reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
No i zapomiałam ...
Jeśli chodzi o Toxoplazmozę to lekarz kazał mi się nie martwić..wyniki są ok.
Tylko teraz muszę mieć 100 razy większą czujność by dokładnie szorować owoce i warzywa i unikać surowego mięsa oraz kontaktu z kotami:)

Miłe moje, mam jakieś problemy z netem. Cały czas wywala mnie z BB. Dlatego spadam z sieci, ale w międzyczasie wszystkim zbiorowo gratuluję wizyt. Trzymam kciuki, aby drobne problemy nie zakłóciły Wam spokoju!

Całuję w brzuszki wraz z zawartością:***

czesc dziewczynki gratuluję wszystkim wyników i cieszę się ,że same dobre wieści słychać :-)

Agabre gratulacje!!! Hania to piekne imię, sama bym je rozważała gdyby nie to, że moja bratanica tak się nazwya:)

Dubeltówka fantastyczne wieści!! Gratuluję drugiej córy i nie dziwię ci się, że nie wytrzymałaś... ja starsznie czekałam na tą wiadomość:)

Misialina gratuluję udanej wizyty:))

kati mi lekarka nie zlecała jeszcze żadnych dodatkowych badań w związku z konfliktem... ja mam A- a mąż AB+ więc nas to chyba też dotyczy. Mam ją o to sama poprosić czy jak? Nie wiem do końća o co chodzi z tymi przeciwciałami...

Dzastina gratki:))) ALe dziś wysyp wizyt... Dobrze, że chłopak bo nasze dziewczynki z forumi nie miałyby kawalerów!! CO prawda moja Marysia ma już zaklepaną partię w postaci Mieszka, ale myślę o innych:) No i najważniejsze że wyniki toxo w normie!!!

Hi hi hi faktycznie.... no to będzię kolejny rodznek:)
Spoko może Doris albo Justynka chciałaby mieć takiego zięcia:)
Ginekoog prorokuje że będzie to jakiś księgowy bo ciągle coś na paluszkach liczył:) Więc jeśli któraś się piszę to zapraszam:)

traschka koniecznie porusz ten temat z Twoim lekarzem, abyś była świadoma co to jest. Konflikt serologiczny dotyczy par, w których kobieta ma RH -, a mężczyzna RH+. Na pewno powinnaś mieć zbadaną krew na tzw. odczyn Coombsa i to przynajmniej 3 razy w ciąży. A po porodzie podany zastrzyk z immunoglobuliną. Koniecznie to przypilnuj. Ja nie miałam problemów z moją dwójką dzieci, ale miałam wszystko robione co napisałam wcześniej. I myślałam, że w tej ciąży też dzidzia jest bezpieczna. No ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

reklama
kat dzięki, na następnej wizycie zaptam o to ginkę. Jak przyniosłam nasze wyniki badań to powiedziała, że mam się na razie nie martwić bo póki co jest to tylko niezgodność a nie konflikt, nie do końca zrozumiałam o co chodzi. Ale może nie miałam jeszcze dodatkowych badań bo to moja pierwsza ciąża? Słyszałam, że problem pojawia się dopiero przy drugim dziecku.

Do góry