reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

teraz, przy drugim bobasie, mam m-n-ó-s-t-w-o wątpliwości co do serwowania dziecku tylu szczepionek w pierwszych tygodniach życia
te szczepionki dla noworodkow sa z NFZ czy trzeba je prywatnie wykonac - napiszcie przeciw czemu one są, jakies szczegoly, jestem jeszcze nie w temacie :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
setana to trzymam kciukasy za wizytę dzisiejszą!!A gdzie chodzisz do lekarza??Jak się nazywa??I oby maleństwo się rozkraczyło i pokazało co tam ukrywa :-p
Ja chodzę do G. Myszczyszyna (pracuje na Dyrekcyjnej, a przyjmuje na Długosza) tyle, że usg genetyczne robił mi w klinice na Rajskiej - maja tam naprawdę świetny sprzęt. To było wtedy usg 3d/4d. Pomimo, że to był dopiero 13-ty tydzień to zdjęcia mam bardzo ładne. klinika otwarta jest od niedawna a otworzył ją dr Fuchs i jeszcze jeden lekarz (nazwiso wyleciało mi z głowy). Przed ciążą chopdziłam do innego lekarza ale nie miałam do końca przekonania, a obecnie jestem bardzo zadowolona.

No więc na wczorajszej wizycie moje maleństwo postanowiło, że to jeszcze nie ten czas by ujawnić się rodzicom. Co prawda lekarz powiedział ponownie że to raczej córcia, ale stwierdził, że dopóki nie będzie miał mozliwości dokładnego pooglądania warg sromowych i reszty to nie powie nam na pewno. Obiecał, że na usg połówkowym które mam za dwa tygodnie tj. 9-tego lutego już maluchowi nie odpuscimy:) Poza tym maleństwo rozwija się bardzo dobrze, waży 360g , nerki, żoładek, serduszko, mózg, kręgosłup i co tam jeszcze ogladalismy wszystko jest git.
Rozmawiałam z nim dosc długo na temat mojego pobyty na ip i szyjki. Wczoraj znów dokładnie mnie zbadał i zmierzył. Podczas badania brzucha pan dr dostał kopniaka od mojego Maleństwa :) Wg niego szyjka jest bardzo długa i w dalszym ciagu ma 5,0 cm, jest zamknieta i wszystko jest ok. Kazał mi odstawić luteinę. Mogę zapisać się na jogę i ćwiczyć sobie w domu na piłce, ale basen jest mocno przez mojego lekarza odradzany. Możemy tez przytulac się z moim kochaniem :) Bardzo się cieszę, że już za dwa tygonie znów zobacze moje Maleństwo , chociaż że wydam kasę nieco mniej :p Jednak jak to mówią "kochaj i płać" :)
No i kochane od dziś mam 2 tygodnie zwolnienia, chociaż lekarz chciał wypisać na miesiąc.

Kati śliczne fotki :) Ujęło mnie to z paluszkiem w buźce :)

Setana, dobrze, że z dzidzią ok:) No i miejmy nadzieję, że już niebawem potwierdzi swoją płeć - na szczęście nie musisz długo czekać na wizytę, choć i tam pewnie będzie Cię ta ciekawość zamęczać:)

PS. Zazdroszczę możliwści przytulania!!!

czesc setana.Dobrze ,że jest wszystko git :-)
Moja koleżanka rodziła córeczkę jakiś miesiąc temu na Dryrekcyjnej poród odbierał Mszczyszyn.Całą ciążę prowadził jej właśnie Mszczyszyn-niestety mnie przeraziły koszty jakie związane są z takimi wizytami bo ona za wszystko musiała płacić(za wizyte+usg+badania) miesięcznie nieraz sporo kasy ją to kosztowało.A ja chodzę do dr Bodniaka na Kamieńskiego wszystko mam na fundusz.Pytałaś sie Mszczyszyna o to kiedy przenoszą się na Borowską??I czy on się też tam przenosi??Podejrzewam ,że raczej na pewno...

Aaa i ona miała od początku ciąży zwolnienie-miesiąc w miesiąc wydawane bez proszenia się.

Zebrra uśmiałam się - dobre hehe, kwaskowe :-D
Właśnie dobrze robiłaś, że nie czytałaś nic na ten temat. Teraz i tak niczego nie da się zrobić i trzeba zaczekać, a tylko nerwy i zdrowie sobie psujesz. Poza tym czuję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam cały czas mocno kciukaski za Twojego synusia!

Ja dzisiaj mam wizytę u gina. Liczę trochę po ciuchu (bo już nie chcę się nastawiać), że nasz maluch się ujawni, co prawda to nie usg połówkowe, ale mój lekarz robi mi na każdej wizycie więc przy odrobinie szczęścia późnym wieczorem może bedę bogatsza o tą informację. Chociaż najbardziej przeze mnie pożądaną jest ta, że dzidzia rośnie zdrowo i że wszystko gra.
Dziękuję Kochana! Jak po wizycie???

trzymam więc mocno kciuki!

