reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Madzia,Anusia,Marta gratuluję udanych wizyt :) Anusia A może synek będzie piłkarzem i już trenuje "z główki" ?? :p piszesz,że wskazuje na 31tydz. Boże dla mnie te cyfry to jeszcze taka odległa przyszłość hehhh..a tu lada chwila :)
wszystkiego dobrego kobietki!!

Kciuki za dzisiejsze wizyty !! :tak:

reklama
Anusia, Marta- gratuluje dużych dzidziusiów ja też jestem ciekawa jaka urodzi sie Nina, Ewa miała 2970 ale była 16 dni przed terminem, nie sadzę żebym teraz tez urodziła wcześniej choć ten tydzień dwa bardzo bym chciała:-)

Gratuluję DORODNYCH dzieciaczków :-D:-)

rosną nam te kruszynki rosną

też jestem ciekawa jak to będzie u mnie z wagą moja Mała raczej z tych mniejszych nie spodziewam się wagi 4 kg synek miał 2900 liczę do 3,5 nie więcej

Ostatnia edycja:
tak, w sumie potwierdziły się wyniki z USG z 21tyg, gdzie wychodził 2 tyg większy niż z OM.. Trochę mnie to przeraża, że bedzie bardzo duży a ja planuję rodzić SN i to bez znieczulenia :p ambitnie ;) Może choć urodzę troszkę wcześniej.. fanie by było choćby w połowie maja ;) Przewidywany termin porodu według tego USG to 18 maja :O ale wiadomo, że to nie mjarodajne.. Z OM mam na 2/3 czerwca z USG w 8tyg na 26 maja.

Trzymam kciuki za dziewczyny dziś wizytujace. Natis- szczególnie za Ciebie :)

anusiakanusia ja mam termin z OM na 3 czerwca, z usg na 27 maja a mój mały ma już 1750 g i jestem przerażona ;) i jeszcze moja gin mowi mi wczoraj na wizycie, że ostatnio rodzą się same duże dzieci i dziś było "maleństwo" 4800 :szok: A ja też chciałabym rodzić naturalnie :-) zobaczymy jakie będą te nasze maluszki :-)

A ja Was trochę pocieszę :) Nie zawsze waga z usg jest miarodajna, nawet w przybliżeniu. Przy Sewerynie "straszyli" że młody będzie miał pod 4 kg, bo tak wychodziło z wymiarów. Bałam się strasznie. A okazało się, że młody i owszem był długi - 57 ale chudy :) 3200 :)

A druga rzecz, że drugie dziecko nie jest dużo większe od pierwszego, może trochę, ale jak pierwsze było w granicach 3 kg to nie ma co się obawiać drugiego 4 kilogramowego. Tą informacją żyję i mam nadzieję, że jest prawdziwa :)

Witam się i ja po wizycie;) Ogólnie w porządku wyniki z moczu troszkę słabsze ale lekarz mówił że tak może byc. Z "malutką" wszystko ok rośnie jak na drożdżach szacunkowa waga 1880g wydaje mi się duża;)

gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za te jeszcze nie odbyte;)

OOO malina kolejne duże dziecko :) Ale szykują nam się pulpeciki :) Aż się boję wizyty za dwa tyg bo jak usłyszę że waży coś ponad 2 kilo to padne bo pewnie z 5 przy porodzie bedzie i nici z ciuszków na 56 :p
Malina a waga małej na który tydz ciąży wskazuje? 31-32?

Już po wizycie. U nas wszystko ok. Dzidziuś rośnie zdrowo, ładnie kopie, jest główką do dołu i buźką na zewnątrz. Dalej wygląda na to że to dziewczynka. Wyniki mam dobre więc nawet witaminy niepotrzebne. Duphaston dalej mam bać.
Przytyłam kilogram czyli jestem na plusie 2kg.

Dziękuję za kciuki dziewczyny

reklama
Do góry