reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Super, że dobre wieści. U mnie też dobrze, Mały waży ok.2 kg. Wierci się, wszystkie parametry ok, serduszko ładnie bije, widziałam rączki, nóżki, buźkę itd. Ułożony główką w dół. Łożysko się nie podniosło, w dalszym ciągu jest nisko schodzące, na przedniej ścianie, na bliźnie po cc- to jedyny ból. Poza tym ok. Waga w normie, +11 kg. Ciśnienie też ok. Następna wizyta za 3 tygodnie, 30 kwietnia.

mi sie jednak udalo zdazyc do poloznej. Oczywiscie wizyta nie dluzsza niz 10 min. Brzuch rosnie prawidlowo, serce bije, mocz ok, cisnienie ok. Maly chyba sie odwrocil glowa do dolu bo wyczula nozke w gornych partiach brzucha... Ale juz sie nie dopytywalam niczego. Poopowiadala chwilke o karmieniu piersia i do domku.

Nayaa, noszę soczewki ale chyba na poród to jednak w okularach sie udam, popytam jeszcze okulisty.. Jednak boje sie ze przy tych emocjach etc mogę o soczewkach zapomnieć, nie zdjąć na noc etc.. A dla oczu to duży wysiłek i bez dodatkowych atrakcji ;)
Ja na poród będę się w okularach wybierać choćby z tego względu, że nigdy nie ma gwarancji, że SN skończy się SN, a nie CC, więc jakby mieli mnie na gwałtu rety usypiać to wolałabym już w tym momencie nie musieć się martwić o soczewki, które mam na oczach

Dziewczyny miałam dziś wizyte na patologi straciłam wyczekałam jakieś 2h i tak mała waży 1600 g, jest o jakieś 3 dni do przodu, AFI w normie, łozysko I stopień, zbadali też szyjkę ( jednak mają ten fotel tylko w innym pokoju) nadal miękka, dł 2 cm? (chyba tak średnio) i nie ma rozwarcia. Powiedzieli ze jeśli będą skurcze to musze iśc do szpitala ale nie do nich bo nie mają obecnie miejsc ani dla na patologii ( jak by mieli to by mnie na obserwacje zostawili) ani dla wcześniaków. Jak dla mnie super bo w szpitalu nie mam zamiaru leżeć przed porodem, mam się oszczędzać itp., ale z samej wizyty jestem zadowolona 2 lekarzy i 2 azjatyckich studentów tłumaczyli im dużo wiec też co nieco zrozumiałam, torchę czasu tam przesiedziałam i dodatkowo wydłuzyłam opóźniona już kolejkę, no ale przynajmniej wyszłam z informacjami których oczekiwałam.

anisiaj-
generalnie jak nic się nie dzieje to na ktg chodzi się ok 37-38 tc. wtedy zrobią Ci na nfz tak z "ulicy" prywatnie to pewnie wcześniej jeśli chcesz, mi na patologi robia po skończonym 32 tc.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry