reklama
Ironka będzie dobrze! Ja dzisiaj od godziny znowu silnie plamie na brunatno. Wiem że to z krwiaka. Mój się ponoć mocno zmniejscył ale i tak plamię. Do tego nie mam możliwości leżeć plackiem i ryczeć mi się chcę,bo mój optymizm zaczyna się kruszyć. Brzuch boli, napina się,normalnie nie chcę stracić tej ciąży, jestem załamana aż siebie nie poznaje.
Dubeltówka piękna fotka :-) i super, że z dzidzią wszystko ok.
Iza zainteresowałaś mnie ta swoją wizytą. Mnie tez gin przepisał luteinę gdyby ból brzucha i te kłucia nie przechodziły, no i od czwartku właściwie mam ciągle takie lekkie pobolewanie w dole. Boję się, że coś z szyjką może być nie tak. Chyba dziś wezmę jednak tę luteinę i zobaczę czy coś się zmieni. Czy Ty jakoś rozpoznałaś objawy szyjki czy wyszło to na wizycie? Bo u mnie poza tymi bólami i kłuciem właściwie nic innego się nie dzieje - wyniki mam ok.
Niestety Kochana, nie umiem Ci powiedzieć, czy czuć skracanie się szyjki. Moja obecnie ma 3 cm wg lekarza, który robił usg. Dr dzisiaj spojrzała na zdjęcia z usg i powiedziała, że ona inaczej by zmierzyła szyjkę - moja jest lekko wygięta i ona by "wygięła" linię. Wtedy wiadomo, że długoś byłaby inna... Ja na Twoim miejscu wzięłabym luteinę. Moja ciąża zaczęła się bólem podbrzusza. Poprzednia ginka kazała mi brać nospę i tyle. Po tygodniu pojechałam na IP, bo ból nie mijał a pojawiło się plamienie - dostałam duphaston i dosyć szybko ból minął.
kasiawilde
Fanka BB :)
Iza, dubeltówka super wieści oby tak dalej!
ironia, antar mocno trzymam kciuki dziewczyny, dużo wypoczywajcie, na pewno wszystko będzie dobrze!!!
ironia, antar mocno trzymam kciuki dziewczyny, dużo wypoczywajcie, na pewno wszystko będzie dobrze!!!
100% pewnosci nie ma nigdy, jednak jeśli usg genetyczne wychodzi dobrze i nie ma jakiś innych wskazań czy wzgledów z jakich odatkowe badania powinny być wykonane, to nie ma potrzeby robienia całej gamy dostępnych badań.Hej dziewczyny!
Jestem w 12 tygodniu ciąży a dokładnie na jutro (16.12.) mam wizytę i badanie usg genetyczne - okropnie się boję...
Chciałam się poradzić czy wynik takiego badania jest dostatecznie pewny? Czy może lepiej isc dodatkowo na badanie krwi?
Iza cieszę się, że maleństwo ma się dobrze
Dubeltówka śliczna focia Prawda, że w takie można wlepiać się godzinami? Super, że wizyta się udała.
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
Iza dzięki! Wczoraj na noc już wzięłam luteinę i dziś rano też. Wolę dmuchać na zimne. Mam przepisane opakowanie 30tabletek 2tabletkix2dziennie dopochwowo. Nie zapytałam jak długo mam przyjmować, a widzę że starczy mi tego na tydzień. Myślisz, że tyle wystarczy?
Dzastina222
Czekam..
Iza dzięki! Wczoraj na noc już wzięłam luteinę i dziś rano też. Wolę dmuchać na zimne. Mam przepisane opakowanie 30tabletek 2tabletkix2dziennie dopochwowo. Nie zapytałam jak długo mam przyjmować, a widzę że starczy mi tego na tydzień. Myślisz, że tyle wystarczy?
Jak tylko luteina ci się skończy musisz isć do lekarza..nie wolno samemu jej odstawiać... podejżewam że zmniejszy ci dawkę i powoli będzie ją wycofywać... nie wolno samemu odstawiać leków tym bardziej Luteiny która ma progesteron... ta Luteina dowcipna jest bardzo dobra... nawet bym nie skłamała mówiąć że lepsza od Duphastonu... w pierwszej ciazy brałam ją od początku do 20 tc
Dzastina no właśnie też tak sobie pomyślałam, bo brałam na początku ciąży duphaston i wiem że brałam go bardzo długo - chyba do 13tc.
Muszę zadzwonić do gina i zapytać co mam dalej robić z tą luteiną. Kurde, że ja na to nie wpadlam na wizycie! A on też dupa, że mi nic nie powiedział.
Muszę zadzwonić do gina i zapytać co mam dalej robić z tą luteiną. Kurde, że ja na to nie wpadlam na wizycie! A on też dupa, że mi nic nie powiedział.
reklama
Gosiaczek.81
Fanka BB :)
Hej dziewczyny
Jestem po badaniu NT, które przypłaciłam ostrą migreną (straszne nerwy )
Na 70% będzie to córeczka, a aczkolwiek maluch tak dał w kość, że ciężko było wykonać pomiary. Mierzy 8 cm, w tym główka 3 cm, tydzień ciąży 13,5 tyg (tak więc zmieściłam się w terminie, ale na ostatnią chwilę)
Jedyne co mnie martwi to przezierność wynosząca 2,4 mm Lekarz uspokajał, że przy takiej wielkości CRL jest prawidłowa, gdyż granica wynosi 3 mm. Czytałam w necie że 2,5 mm to max, a mam niewiele mniej :-(
Poza tym: serce czterojamowe, 158 ud/min, przepływy w porządku, wszystkie narządy wewnętrzne uwidoczniono i są w normie, pępowina - 3 naczynia. Płyn owodniowy w normie.
Maleństwo strasznie się rozbrykało i fikało koziołki, ssało palucha, wierzgało stópkami - wesoło było jednym słowem :-)
Jestem po badaniu NT, które przypłaciłam ostrą migreną (straszne nerwy )
Na 70% będzie to córeczka, a aczkolwiek maluch tak dał w kość, że ciężko było wykonać pomiary. Mierzy 8 cm, w tym główka 3 cm, tydzień ciąży 13,5 tyg (tak więc zmieściłam się w terminie, ale na ostatnią chwilę)
Jedyne co mnie martwi to przezierność wynosząca 2,4 mm Lekarz uspokajał, że przy takiej wielkości CRL jest prawidłowa, gdyż granica wynosi 3 mm. Czytałam w necie że 2,5 mm to max, a mam niewiele mniej :-(
Poza tym: serce czterojamowe, 158 ud/min, przepływy w porządku, wszystkie narządy wewnętrzne uwidoczniono i są w normie, pępowina - 3 naczynia. Płyn owodniowy w normie.
Maleństwo strasznie się rozbrykało i fikało koziołki, ssało palucha, wierzgało stópkami - wesoło było jednym słowem :-)