reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dagamit dzięki wielkie.Ja mam jutro ponowne badanie.Tym razem 75 g i najpierw na czczo a potem po wypiciu...zobaczymy jutro.Wczoraj piłam 50 g i wyszło mi 147 czyli 7 poza normą...Oby jutro okazało się ,że wynik będzie ok.Zobaczymy.

reklama
Katamisz, Marta - spokojnie dziewczyny! Mnie po wyniku też dopadł wielki stres, bo kompletnie zielona byłam w temacie diety cukrzycowej. Teraz nie jest tak źle - tłumaczę sobie, że odstawienie węglowodanów dobrze wpłynie nie tylko na dzidzię, ale też na mnie - poza tym mniej będzie do zrzucania po ciąży ;-) Kiedy się trzyma kilku podstawowych zasad, to naprawdę nie jest zbytnio uciążliwe.
Zorientujcie się u lekarza, jak to u Was wygląda, może powtórka wyników okaże się już dobra - w razie czego chętnie pomogę! Powodzenia! :-D

dagamit dzieki wielkie, na pewno sie do ciebie odezwe, zobacze jeszcze co lekarz powie. zrobilam sobie dzis wolne od pracy, bo musze sie jakos wyciszyc i uspokoic....mnie bardziej dobija to zle smopoczucie, takze moze faktycznie cukier robi swoje i mnie oslabia

Marta wahania cukru mogą robić swoje - ja też do dziś czuję osłabienie, zwłaszcza rano - w ciągu dnia jest lepiej, ale rano muszę się pilnować. Trzymam kciuki za wizytę! I pisz śmiało, gdybyś czegoś potrzebowała :-)

włosów nie farbuje bo mam tak silną alergię na składnik zawarty w farbach że mogłoby to skończyć się śmiercią.Ostatnim razem 6 lat temu przed ślubem zafarbowałam włosy i przeżyłam ogromny szok jak rano obudziłam się i nie widziałam swojego odbicia w lustrze bo cały nos powieki czoło i całą głowe miałam tak spuchniętą że powiększyła swój obwód o 2 razy .Nie było wesoło i ratowałam się wszystkim czym mogłam.Potem dowiedziałam się że powinnam była zgłosić się z tym do szpitala bo groziło to śmiercią. Paznokci nie maluje bo gdybym musiała z jakiś odpukać powodów trafić na patologię ciąży to byłby to problem.Tak było przy pierwszej mojej ciąży i tata musiał pędzić ze zmywaczem bo kazali natychmiast zmyć bo niby na paznokciach wszystko widać jak na dłoni.

Dzięki kati.Najważniejsze ,że zdrowa!!
A dzisiaj wypaliłam przy położnej z pytaniem...Czy mogę raz jeszcze sobie zafarbować włosy bo nie mogę patrzeć na te swoje odrosty :-) Powiedziała ,że smiało mam farbować.Kurcze nie wiem jak Wy ale ja mam opory przed farbowaniem włosów w ciązy czy malowaniem paznokci...
katamisz ale się cieszę.gratuluję:tak:
ja tez mam w planach na wiosnę farbowanie,bo teraz to i tak czapka jest,ale też mam obawy,chyba bardziej przez przesądy;-)

Dawno się nie odzywałam, ale czas się poprawić :-)
Setana, forever trzymam kciuki za dzieciaczki &&&&&&&&&&&
dagamit a są jakieś objawy cukrzycy ciążowej? Testu obciążenia jeszcze nie robiłam, pytam tak z ciekawości.

Mam do Was wszystkich jeszcze jedno pytanie. Jeśli możecie to napiszcie mi wage swoich maluchów tak w okolicach 20-22 tyg. Mój w 21t4d ważył 560g i wydaje mi się, że to dużo. Ciekawa jestem ile ważą wasze szkraby.

Ramari...moja w 21 + 2 dni ważyła 375 g...ale ja myślę że na to nie ma reguły, każde dziecko rośnie w różnym tempie

ramari ja do momentu zrobienia testu z glukozą nie miałam pojęcia, że z moim cukrem coś jest nie tak - jedynym objawem, jak się potem dowiedziałam, było spore osłabienie i taki wewnętrzny przymus zjedzenia czegoś natychmiast po obudzeniu z samego rana, jak cukier był bardzo niski (to mam do dziś) - poza tym nic a nic

reklama
włosów nie farbuje bo mam tak silną alergię na składnik zawarty w farbach że mogłoby to skończyć się śmiercią.Ostatnim razem 6 lat temu przed ślubem zafarbowałam włosy i przeżyłam ogromny szok jak rano obudziłam się i nie widziałam swojego odbicia w lustrze bo cały nos powieki czoło i całą głowe miałam tak spuchniętą że powiększyła swój obwód o 2 razy .Nie było wesoło i ratowałam się wszystkim czym mogłam.Potem dowiedziałam się że powinnam była zgłosić się z tym do szpitala bo groziło to śmiercią. Paznokci nie maluje bo gdybym musiała z jakiś odpukać powodów trafić na patologię ciąży to byłby to problem.Tak było przy pierwszej mojej ciąży i tata musiał pędzić ze zmywaczem bo kazali natychmiast zmyć bo niby na paznokciach wszystko widać jak na dłoni.

cinamon to straszne co piszesz...:szok: Dzięki Bogu ,że wszystko dobrze się wtedy skończyło!!!!Skąd w ogóle takie alergie są...masakra.

justynka dzięki. Myślę ,że nie ma co panikować też.Już 2 razy w ciągu tej ciąży farbowałam włosy ale tymi bezamoniakowymi i jak trzeci raz zafarbuję to na pewno nic się nie stanie.Z Igorem też farbowałam co najmniej 3 razy...

Cześć ramari

Ja nie znam wagi swojego maluszka, na każdej wizycie lekarz mówił tylko że jest większa według usg porównując do terminu OM.

Ostatnia edycja:
Do góry