reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Zobacz załącznik 518777Zobacz załącznik 518778Zobacz załącznik 518779 No dobra, więc tak. Dzidziuś ma 6.01 cm długości, co odpowiada 12 tygodniom (czyli zgodnie z OM). Termin nadal na 10 czerwca. Przezierność 1 mm, więc testu Pappa nie ma sensu robić. Nosek - jak same widzicie - wyraźny. Oczka (widziałam nawet wielkie źrenice), żołądek, pęcherz moczowy - wszystko jest. Wyjście pępowiny na swoim miejscu. Serce po prawidłowej stronie, bije ok 180 / min (słuchaliśmy krótko, ale było mocne, głośne i szybkie). Na 3 zdjęciu (na powiększeniu) można zobaczyć strzałeczkę - wskazuje jego "męskość" (gin nie chciała mówić, że na pewno, bo to jeszcze za wcześnie i nie chce wprowadzać w błąd, ale na jej oko to niezły z niego przystojniak). Zatem przedstawiam wszystkim MIKOŁAJA. Następna wizyta 8 stycznia (niestety dopiero wtedy), a po drodze do zrobienia posiew moczu (jutro - pojutrze) i AFP (między Bożym Narodzeniem, a Trzema Królami) - Wam też zlecają to badanie (gin powiedziała, że to teraz standardowe badanie, choć oczywiście nie refundowane).

reklama
ja już po prenatalnych wyniki z krwi za 7dni.
według mojego wieku wady gen sa bardzo niewielkie a przeziernosć była maleńka 1,3cm więc jeszcze to prawdopodobieństwo się zmniejszyło:-).

na pytanie o płeć lekarz stwierdził ze " to moze byc chłopiec ale nie wiem" bo to i pokazał strzałeczką moze być pracie,ale nie musi:-D
w maleństwie zakochałam sie jest przepiękne cały czas boksowało i kopało i ziewnęło:-D sliczniutkie córki zachwycone filmem starsza pokazywała -to mój brat bo ona siostry niechce:szok::zawstydzona/y:tzn drugiej bo siostre już ma;)
teściowa się popłakała moi rodzice podejzewali:-D ale zachwyceni tym maleństwem.

Gratuluję wizyt !!!! Ale szczęściary jesteście !!!! Piękny synek Palindromea. MamaTrójki no to będziesz miała tak jak ja teraz - dwie córunie i synuś :tak:. Będzie domagał się brata;-)

Korba, właściwa. Mniej fajnie, jak rośnie powyżej 2, a nawet 3 (to już oznacza obrzęk kręgosłupa).
Dziewczyny a co z AFP (alfa - fetoproteiną)? Też macie zrobić? Ja już się cieszyłam, ze wszystko dobrze, a teraz jak czytam o tym badaniu, o zaczynam się stresować (bo w końcu nie wiem, czy to standardowe badanie, czy coś może być nie tak i tylko gin nie chce mnie za wczasu straszyć)...

GRATULUJE , super fotki :-):-):-)

U nas przezierność był 1.5 to też mała????
mała córa miała 1.9/2-ta najstarsza ale wszystko ok!
Dam wam linka do mojego usg-filmik a maleństwo ma 4,7cm:-Dtylko ze on jest młodszy o tydzień od dzidziusia Palindromeii więc nadrobi srednica główki 1,3cm:-D filmik ma 15 minut mąż obrabia filmik

granica normy przeziernosci jest 2,5 przy 6,2 długości dziecka

Ostatnia edycja:
Udało mi się wczoraj dostać do tego lekarza. Wprawdzie wyczekałam się bardzo długo. Ja w poczekalni a Mąż na korytarzu gdzie ucinał sobie drzemkę.
Wyniki badań w porządku żadnych zastrzeżeń, dostałam skierowanie na kolejne.
Niestety Jego, Położną martwi moje za wysokie ciśnienie. Kazał mi mierzyć codziennie, przepisał lekarstwo i kazał się zgłosić na kontrolę 10.12. Według Niego takie ciśnienie na początku ciąży to według Niego zły objaw. Mąż ma kupić ciśnieniomierz. Póki, co mierzyłam dziś w aptece i mam niższe niż wczoraj.
Dziecię rośnie, ma już 4 centymetry.

DSCF0766.jpg

Załączniki

• dziecie.jpg
    dziecie.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Do góry