reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
saffi ja też 14 stycznia się dowiem!!Doczekać się nie mogę a jeszcze słyszę,że tak dużo z Was już wie co będzie :-)

No ja się dowiem na 100 % też coś koło połowy miesiąca - dzwoniłam dziś w sprawie wyników amniopunkcji - "obrabiają" dopiero 01 grudnia a ja byłam 15.....:-(

po co robiłaś amniopunkcję? Każda to musi mieć? Jestem zielona w tej sprawie... Tak samo nie wiem czy pytać o to usg, za które Wy tyle płacicie :zawstydzona/y: ja chodzę do Gina na NFZ, więc może to badanie mam za darmo? Tym bardziej, że 1 ciążę miałam martwą... :-(

Agatka na amniopuncję decyduję sie bardzo niewiele kobiet, bo samo badanie niesie ze sobą pewne ryzyko poronienia. Ryzyko nieduże, ale zawsze istniejące. To badanie wykonuje się np jeśli wcześniej robiłaś badania prenatalne i coś wyszło nie tak, albo np jeśli jesteś w grupie podwyższonego ryzyka chorób genetycznych, albo po prostu sama decydujesz się na to badanie aby mieć pewność, że twoje dziecko będzie całkowicie zdrowe. 100% gwarancji zwykłe badania prenatalne nie dają.

Aminopunkcja pozwala stwierdzić (lub wykluczyć) wrodzoną wadę genetyczną płodu.
To jedno z badań prenatalnych. I nie każda musi to robić Ja robiłam ocenę ryzyka dla mojego wieku podczas standardowego usg i mój lekarz powiedział, że nie ma potrzeby robić u mnie amniopunkcji gdyż ryzyko wad genetycznych wyszło minimalne.

Justynka serdeczne gratulacje :-)
Ja ide jutro na wizytę, ale nie wiem czy mi powie, połówkowe mam za jakieś 3 tyg dopiero...
też bym chciała już wiedzieć

reklama
I ja także gratuluję, u mnie póki co płci nie widać, ale mam nadprogramową wizytę za tydzień w celu omówienia wyników morfologii (w szczególności progesteronu, który zacznę odstawiać jeśli będzie on w normie) no może wtedy się uda ;-)Okazuje się, że ew. nadmiar progesteronu może właśnie prowadzić do łojotoku skóry oraz pryszczy - tak więc mam cichą nadzieję, że po odstawieniu luteiny i duphastonu skóra mi wyślicznieje :-)
Już znam długość szyjki macicy: 3 cm - podobno jest OK.
A połówkowe w 1 tygodniu lutego dopiero echhhhh

Ostatnia edycja:
Do góry