reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

anusia gratuluje duzego synia :-) wow, te szkraby już takie spore są, nie potrafie sobie nadal tego uzmyslowic ze to juz "duze" dzieciaczki w nas siedza.
natis trzymam kciuki.

Ja juz nie bede miala usg wiec nie bede znała mniej więcej wagi dziecka :no: wiecie co czuje z tego tytulu? Adas urodzil się mały bo 2.820 i mam nadzieję że i ten smyk nie wybucha na 4 kg :szok: a rodzic tez musze naturalnie, zreszta chyba wole naturalnie, jakos cc mnie nie za bardzo przekonuje chyba ze by mnie uspili ;-) zeszlabym ze strachu na tym stole przy zewnatrzoponowym zaledwie. Bede brala zewnatrzoponowe do znieczulenia... podobno to wydluza ostatnia faze porodu. Zobaczymy. U Adasia w ksiazeczce zdrowia mam wpisane ze porod trwal 6 godz. kpią sobie te położne. 6 godz trwał może od podania oxy a meczyłam się już od poprzedniego tylko nie postępowało. Ja wogole pojechałam do szpitala z 2cm i skurczami co 5 min ale tak sie przestraszylam jak powiedzieli ze zostaje ze z 5 min zaczely robic sie skurcze co 10 potem co 15min a wody juz byly zielone wiec podali nastepnego dnia kropluwe. i bylo ciezko... w dodatku sama...
Mam termin na 4 czerwca z tym ze mialam mega regularne cykle wiec moze urodze w terminie... Z Adasiem mialam tak nieregularne ze trwaly od 25 do 40 dni a zaszlam w ciaze dzien po okresie. Taka przypuszczalna data porodu byla na 4 stycznia ale mały urodził się 15grudnia. zobaczymy tym razem jak bedzie.

reklama
Ale duże dzidziole !!!!! w maju zacznie się akcja poród :tak:. Wow to już za 2 miesiące !!!! Martam&m - też takie duże BOBO masz ???? Ciekawe ile mój waży ?????
Kciuki za wszystkie dziś wizytujące !!!! Chwalić się po powrocie od razu tymi okazami zdrowia !:tak:

Marta ale duża już twoja dzidzia. Wiki na usg w 31t i którymś dniu ważyła 1782g a urodziła się 4190 :D (fakt 12 dni po terminie) Oj duże dzieciaczki nam się szykują :) Ja wizytuję za 2 tyg z usg więc zobaczymy ile Majka waży :) Mam nadzieję że wagą nie przegoni Wiki chociaż w sumie i tak będzie CC :)

anusiakanusia ja mam termin z OM na 3 czerwca, z usg na 27 maja a mój mały ma już 1750 g i jestem przerażona ;) i jeszcze moja gin mowi mi wczoraj na wizycie, że ostatnio rodzą się same duże dzieci i dziś było "maleństwo" 4800 :szok: A ja też chciałabym rodzić naturalnie :-) zobaczymy jakie będą te nasze maluszki :-)

mi tez gin mowila ze ostatnio "plagą" są duże dzieci.. jej zdaniem to wina mam, które szprycują się niepotrzebnie sumplementami diety zamiast zdrowo się odżywiać ;) Ja nie biorę nic poza magnezem i kwasami.. a i tak "mały" spory.. Zobaczymy.. Zuzia miała 3690g po terminie 11 dni, ale to panienka.. i z innego ojca, raczej z niedużej rodziny ;) Marzy mi się waga 3.300-3.800 ;) ale co tu można zaplanować :D jakoś damy radę :)

Az jestem ciekawa ile moja Maja waży .... :) Może w końcu moja gin cos mi powie bo narazie to sobie tylko wchodze do gabinetu i wychodze. Gdybym w 18 tyg nie poszła na prywatna wizytę to bym do dzisiaj nie wiedziała co mam w brzuszku. Az jestem ciekawa czy 26 marca moja gin mi w końcu poda pleć heheh :)

jakos cc mnie nie za bardzo przekonuje chyba ze by mnie uspili ;-) zeszlabym ze strachu na tym stole przy zewnatrzoponowym zaledwie. Bede brala zewnatrzoponowe do znieczulenia... podobno to wydluza ostatnia faze porodu.

kari, ale mylisz się
zewnątrzoponowe jest tylko do sn - po tym znieczuleniu [w najnowocześniejszej postaci] możesz chodzić, czujesz skórcze ale nie bolą

do cc jest podpajęczynowe - tak samo podawane w kręgosłup, ale po nim "nie masz ciała" tak od przepony w dół - nic nie czujesz, skurczy, bólu, nóg - jakby cię postawili po tym na nogach to polecisz jak worek ziemniaków
zaczyna się od mrowienia w nodze, a potem czujesz się tak jakbyś miała tylko głowę i ręce ;-)
to są dwa różne znieczulenia

Ostatnia edycja:
Ale super wiadomości i jakie piękne wagi :) Moja wizyta jutro i zobaczę ile moja kruszynka waży, bo ona z tych drobniejszych na forum. Jędrka rodziłam 3760, 57cm i gin na ostatnim usg mówił, że Ewcia większa raczej nie będzie, chociaż wiadomo, wszystko się może zdarzyć :)

o widzisz fioletowa, nawet nie wiedziałam :-D ładnie jestem niezorientowana w temacie :-D dzięki za sprostowanie.
Coż za piękna wizja mieć skurcze które nie bolą :-) tak to ja mogę rodzić.

reklama
Marta Anusia jakie duże już są wasze dzieciaczki. Ja wizytuje za tydzień ale na taką wagę nie liczę. Julia urodziła się mając 2300 i 51cm i myślę, że synek tez więcej niż 3kg ważyć nie będzie ale moge się mylić;-)

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Do góry