reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Nika - rozsądny lekarz :tak: - dobrze , ze Cię nie faszeruje np relanium ( bo tacy też się trafiają :crazy: ). Cieszę się , że szyjka się trzyma i tulę mocno . Bądź dzielna mamusiu .

Gratuluję dobrych wizyk u lekarza:-) Oby do 37 tyg a potem niech dzieciaczki nam sie pokazują całe i zdrowe na świecie:-):-)
Ja już przeszłam pierwsze KTG- wszystko ok. Szyjka 4,5cm i brak czynności skurczowej macicy. Mam nadzieje,że nie urodzę w 42tyg:no:Chciałabym wczesniej niż później, wiec tak się nastrajam psychicznie:-D

i tradycyjnie kilka wizyt wstecz :)

Asiulka918 najważniejsze,że wszystko ok :blink:.Szkoda,że bez usg.U mnie usg za każdym razem ale jakoś też nie wiem ile dziecię waży .leń:crazy:
Marcelinowa fajnie,że wszystko w porządku tylko ten cukier mógłby Ci się jakoś unormować.mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.Najważniejsze,że wszystkie inne badania wypadły dobrze :)
Wenusjanka super,że jest ok :) 1400g jak dla mnie to ciągle kosmos,ostatni raz moje dziecko ważyło...500g więc takie "kwoty" mnie jeszcze przerażają. Mam nadzieję,że ta "infekcja" w pępku szybko ustąpi.
Wisieńka z jednej strony fajnie,że tak często wizyty ale jeszcze zależy do jakiego gina się chodzi (tzn.czy za każdą wizytę sobie "śpiewa" czy jakoś ulgowo-zniżkowo:-D)
Teri super,że Mała już nie taka..Mała :) Fajny lekarz Ci się trafił,tzn. że jeśli dziecko duże to skłonny do CC.Zobaczymy jak to z moim będzie :confused2:
Palin mam nadzieję,że moje dziecko też jakby "wystartuje" do przodu chociaż o tydzień :-Dtakie małe marzenie mam ;-) ochhh mogliby Cię już wypuścić z tego szpitala,bo z tego co pisałaś do końca tygodnia..hmmm...Życzę żeby wszelkie dolegliwości Ci minęły .Trzymaj się !
Paulinka109 super,że wszystko w porządku!! Oby tak do końca :blink:
Anusiak 3tyg leżenia jejjjj..No to jeśli trzeba,to oszczędzaj się kobietko.Też muszę iść do okulisty ale to jakoś w połowie maja dopiero. Powiedz mi,nosisz soczewki może? bo podobno nie można ich mieć przy porodzie a ja jednak chciałabym cokolwiek widzieć :-D
Madzia128 super,że wszystko ok :) Iii tak już do końca!! Tylko żeby brzuszek się nie spinał :blink:
Fioletowa Ależ Filipek to już duży chłopak :) Tak jak wcześniej pisałam,dla mnie takie cyfry to jeszcze abstrakcja :-DSuper,że ok :)
Paulus3d fantastycznie,że jest dobrze!! I ja też odnoszę wrażenie,że moje dziecko jest jakoś nisko,nie czuję u góry żadnych kopniaków,ruchów tylko wszystko dzieje się na dole.Ostatnio wsjo było ok i mam nadzieję,że teraz też tak będzie.Duży chłopczyk,gratuluję :blink:
Nika super,że z malutką wszystko ok,a co do leków to oby pomogły te co już masz zapisane i nie było konieczności przyjmowania innych.Trzymam za Ciebie mocno kciuki!!
Agacia84 ciekawe kiedy mnie wyślą na pierwsze ktg :szok:obym z emocji na zawał nie zeszła.bardzo ładna,długa szyjka :blink: też wolę wcześniej urodzić niż po terminie.Baaaaa nawet nie chcę tego przyjąć do wiadomości!!

kciuki za dzisiejsze(jeśli są) wizyty oraz badania!

Po porannym KTG wszystko w jak najlepszym porządku :) Zapis prawie idealny zero skurczy a tętno małej w normach :) Duża ulga. Wizyta u gina 30.04 wtedy ustalimy konkretną datę, dostanę info jakie badania i kiedy przed CC mam zrobić.

reklama
Wczoraj miałam wizytę. Szyjka w porządku.
Tymuś waży już 1420, nadal obrocony główką w dół co mnie bardzo cieszy :-) niestety Lekarz mnie zdenerwował musiałam prawie na Nim wymóc skierowanie na kolejną morfologię i badanie moczu:wściekła/y:Dodatkowo mam łykać magnez 3 razy dziennie.
Następna wizyta 29.04.

Do góry