reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Ironia - tulę Cię mocno i trzymam kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&. Wiem, że leżenie nie należy do najprzyjemniejszych, ale dla dobra malucha da się radę!

A u mnie po wizycie ok. Dr pobrała mi posiew i mam wpaść do niej "między pacjentkami" 29.12, żeby nie czekać do kolejnej wizyty, gdyby trzeba było coś podać. Dostałam skierowanie na 10.01 na usg ciąży i usg szyjki, no i podstawowe badania na kolejną wizytę, którą mam 12.01. Tętno dzisiaj było pięknie słychać, nawet nie trzeba było go szukać :-) Mocz jest ok, ph spadło, tak więc picie soku z żurawiny dało swoje efekty. Od dzisiaj do 18tc mam brać duphaston 1 tabl dziennie a od 18tc jedną co drugi dzień. Gdyby zaczął mnie boleć brzuch, mam wrócić do poprzedniej dawki... Mam nadzieję, że brzuch już boleć nie będzie i łożysko pięknie spełni swoją rolę... Zwolnienie mam do 12.01, czyli do kolejnej wizyty. W takim razie w styczniu powinnam zobaczyć dzidzię aż dwa razy, bo nie zamierzam rezygnować z wizyty 19.01 :-)
Gdyby któraś z Was też miała problem z zaparciami, to mi dr poleciła duphalac
Duphalac (10 g/15 ml), syrop, 150 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Tusen - z dzisiejszej rozmowy z panią dr wywnioskowałam, że pessar można zakładać i w późniejszej ciąży. USG które mam zrobić 10.01 ma zobrazować jak się zachowuje szyjka, żebyśmy się już jakoś przygotowały, gdyby trzeba było szyjkę wspomóc.

reklama
Ja w końcu po wizycie:-D szczęśliwa jak cholercia z pierwszego spotkania i dzidziulek chyba też bo fikał koziołki jak oszalały nawet pielęgniarka się śmiała:-)
Wszystko jest w jak najlepszym porządku, maluszek jest rzeczywiście maluszkiem bo ma zaledwie 5 cm:blink:
Chwalę się pierwszą focią:-) ta dam;-)
2use7p0.jpg

Ironia trzymam za Was kciuki, wszystko będzie ok

ironia na pewno się niezle stresujesz, ale zobaczysz wszystko będzie dobrze tylko lez i myśl pozytywnie. Wiem, ze łatwo się mówi szczególnie jak nie ma co do roboty tylko lezenie ale jak trzeba to trzeba. Wysylam pozytywne fluidki ;)))))

Niepoczytywalam was za bardzo przez moje egzaminy a tu widzę, ze coraz wiecej z was wie co nosi pod sercem. Gratulacje.
Ja mam wizytę przełożona z 20 na 24:szok:! Super by było się dowiedzieć co noszę w sama wigilie, ale tak po cichu to się tylko modlę żeby było wszystko ok. Oczywiście zaczęłam sobie ostatnio znowu wkręcac, ze coś jest nie tak, bo mdlosci przeszy brzuch się zrobił niemal płaski i schudlam kilogram. A myślałam, ze od 2 trymestru mina mi te leki ;(...

Dubeltówka piękna fotka :-) i super, że z dzidzią wszystko ok.

Iza zainteresowałaś mnie ta swoją wizytą. Mnie tez gin przepisał luteinę gdyby ból brzucha i te kłucia nie przechodziły, no i od czwartku właściwie mam ciągle takie lekkie pobolewanie w dole. Boję się, że coś z szyjką może być nie tak. Chyba dziś wezmę jednak tę luteinę i zobaczę czy coś się zmieni. Czy Ty jakoś rozpoznałaś objawy szyjki czy wyszło to na wizycie? Bo u mnie poza tymi bólami i kłuciem właściwie nic innego się nie dzieje - wyniki mam ok.

Hej dziewczyny.
Ja taka zapracowana jestem, że nie mam nawet kiedy zaglądac do Was ;)
Miałam mieć jutro (16.12.) wizytę i przełozyli mi na 17.12. więc już mi się dłuzy... że to nie jutro :) Mam nadziej, że wszystko będzie ok, i że maleństwo da się zmierzyć dokładnie ;)

Hej dziewczyny!
Jestem w 12 tygodniu ciąży a dokładnie na jutro (16.12.) mam wizytę i badanie usg genetyczne - okropnie się boję... :(
Chciałam się poradzić czy wynik takiego badania jest dostatecznie pewny? Czy może lepiej isc dodatkowo na badanie krwi?

reklama
Ironia bidulko, znajdź sobie jakieś zajęcie w łóżeczku bo zwariujesz! Jakiś filmik, książka, może gierka... Ja jak kicham to przestawiają mi się dyski w kręgosłupie, hehe:)

Do góry