale od razu zapaliła się lampka, czy wszystko gra, bo w tamtym roku poroniłam :(

reklama
A jak duzy jest pecherzyk, widac juz zarodek?
Jestesmy w podobnym wieku ciazy, dzisiaj jest to 6ty tydzien +5..we wtorek mialam usg (6 +3) i pecherzyk byl malenki, zaledwie 3 mm, bez widocznego zarodka.. tez mam obawy i odliczam dni do kolejnego usg (jutro mam u innego lekarza, mam nadzieje, ze cos ruszylo)..

Karte ciazy otrzymalam we wtorek, po pokazaniu sie pecherzyka :)

Do góry