reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

eh, chciałabym, żeby te kopniaczki już się pojawiły :) do 26 stycznia muszę się w cierpliwość uzbroić, to całe 3 tygodnie

reklama
a wy normalnie musiałyście urodzić?

Mój synek ważył 1500g i miał 40cm i MUSIAŁAM go urodzić. Nie będe opisywać czasu do porodu, bo lepiej tego bólu nie znać i nie przechodzić. Poronienie 16/17 tydz a serduszko tudno określić kiedy przestało bić (wg usg 12 tc). Poronienie zaczęło się skurczami i plamieniem krwią - i tu lekarz powiedział, że organizm szykował się by poronić. Dostałam tabletki na wywołanie poronienia. U mnie było tak, że sama roniłam a później miałam zabieg czyszczenia macicy, bo jakieś nabłonki jeszcze trzeba było usunąć.

Aestima - myślę, że o Ciebie lekarze bardziej zadbali (a może tu chodziło o wiek ciaży, sama nie wiem). Ja straciłam bardzo dużo krwi po poronieniu a zanim miałam zabieg, minęło kilka godzin.

Traschka, niedługo i Ty poczujesz, jak Twoje maleństwo buszuje po brzuszku ;-)

Gratuluję kopniaczków :-)
Jesteśmy już na takim etapie ciąży, że niedługo nawet te, które jeszcze nic nie czują, poczują :-) Niedługo się zaczną narzekania, że przez wiercące i kopiące dziecko spać nie można ;-)

Dagamit - fotka rewelacja :-)!! Gratuluję udanej wizyty no i zdjęcia. My stwierdziliśmy, że zafundujemy sobie 3D (czy 4D? nie wiem czym one się różnią) ale na troszkę późniejszym etapie ciąży, żeby się Igor nie wystraszył :-)

Iza, u mnie gin ma takie urządzenie i na każdej wizycie robi mi podgląd małej na 4D. A Ty połówkowego genetycznego nie będziesz miała w 4D? Bo ja mam za tydzień - wtedy też gin nam nagra płytkę i wydrukuje dużo zdjęć :-)

Gratuluję kopniaczków :-)
Jesteśmy już na takim etapie ciąży, że niedługo nawet te, które jeszcze nic nie czują, poczują :-) Niedługo się zaczną narzekania, że przez wiercące i kopiące dziecko spać nie można ;-)

Dagamit - fotka rewelacja :-)!! Gratuluję udanej wizyty no i zdjęcia. My stwierdziliśmy, że zafundujemy sobie 3D (czy 4D? nie wiem czym one się różnią) ale na troszkę późniejszym etapie ciąży, żeby się Igor nie wystraszył :-)

Izunia, 3D to zdjęcia, a 4D to filmik - lekarz mi wyjaśnił przy USG trójwymiarowym :-)

A co do kopniaczków, masz rację. Niedługo wszystkie będziemy już czuły, a i pewnie zaczną się narzekania ;-)

aestima ja jednak stawiam na dziewuszke u zolzy;)

A dlaczego? :-)

:-) nie, dowiem się 27.stycznia.
Mówią mi, że ciąża mi służy, więc pewnie będzie chłopak, ale ja jakoś się nie nastawiam anijak. Tylko dwie osoby chyba przed Tobą mówiły o dziewczynce. Zobaczymy, kto miał rację :-)

reklama
Dagamit - połówkowe mam robione w szpitalu a tam prawdę mówiąc, nie wiem czy będzie zwykłe, czy też nie.. W poniedziałek się okaże :-) Natomiast znalazłam miejsce gdzie robią 2D,3D i 4D z możliwością nagrania na DVD. Badanie to kosztuje 250zł, więc sobie je zrobimy :-)

Zołza - dzięki za wyjaśnienie :-)

Teraz już naprawdę uciekam, żeby zdążyć po moje dziecie jak będzie jeszcze na stołówce :-)
:*

Do góry