reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Misialina oni maja wszystko swoje, płytki też - musisz tylko jak wejdziecie do gabinetu powiedzieć lekarzowi, że chcesz w 3d i jemu też płacisz - tak mi mówiła położna i tak też zrobiliśmy

Tak czytam o tych usg w 3,4d I sie zastanawiam czy sie sama nie wybrac. Na poczatku ciazy bylam przeciwniczka, ale teraz zmieniam zdanie, bo to jednak pamiatka jedyna w swoim rodzaju. Ciekawa tylko jestem jak dziecko wiglada w 20 t w 3d. Podzielcie sie jakas fotka. :tak:

Agata - ja rozważam różne opcje. Ogólnie kieruję się ocenami Fundacji Rodzić po Ludzku: Fundacja Rodzi po Ludzku - szkoy rodzenia, szpitale, poradnie laktacyjne

Najlepiej wypadają Żelazna i Madalińskiego. Na Żelaznej rodziło większość moich koleżanek i opinie mam różne. Jak poród bezproblemowy to polecają, a jak porody z komplikacjami to już gorzej. Na Madalińskiego mam za to bliżej:)

Oba szpitale są po remancie, a dla mnie to też się liczy, bo np. na Kasprzaka, chociaż tam pracuje mój lekarz, nie zdecyduję się ze względu na hardcorowe warunki.

Myślałam też o Karowej. Zebrra poleca:)

Ale wiadomo, że wszystko zależy od zespołu ludzi na jakich się trafi...

Silva, mrsmoom zauważyłam, że jesteście z Wawy, mam pytanie gdzie chcecie rodzić?

ja już wybrałam - Żelazna, tylko z tego co słyszałam to coraz więcej dziewczyn tam chce rodzić i warunkiem bezproblemowego przyjęcia jest lekarz prowadzący z Żelaznej. Więc zainwestowałam i chodzę prywatnie od początku ciąży.
Do szkoły rodzenia też zapisałam się z polecenia ginekologa - akredytowanej przez Żelazną

No na Żelazną jest tyle chętnych, że nie wszystkie rodzące są przyjmowane. Moja bratowa urodziła tam 3 tygodnie temu, ale nieźle się zdziwiła jak dojechała do szpitala, a tam karteczka "BRAK MIEJSC". Najpierw szok, potem płacz, ale weszła do środka i lekarz zgodził się ją zbadać. Warunkowo ją przyjęli na oddział patologii, ale noc po porodzie, z powodu braku miejsc, musiała spędzić na korytarzu:(

To dobrze mrsmoon, że pomyślałaś o tym wszystkim i bezstresowo zostaniesz przyjęta:)

dziewczyny zeskanowałam mojego przystojniaka i chwalę się fotkami :-) buźka.jpgssie paluszek.jpg2d buźka.jpgdotyka noska.jpgusmiecha się.jpg
do porównania zdjecie w 2d a na tych w 3 d dotyka noska, ssie paluszek, a na ostatnim sie uśmiecha :-) 19 tydz 6 dzień wg usg

reklama
Do góry