reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Teri bidulko mam nadzieję,że Cię wypiszą na weekend majowy,że badania wyjdą ok i pozbędziesz się tego paskudnego zapalenia!! Mocne kciuki!!
Fioletowa i ja się łączę w "szpitalnym dylemacie" ale zobaczymy :) Jeśli Pani dr widzi różnicę,no to już trzeba zaufać ;-) grunt,że się nie pogarsza..OBY TAK DALEJ!!

A ja jeśli mogę nieśmiało prosić o kciuki..Na jutro.W ogóle :zawstydzona/y: Zaniepokojona brakiem ruchów pojechałam do szpitala,dosyć długo robił mi usg niby wsjo ok ale wysłał na ktg.40min leżenia (oczy się zamykały) no i nie za wesoło.Mały ma tendencje do spadku tętna. Gdyby non stop się utrzymywało to nawet nie mogłabym wrócić do domu po rzeczy tylko ktoś by mi przywiózł.Na jutro mam wizytę u położnej,znowu będziemy sprawdzali i jak nie daj Boże "COŚ" to ja też szpital..:-(

reklama
Fioletowa gratuluję w takim razie udanej wizyty! Fajnie, że DR taka szczera i poleciła Ci szpital... :)))) muszę z moją też pogadać!

Nayaa mam nadzieję, że jutro będzie OK i nie dołączysz do szpitalnych... 3mam kciukasy!!

Załapałam się na darmowe USG :))) Franek - a raczej KLOCUŚ waży już 2167kg... z wymiarów wynika, że termin przesunął się na 08.06... ja jednak myślę, że ta Pani coś źle pomierzyła i poważyła, bo to 2 tyg do przodu!!!! Zdjęcie udało się zrobić, ale tylko z góry bo Franek już za duży na takie fotki, a poza tym się zasłaniał.
pobrane.jpg

Kciuki za kolejne wizyty!!! :)))

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 45
fioletowa cieszę się że wszystko w porządku ;-) a jak tam synek? Ile waży?

nie mam pojęcia ;-) ostatnie usg miałam 5 kwietnia i już raczej nie będę mieć, chyba że w szpitalu przed porodem mi zrobią, wtedy ważył 1890 więc pewnie teraz już spokojnie powyżej 2 kg

Nayaa trzymam kciuki bardzo mocno, żeby się tętno unormowało

Fioletowa, to teraz już z górki całkowicie :) Cieszę się, że wszystko dobrze i że leki odstawiasz a łóżko do normy przywracasz :)

Nayaa, obserwój bobaska, jakby się coś działo to szpitala się nie bój, oni tam będą trzymać rękę na pulsie ale mam nadzieję, że się obejdzie i dopiero trafisz tam nie szybciej niż dobry miesiąc. Oczywiście kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7

Smile, fajnie, że udało Ci się załapać na to usg. Waga dobra, kazdy maluszek rośnie we własnym tępię. jeden ciut mniejszy jeden ciut większy, najważniejsze, że żeby rosły i to zdrowo rosły !
A tak naprawdę, to ja się ciutek martwię tym, że mój taki malutki. Ty masz 32 tc a ja jutro 35 i mój jej ciut mniejszy .....Ma 2100 :baffled:

Ja też po darmowym USG - załapałam się na zdjęcie męskości Tymka :-D Waga 1609g, więc w porównaniu z Smile to waga piórkowa :-D

Wizyta u gina też zaliczona - wszystko ok. Ukłucie pod żebrami on nie wie skąd, bo wszystko jest w porządku, pani dr na usg też powiedziała, że nic tam na stałe Tymuś nie ma.. Widocznie taki urok mojej ciąży, mój stwierdził, że sobie widocznie uroiłam skoro nic mi nie dolega :-p

Planowane CC 19/06-20/06..

reklama
Robaczku, moja Ewka ma taki sam wiek, jak Twoj synek i też ważyła we wtorek między 2kg, a 2,1 kg. To jest jak najbardziej w normie, teraz dzieci dobierają już indywidualnie. Sprawdzałam na centylach i tam też wychodzi dobrze. Dodatkowo Jędrek też podobnie ważył w tym tygodniu i urodził się 3760.

Do góry