reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Widzę, ze co lekarz to inne podejście :) u mnie ktg dopiero po skończonym 37 tyg, czyli w ciazy donoszonej. :)

Nayaa, gratuluje dobrych wieści :)

reklama
ANILEK, AGACIA, NAYAA - gratuluję Kochane dobrych wiadomości!!!

A KTG miałam robione od 27 tygodnia, jak leżałam w szpitalu. Teraz jak leżałam 34-36tydzień to miałam po 2-3 razy dziennie po 40 min. Oprócz tego u nas w szpitalu mierzą tętno dziecka co 2 godziny!!!! przez całą dobę!!! Z jednej strony dobrze, ale z drugiej to mega uciążliwe.

ANILEK - moja Lenka też ma takie podwyższone tętno 140-180 uderzeń/min. Martwiłam się tym bardzo, tymbardziej, że położne mierząc tętno tym przenośnym urządzeniem zawsze zwracały na to uwagę, a ja już przerażenie w oczach. Często przez to wysyłały mnie na dodatkowe ktg, bo bały się, że coś się dzieje, ale mój lekarz uspokaja i mówi, że tak może być. Najważniejsze, żeby były szybkie spadki z tych wysokich zapisów i tak zawsze było. Najgorzej, gdy zapis utrzymuje się na tych najwyższych wartościach - wtedy zapis jest 'płaski' a musi być taki 'urywany, skaczący'. Mam nadzieję, że w miarę to opisałam... :)

Ostatnia edycja:
nayaa: dobrze, że u Ciebie też ok. Żelazo musisz uzupełniać, no ale cóż... Na zaparcia polecam activię, kiwi i jabłka. Najlepiej codziennie.

natis: bardzo ładnie opisałaś. U mnie były takie górki i doliny. Może przez to takie trochę podwyższone, bo wpadłam do gabinetu- na styk. Jechaliśmy do gin i po drodze był wypadek i musieliśmy okrężną drogą jechać, więc na styk zdążyłam i może przez to mały się denerwował. Wyczytałam na necie, że chłopcy mają szybsze tętno. Uspokoiłaś mnie, więc dziękuję Ci bardzo. :tak: Jestem strasznie ciekawa jak Twoja wizyta dziś. Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.

Ja mam ktg od 31tc ze względu na cukrzycę ciążową. Tak mi powiedziała moja gin. I co wizytę USG- sprawdzamy czy aby za mocno nie rośnie ten mój smok. ;-)

matkaewa i inne dziś wizytujące: kciuki za dobre wiadomości &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry