reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

ja dziś poszłam na żywioł, jak porozwoziłam chłopaków zajrzałam do przychodni
udało mi się wbić do okulisty [terminy z rejestracji na wrzesień] bo mnie oko to podrapane pobolewa zwłaszcza nad ranem
i tadam do kardiologa [w listopadzie jak dzwoniłam to terminy były na koniec maja] - u kardiologa dostałam opr że dopiero teraz przychodzę, ale cudownie znalazło się miejsce na jutro na usg i na kolejną wizytę tez na jutro
no i będzie z głowy
hehe
zostanie ortopeda 7.05. :-D

reklama
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
5 kwietnia dostałam skierowanie od mojego gin na morfologię, mocz i alluprzeciwciała.. więc 10 pojechałam do medicoveru pobrać krew. Wyniki z morfologii i moczu były tego samego dnia, a na allu czekam nadal :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Badania robiłam w środę, w piątek zadzwonili do mnie z labolatorium, że muszę powtórzyć badania nie podając powodu.. więc weekend pod znakiem stresu miałam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: W poniedziałek pojechałam rano, dowiedziałam się, że najprawdopodobniej wynik wyszedł negatywny i chcą się upewnić.. W czwartek wieczorem miały być wyniki. Wysłałam męża w piątek i okazało się, że wyników jeszcze nie ma... on wkurzony, że nadaremno jeździł, ja też.. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wczoraj zadzwonili, że moja krew się stłukła i muszę znów przyjechać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jestem wściekła. W piątek mam wizytę i nie zdążę z tymi badaniami.
Będę musiała prosić o nowe skierowanie i zrobię je w przychodni a nie w Medicoverze, z którego mam zamiar się wypisać - ściągają mi 30zł miesięcznie z wypłaty.. niby żadna kasa, ale za majową składkę kupię coś Mateuszowi, a za czerwcową Tymkowi :-D
Wyżaliłam się, idę na spacer :-D

Jestem po wizycie. Głowka małej jest bardzo nisko, ale szyjka trzyma się dzielnie :) Wszystkie wymiary prawidłowe, waży około 2,1 kg. Nie chciała dać posłuchać serduszka, wierciła się straszliwie. Gin pobrał mi wymazy potrzebne do szpitala i kolejna wizyta 16 maja. Oczywiście moje ciśnienie nerwicowe...ważne, że kontroluję i w domu jest ok. Ogólnie jestem zadowolona i mam zamiar dotrwać do 16 maja :)

Ja dzisiaj jestem po wizycie. Usg nie miałam. Pomacała mnie troszkę. Wszytsko ok :) Następna wizyta 14 maja. Mam iść wcześniej do szpitala na KTG
Cieszę, się, że podwozie trzyma :)

Jestem po wizycie. Głowka małej jest bardzo nisko, ale szyjka trzyma się dzielnie :) Wszystkie wymiary prawidłowe, waży około 2,1 kg. Nie chciała dać posłuchać serduszka, wierciła się straszliwie. Gin pobrał mi wymazy potrzebne do szpitala i kolejna wizyta 16 maja. Oczywiście moje ciśnienie nerwicowe...ważne, że kontroluję i w domu jest ok. Ogólnie jestem zadowolona i mam zamiar dotrwać do 16 maja :)
Super, że wszystko prawidłowo. No i myślę, że spokojnie dotrwasz do 16 . 05

Madzia
, co za pech. Mam nadzieję, że wynik będzie jednak dobry.
Moją próbkę też ostatnio zbili i nie miałam wyników morfologii, natomiast w laboratorium to zauważyli i dziś zrobili mi w ramach reklamacji bezpłatnie. Więc "moi" wyszli z tego z twarzą.

reklama
Do góry