reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

dmuchawcu gratuluję udanej wizyty

anisaj dopiero doczytałam, uff dobrze że już ok, trzymam kciuki żeby się nie pojawiały już takie alarmy

co do szczepień to ja od dawna czytam bloga, pewnej mikrobiolożki i w sumie to wierzę jej, bo jest naukowcem i myślę że pisze mądre rzeczy
Sporothrix
ona pisze o różnych chorobach, dementuje [naukowo] plotki i [niestety] zamieszcza zdjęcia powikłań po "niegroźnych chorobach - nie polecam oglądania fotek osobom o słabych nerwach, o "ospa party"
moja sąsiadka jest anestezjologiem w szpitalu i jak młody zachorował na ospę, to jej pierwsze zdanie było "ale nie żadne "ospa party"?"
i poopowiadała mi o powikłaniach ospy, które sama widziała w swoim szpitalu [np. zapalenie mózgu]
nie dziękuję....

reklama
Fioletowa no własnie ja spotkałam sie na moich lipcówkach z opinią, ze szczepionka na ospę jest bardzo szkodliwa i dziewczyny nie szczepią.W wleu krajach jest to bezpłatne szczepienie obowiązkowe. Po zapoznaniu sie z faktami powikłąń po ospie zaszczepiłam Milę bez wahania.
Kciuki za wizytujące

kciuki za dzisiejszą/e wizytę/y

no właśnie Wisieńka - ja chciałam zaszczepić młodego, ale ciągle te jego katarki, a to coś i miałam postanowione rok temu, ze latem jak już nie będzie taki zakatarzony to go zaszczepię
a w kwietniu była epidemia w przedszkolu i nie zdążyłam, bo złapał
ale na szczęście dość łagodnie przeszedł
teraz nie wiem jak z drugim będzie, ale tym się będę martwić za jakies dwa lata ;-) na razie niech przejdzie te obowiązkowe szczepienia i zalecane dodatkowe, a potem zobaczę co z ospą zrobimy

Ja już po wizycie.
Córcia waży jakieś 1500-1700g :szok: mam nadzieję że do 4kg nie dobijemy, lekarz twierdzi że będzie miała ok 3,5kg, zobaczymy... ułożona dalej główką w dół, ładnie się rozwija, serduszko bije, więc wszystko ok ;-)

Ja dostałam receptę na ostatnie 2 opakowania duphastonu i skierowanie na badania (krew na przeciwciała, WR, morfologia i mocz).

Waga 63,5kg czyli 5,5kg na +. Lekarz stwierdził że się "poprawiłam" :-p

Następna wizyta za 3tyg.
Dziękuję za kciuki ;-)

reklama
Do góry