:-D:rofl::biggrin2:leżę :-D
Dziękuję!!! :)

Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy - czy wybrałyście już szpital?
Karowa... aczkolwiek nie ze względu na przyjazny personel... raczej chodzi mi o fachowość w przypadku problemów, których u mnie nie zabraknie...

zebrra trzymam kciuki za dzidziusia.Zobaczysz wszystko będzie dobrze.Masz dwójkę ślicznych dzieciaczków to i trzecie będzie piękne i zdrowe!!Zobaczysz:tak:
Dziękuję Ci :*

Zebrra, przepraszam....:zawstydzona/y: Czuję się jak potłuczona - i fizycznie i psychicznie - po wczorajszej wizycie. Ale postawiłam się w pracy - zajeżdżą mnie inaczej. :tak:
Przestań, nie ma za co! Chciałam po prostu napisać jak łatwo się nakręcam... Dbaj o siebie! I tak jak możesz zadbać o to, zeby ciało odpoczęło w ciągu dnia, tak niestety głowy z myślenia nie da się wyłączyć... Także oszczędzanie się, jak dla mnie jest możliwe tylko z fizycznej strony...

wczoraj był wyjątkowo stresujący dzień dla mnie, ale planuję że ostatni taki w ciąży :-) czułam się przez to fatalnie psychicznie i fizycznie również :-(
Trzymam kciuki, żeby faktycznie był ostatnim stresującym dniem, nie tylko w ciąży!

Setana, tak długo pisałam, ze zdązyłaś opisać już wizytę ;)

Silva ja poprzednim razem mocno się nastwiłam, że poznam płeć, a tu nic z tego nie wyszło, więc teraz starałam się hamowac emocje. Mój mąż za to znów się nakręcił. jak zadzwonił po wizycie do mojej mamy to powiedział : "dzidzia śliczna, zdowa i taka nasza, tylko, że siusiaka jej urwało ..." hehe głuptas.

Katamisz ja póki co wizyty miałam raz w miesiącu za każdym razem płacę 150 zł (w tym mam zawsze normalne badanie ginekologiczne, ważenie, pomiar ciśnienia, usg i rozmowy tyle ile mi potrzeba łącznie z zadawaniem przeze mnie najbardziej kosmicznych pytań). Miałam tez na początku robiona cytologię to płaciłam dodatkowo 30 zł. No i za to usg genetyvczne na Rajskiej płaciłam 200zł, za połówkowe pewnie też tyle tam zapłacę. Za badania krwi i moczu niestety płacę. Robię je w diagnostyce, wyrobiłam sobie kartę i mam śmieszną zniżkę 5% ale za to wyniki bardzo szybko mogę sobie sprawdzić na necie. Dyrekcyjną przenoszą na Borowską od 1 marca, od 17 lutego ma nie być juz przyjęć na Dyrekcyjnej. Mój lekarz oczywiście też się tam przenosi. Ja jestem zdecydowana na ta Borowską, no chyba, że będzie kiepsko z porodami rodzinnymi to pomyślę nad Kamięńskiego. Twoja koleżanka zadowolona była z dr Myszczyszyna? Ja własciwie zanim poszłam do niego to wynalazłam go sobie na forach i portalu znanylekarz.

Katamisz ja póki co wizyty miałam raz w miesiącu za każdym razem płacę 150 zł (w tym mam zawsze normalne badanie ginekologiczne, ważenie, pomiar ciśnienia, usg i rozmowy tyle ile mi potrzeba łącznie z zadawaniem przeze mnie najbardziej kosmicznych pytań). Miałam tez na początku robiona cytologię to płaciłam dodatkowo 30 zł. No i za to usg genetyvczne na Rajskiej płaciłam 200zł, za połówkowe pewnie też tyle tam zapłacę. Za badania krwi i moczu niestety płacę. Robię je w diagnostyce, wyrobiłam sobie kartę i mam śmieszną zniżkę 5% ale za to wyniki bardzo szybko mogę sobie sprawdzić na necie. Dyrekcyjną przenoszą na Borowską od 1 marca, od 17 lutego ma nie być juz przyjęć na Dyrekcyjnej. Mój lekarz oczywiście też się tam przenosi. Ja jestem zdecydowana na ta Borowską, no chyba, że będzie kiepsko z porodami rodzinnymi to pomyślę nad Kamięńskiego. Twoja koleżanka zadowolona była z dr Myszczyszyna? Ja własciwie zanim poszłam do niego to wynalazłam go sobie na forach i portalu znanylekarz.

Ogólnie tak myślę ,że była zadowolona.Ale po porodzie podliczyła kasę jaką wydała u niego na wizyty i te wszystkie badania to struchlała!!Szok!!Kupiłaby drugi wózek za to!!Ok 3000 zł o takiej kwocie mi mówiła... :szok:
Sama doradziła mi Bodniaka bo jej kuzynka całą ciążę chodziła do niego i była bardzo zadowolona.Ja też jestem zadowolona ogólnie.Usg mam co miesiąc.Ale martwią mnie te badania bo mam tylko ukłucie z palca i wpisaną mam tylko morfologię w karcie ciąży...mocz też w dziwny sposób był badany(dostałam kubeczek i taki test z kwadracikami kolorowymi) i za 3 minuty był wynik na podstawie tych kwadratów :zawstydzona/y:
Nie wspomnę już o tym ,że odkąd do niego chodzę nie zbadał mnie jeszcze ani razu ginekologicznie...:shocked2:(czytałam ,że on rzadko tak bada pacjentki) dziwne...sama niewiem co mam robić czy zmieniać lekarza...ale to już druga zmiana by była :shocked2:

dziewczyny dziękuje za miłe słowa :-)

setana cieszę się że masz trochę wolnego - przyda ci się odpocząć:-)
Też masz duzą i zdrową dzidzię :-), trzymam kciuki zeby sie ujawniła

reklama
Do góry