reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Setana, super wieści !!! trzymam kciuki, żeby maluszek następnym razem już ładnie się pokazał :tak: ale najważniejsze, że zdrowo rośnie !!!

Forever, Andariel, ja teraz nie zamierzam szczepić dziecka w szpitalu zaraz po urodzeniu !!! i też się muszę dokładnie dowiedzieć, jak tego przypilnować :tak: pierwszą córę zaszczepiłam nie szpitalną koreańską szczepionką, ale własną, przepisaną przez naszego pediatrę i z tym nie było problemu ... ale i tak żałuję, że się zgodziłam :sorry:

a ja jestem zdania że dziecko trzeba szczepić :) słyszałam w tv ze juz są wycofane szczepionki zawierające rtęć, którymi kiedyś się szczepiło..ale dobrze o tym wiedzieć zawsze można się zapytać...

ironia, ale dalej w powszechnym użytku są szczepionki hodowane np. przy użyciu komórek płodów pochodzących z aborcji czy na białku jaja kurzego ...

ja swoją córkę szczepię i małą szczepić też będę, ale na pewno nie zgodnie z polskim kalendarzem szczepień, który jest prawdziwym ewenementem ... i na pewno nie żadnymi wynalazkami typu 6w1 ...

Katamisz niestety jesli miała często wizyty to możliwe, że w końcowe podsumowanie tyle wyniosło. Ja jednak od poczatku nastawiałam się na wizyty prywatne, odmawiam sobie innych rzeczy, ale na NFZ bym nie poszła, bo mam złe doswiadczenia. Poza tym jak pisałam jestem zadowolona z lekarza, a co najwazniejsze ufam mu :)

Kati to odpoczywanie to pewnie od stresu i ciśnienia w pracy, bo leniuchowac na dzień dzisiejszy mam średni zamiar, bo postanowiłam nadrobic wszelkie zaległosci porzadkowe. Zobaczymy na ile wystarczy zapału :p

W kwesti szczepień staram się aktualnie zdobyć jak najwięcej informacji i tez mam mocno mieszane uczucia, zwłaszcza w kwesti szczepien dodatkowych.

mój chłopak tez był uparty i wstydliwy :) ale sie pokazał na sam koniec bo pani już padała ze zmęczenia a ja z bólu tak mnie brzuch bolał od tego usg i pukania :)
chyba dziś zapodamy sobie na wieczór filmik z usg :)

reklama
jestem po wizycie u ginka, z szyjka ok., nie skraca sie i jest "ładna" wg, słow gina:-D, mamy nawet pozwolenie na seksik, ale bez wielkich ekscesów, na spokojnie:-D.
Usg mi zrobil, ale takie tylko kontrolne, szybciutkie, no i jeden bączek jest z siurakiem, a drugi szczetnie skrywa tajemnicę swojej płci. Za dwa tygo. usg połowkowe wiec mam nadzieje ze moj tajmniczy dzidziol sie ujawni:-D.
Niestety jednak mam zły wynik TSh i mam jak najszybciej wybrac sie do endokrynologa. wobec czego pewnie zowu czeka mnie wydatek bo na wizyte na kase raczej nie licze wiec bede musiala isc prywatnie, no coz

Do góry